12 πρωτότυπες ταινίες του Netflix για το 2021

To Netflix παρουσιάζει ένα εντυπωσιακό line up όσον αφορά τις πρωτότυπες ταινίες του για φέτος.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 25 Ιανουαρίου 2021

Το 2020 δεν ήταν σε καμία περίπτωση μία κακή χρονιά για το Netflix, που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πανδημική κρίση, προσφέροντας στους θεατές του άπειρες ώρες θεάματος. Η δημοφιλής πλατφόρμα streaming, ανεξαρτήτως συνθηκών, θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, κάτι που πιστοποιούν και οι πολυαναμενόμενες πρωτότυπες ταινίες του Netflix για το 2021.

Το Esquire ξεχωρίζει κάποιες από αυτές.

"Η Ανασκαφή"/ The Dig

Η ταινία του Simon Stone μας μεταφέρει στην Μεγάλη Βρετανία του 20ού αιώνα και πριν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Εκεί, η Edith Pretty (Carey Mulligan), μία πλούσια χήρα, ζητά από τον αρχαιολόγο Basil Brown (Ralph Fiennes) να σκάψει στα εδάφη της, ανακαλύπτοντας ένα μεσαιωνικό μυστικό.

Moxie

Η Amy Poehler παρουσιάζει μία coming-of-age κωμωδία, με βασική πρωταγωνίστρια μία 16χρονη κοπέλα που βρίσκει έμπνευση από την ιστορία της μητέρας της και οργανώνει μία φεμινιστική επανάσταση στο σχολείο της στο Τέξας. 

Concrete Cowboy

Τι μπορεί να ενώνει μία από τις πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές της Βρετανίας με μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Netflix; Το Concrete Cowboys, ένα δράμα στο οποίο συμπρωταγωνιστούν ο Idris Elba του Luther και ο Caleb McLaughlin, ένα από τα τρομερά παιδιά της παρέας του Stranger Things. Ο πρώτος θα υποδυθεί τον πατέρα και ο δεύτερος τον γιο σε μια ιστορία που βασίζεται στο βιβλίο Ghetto Cowboy του Greg Neri, το οποίο είναι εμπνευσμένο από γεγονότα από τη ζωή στην Fletcher Street Urban Riding Club, μία κοινότητα ιππασίας Αφροαμερικανών που υπάρχει στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ για περισσότερο από έναν αιώνα.

"Τα Κομμάτια μιας Γυναίκας"/ Pieces of a Woman

Μετά από έναν θλιβερό τοκετό στο σπίτι, η Martha (Vanessa Kirby) παλεύει με έντονα συναισθήματα, χωρίς τον σύντροφο και την οικογένεια κοντά της καθώς τους χωρίζει ένα χάσμα πένθους.

Escape From Spiderhead

12 πρωτότυπες ταινίες του Netflix για το 2021

Ένα sci-fi που λαμβάνει χώρα στο άμεσο μέλλον και στο οποίο δύο κατάδικοι προσφέρονται για ιατρικές δοκιμές προκειμένου να μειώσουν τις ποινές τους. Πρωταγωνιστούν οι Chris Hemsworth, Miles Teller και Jurnee Smollet, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Joseph Kosinski.

Malcolm & Marie 

Στο ρομαντικό δράμα του Sam Levinson, η Zendaya υποδύεται μία νεαρή γυναίκα που η σχέση της με τον σκηνοθέτη σύντροφό της (John David Washington) δοκιμάζεται. Η 24χρονη τραγουδίστρια και ηθοποιός έρχεται με φόρα στο προσκήνιο λίγο μετά τη νίκη της στα Emmys με τη σειρά του HBO, Euphoria- σκηνοθέτης ήταν και πάλι ο Levinson.

Finding Ohana

Αν αναζητάς μία kid-friendly ταινία, τότε μόλις τη βρήκες. Το Finding Ohana είναι μία αρκετά καλή προσπάθεια που φέρει τη σκηνοθετική σφραγίδα της Jude Weng και θα σου θυμίσει το The Goonies. Η υπόθεση εκτυλίσσεται στην modern-day Χαβάη, όπου δύο αδέρφια που μεγάλωσαν στο Μπρούκλιν επανασυνδέονται με τις ρίζες τους, με περιπετειώδη τρόπο.

Army of the Dead

ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΝΕΤΦΛΙΞ 2021 2

Το Army of the Dead του Zack Snyder είναι ένα zombie-heist movie, όπου μία ομάδα τυχοδιωκτών σχεδιάζει να ληστέψει ένα καζίνο του Λας Βέγκας εν μέσω μίας Αποκάλυψης με ζόμπι. Ο  Dave Bautista είναι εκείνος που πρωταγωνιστεί και με μία πρώτη ματιά μας μοιάζει εξαιρετικά διασκεδαστικό το όλο concept.

Red Notice

ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΝΕΤΦΛΙΞ 2021 6

To action-comedy θρίλερ με πρωταγωνιστή τον Dwayne ‘The Rock’ Johnson, φέρνει τον δημοφιλή ηθοποιό στο ρόλο ενός πράκτορα του FBI που κυνηγά δύο περιβόητους εγκληματίες (Gal Gadot, Ryan Reynolds).

Don't Look Up

ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΝΕΤΦΛΙΞ 2021 4

Η κινηματογραφική ενσωμάτωση της πιο διάσημης selfie των Oscars -ναι, αυτής της Ellen DeGeneres πριν από 7 χρόνια- συναντά τη sci-fi σάτιρα. Πρωταγωνιστούν όλοι, κυριολεκτικά: Meryl Streep, Cate Blanchett, Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence and Timothée Chalamet, υπό τον σκηνοθέτη Adam McKay. Για την ιστορία, η υπόθεση σχετίζεται με δύο αστρονόμους που προσπαθούν να ενημερώσουν τον κόσμο σχετικά με έναν κομήτη που πλησιάζει και πρόκειται να καταστρέψει τη Γη.

Beauty

ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΝΕΤΦΛΙΞ 2021 5

Μία χαρισματική νεαρή μαύρη τραγουδίστρια προσπαθεί να διατηρήσει την ταυτότητα και τη φωνή όταν της προσφέρεται ένα τεράστιο συμβόλαιο από μία δισκογραφική εταιρεία. 

Bad Trip

ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΝΕΤΦΛΙΞ 2021 3

Η παραγωγή του Kitao Sakurai είναι ένας συνδυασμός σεναριογραφημένης κωμωδίας και hidden camera prank show, που ακολουθεί τους Eric André και Lil Rel Howery σε ένα ιδιότυπο road trip μέχρι τη Νέα Υόρκη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.