Οι 5 καλύτερες ταινίες του Netflix αυτή τη στιγμή

Το Rotten Tomatoes απεφάνθη ποιο είναι το top -5 του Netflix.

Αφού τακτοποιήσαμε το ζήτημα "καλύτερες σειρές του Netflix αυτή την στιγμή" θα ήταν τρισμέγιστη παράλειψη αν αφήναμε αναπάντητο το αντίστοιχο ερώτημα για τις καλύτερες ταινίες της πλατφόρμας streaming. Προφανώς, η ποιότητα σε μεγάλο βαθμό έγκειται σε υποκειμενικά κριτήρια, ωστόσο το Rotten Tomatoes στην προκειμένη περίπτωση δημιουργεί τις λίστες του, λαμβάνοντας υπόψιν και τη γνώμη του κοινού μέσω των ψήφων του. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς βέβαια, σαφέστατα τίθεται ζήτημα αμφισβήτησης, καθώς δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές που επιλέξαμε να δούμε μία ταινία ή μία σειρά βάσει βαθμολογίας στο IMDB και το Rotten Tomatoes και καταλήξαμε να μετανιώνουμε για το χρόνο που αφιερώσαμε σε αυτές. Ναι, όλα είναι σχετικά και οι παράγοντες που διαμορφώνουν την τελική κατάταξη ποικίλουν.  

Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η δημοφιλής πλατφόρμα streaming έχει ισχυρή παρουσία στα φετινά Oscars, γεγονός που από μόνο του μαρτυρά περιεχόμενο αξιώσεων και άρα μεστό και ουσιώδες.

>Διάβασε ακόμη: Όλα όσα γνωρίζουμε για το sequel του "Μονομάχου"

Όπως και να έχει, επειδή εν μέσω πανδημίας το πιο πιθανό είναι να έχεις ξεψαχνίσει για τα καλά, τα υπάρχοντα του Netflix και ολοένα ψάχνεις για κρυμμένα διαμάντια, εμείς παραθέτουμε τη σειρά κατάταξης των ταινιών στο Rotten Tomatoes για να έχεις περισσότερες επιλογές από εκείνες που ανακυκλώνονται στα προτεινόμενα της πλατφόρμας. 

5. Dolemite is my name (2019)

Αυτό είναι που λέμε, "δεν το είδαμε να έρχεται". O Eddie Murphy υποδύεται τον καλλιτέχνη Rudy Ray Moore, ο οποίος μέσα από μία εξωφρενική περσόνα ονόματι Dolemite, κατορθώνει να εξελιχθεί σε αντισυμβατικό σταρ. Μία ενδιαφέρουσα πρόταση για συμμετοχή σε ταινία μπορεί να αποδειχθεί θρίαμβος ή κανονικό Βατερλώ για τον Moore και πρέπει να αναλάβει το βάρος της ευθύνης.

> Διάβασε ακόμη: Τι θα δούμε τον Απρίλιο του 2021 στο Netflix

4. The Forty-Year-Old Version (2020)

Το κινηματογραφικό (μεγάλου μήκους) ντεμπούτο της Radha Blank ως σκηνοθέτης και συγγραφέας στέφεται από απόλυτη επιτυχία. Μία επίδοξη θεατρική συγγραφέας από τη Νέα Υόρκη βρίσκει ξανά έμπνευση, επανευφευρίσκοντας τον εαυτό της ως ράπερ. 

> Διάβασε ακόμη: Όταν ο James Bond έπινε ουίσκι

3. Ma Rainey's Black Bottom (2020)

Η Viola Davis στον πρωταγωνιστικό ρόλο πρόσθεσε στη συλλογή της την 4η υποψηφιότητά της για Oscar, και πλέον είναι η πρώτη μαύρη ηθοποιός στα χρονικά του θεσμού με αυτό το ρεκόρ στο ενεργητικό της. Στο παρασύνθημα, η "μητέρα των blues" Ma Rainey δε διστάζει να έρθει σε αντιπαράθεση με τον λευκό μάνατζερ και παραγωγό της που προσπαθεί να κάνει "κουμάντο" στη δική της μουσική χωρίς να της αφήνει περιθώρια να επέμβει όπου πιστεύει ότι χρειάζεται. Εννοείται ότι δεν πρόκειται να ησυχάσει αν δε θέσει τους δικούς της όρους γενικότερα, όμως κάποιες επίπονες αλήθειες έρχονται στο φως.

2. Crip Camp (2020)

Ποιος είπε ότι τα ντοκιμαντέρ δε μπορούν να είναι ενδιαφέροντα και κυρίως να καταλαμβάνουν υψηλές θέσεις σε τέτοιου είδους λίστες. Μία όχι και τόσο συνηθισμένη -καθόλου βασικά- καλοκαιρινή κατασκήνωση προσπαθεί να κάνει πιο δραστήριους εφήβους με ειδικές ανάγκες και τα καταφέρνει με το δικό της, ανορθόδοξο τρόπο. Η ταινία φροντίζει να υπερτονίσει ότι υπάρχει ελπίδα για το μέλλον και κυρίως ότι η δύναμη μίας κοινότητας μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για την έκβαση καταστάσεων. 

> Διάβασε ακόμη: 10 αξιόλογα θρίλερ του Netflix

1. His House (2020)

Ένα ζευγάρι προσφύγων μετά από μία οδυνηρή διαφυγή από τον πόλεμο στο Νότιο Σουδάν, έχει να αντιμετωπίσει νέα προβλήματα. Αφενός πρέπει να βρει τρόπους για να προσαρμοστεί και να αφομοιωθεί πλήρως από την κοινότητα της αγγλικής πόλης στην οποία εγκαταστάθηκε, αφετέρου να αποφύγει το "κακό" που καραδοκεί. Το θρίλερ μυστηρίου του Remi Weeks υπόσχεται μιάμιση ώρα σασπένς. 

 


Διάβασε ακόμη για τις ταινίες που εξερεύνησαν τη σκοτεινή πλευρά του σεξ, όλες οι ταινίες των X-Men σε σωστή χρονολογική σειρά και 10 ταινίες που κλείνουν τα 20 το 2021

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος