Macaulay Culkin x2 αντί για Donald Trump

Το ίντερνετ μίλησε και δεν θέλει πια τον Donald Trump στην ταινία του 1992.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 15 Ιανουαρίου 2021

Το Home Alone (ή Μόνος στο Σπίτι αν προτιμάς) κυκλοφόρησε το 1990. Κατά πολλούς ανήκει στο Top-5 των κορυφαίων χριστουγεννιάτικων ταινιών και αυτό δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα (φυσικά μαζί πάντοτε με το Die Hard). Μπορεί να διαφωνήσεις αλλά σίγουρα θα καθίσεις να το δεις κάθε, μα κάθε, φορά που πλησιάζει η πιο festive εποχή του χρόνου.

Η συνάντηση με τον Donald Trump

Δύο χρόνια μετά την πρώτη ταινία, έκανε πρεμιέρα και το δεύτερο μέρος, το Home Alone 2: Lost in New York, όπου ο Kevin McCallister του Macaulay Culkin βρίσκεται να περνά τα Χριστούγεννα εντελώς μόνος στη Νέα Υόρκη, έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσει -ξανά- το δίδυμο των Joe Pesci και Daniel Stern.

Μεταξύ άλλων, ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας απολαμβάνει για ένα διάστημα της ταινίας τις ανέσεις του πολυτελούς ξενοδοχείου New York Plaza, στο λόμπι του οποίου έχει μία συνάντηση ελάχιστων δευτερολέπτων με τον Donald Trump. Ο τότε απλά επιχειρηματίας Trump υπήρξε κατά το παρελθόν βασικός μέτοχος της εταιρείας The Plaza Operating Company που διαχειρίζεται το εν λόγω brand καταλυμάτων σε πολλά μέρη του πλανήτη.

Μετά την κατά γενική ομολογία καταστροφική τετραετία του ως Πρόεδρος των ΗΠΑ αλλά πολύ περισσότερο μετά τη ρητορική μίσους και την παρακίνηση για την εισβολή στο Καπιτώλιο, ο Trump δεν χαίρει ακριβώς ιδιαίτερης εκτίμησης σχεδόν από κανέναν λογικό άνθρωπο στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. 

Η λαϊκή απαίτηση

Στην Αμερική και πολύ περισσότερο στο ίντερνετ άπαντες έχουν την τάση να 'ξεφορτώνονται' πράγματα, πρόσωπα και τάσεις που φαντάζουν ή τείνουν όντως προς την ανηθικότητα. Αυτή τη φορά το cameo του Trump στο "Μόνος στο Σπίτι 2" είναι ένα από αυτά.

Το Twitter μάλιστα έχει έτοιμη και την αντιπρόταση: Έναν ακόμη Macaulay Culkin, στη σημερινή του εκδοχή. Για σκέψου λοιπόν, ο 12χρονος τότε ηθοποιός να συναντά τον 40χρονο σήμερα εαυτό του.

Υπενθυμίζουμε πως ο Trump -όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Insider τον περασμένο μήνα- ουσιαστικά είχε εκβιάσει την παραγωγή: Ζήτησε αρχικά χρήματα για να γίνουν γυρίσματα στο Plaza αλλά τελικά οι δύο πλευρές τα βρήκαν με μία μικρή εμφάνιση του ίδιου στην ταινία του Chris Columbus και ένα μικρότερο από το αρχικά ζητούμενο χρηματικό ποσό.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος