Οι καλύτεροι τηλεοπτικοί πρόεδροι των ΗΠΑ

Από κοινωνιοπαθείς μέχρι σωτήρες και από "μετεωρίτες" μέχρι εξωγήινους, όλοι εκείνοι που πήραν το χρίσμα στη μικρή οθόνη.

Οι σειρές με πολιτική χροιά έχουν πάντοτε το ενδιαφέρον τους. Συνήθως πρωταγωνιστεί σε αυτές κάποιος φανταστικός Πρόεδρος των ΗΠΑ. Τα τελευταία 20 χρόνια έχουμε δει μπόλικες τέτοιες και αρκετούς ηθοποιούς στην καρέκλα του Πλανητάρχη. Το Esquire καταλήγει στους 10 κορυφαίους της μικρής οθόνης.

Claire Underwood, House of Cards

Οι περισσότερες λίστες θα τοποθετούσαν τον Frank Underwood σε αυτή τη λίστα. Όχι εμείς. Προτιμήσαμε να επικεντρωθούμε στη σύζυγό του, την ακόμα πιο μανιακή Claire Underwood. Γενικότερα, όλο το House of Cards μοιάζει να φτιάχτηκε για να δούμε τον χαρακτήρα της Robin Wright στην Προεδρία των ΗΠΑ.

Olivia Marsdin, Supergirl

Ναι ναι, ξέρω: Η Olivia Marsdin είναι εξωγήινη και καταλαβαίνω τους συνειρμούς με διάφορες θεωρίες συνωμοσίας. Αλλά την υποδύεται η Lynda Carter, δηλαδή η αυθεντική Wonder Woman.

Bobby McCallister, Jack & Bobby

Στο παράξενο fiction drama των early 00s, καταγράφεται η ζωή του Bobby McCallister, ενός προοδευτικού Προέδρου των ΗΠΑ από το 2041 μέχρι και το 2049. Το flashback είναι τόσο εθιστικό που απλά δεν μπορείς παρά να το παρακολουθήσεις. Ίσως δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η εν λόγω παραγωγή ήταν αρκετά μπροστά από την εποχή της.

Mackenzie Allen, Commander in Chief

H MacKenzie Allen γίνεται η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ μετά τον θάνατο του Προέδρου Teddy Bridges. Η Geena Davis είναι πάντοτε υπέροχη. Το ίδιο κάνει και εδώ.

David Palmer, 24

Ο πιο πειστικός ως Προέδρος από κάθε άλλον σε τούτη εδώ τη λίστα. Ο χαρακτήρας του Dennis Haysbert μεγάλωσε και εξελίχθηκε μέσα στη σειρά. Βοήθησε αρκετά το 24, όσο το 24 βοήθησε και τον ίδιο. 

Selina Meyer, Veep

Η ενσάρκωση της απόλυτης καταστροφής. Εγωίστρια και αγενής. Παρ' όλα αυτά είναι τόσο καλή η Julia Dreyfus, που δεν μπορείς παρά να το απολαύσεις. Ασχέτως αν θυμίζει κάποιον πολύ συγκεκριμένο.

Tom Kirkman, Designated Survivor

Σε μία από τις πιο under the radar σειρές του Netflix, o Tom Kirkman (Kiefer Sutherland) γίνεται Πρόεδρος των ΗΠΑ επειδή όλοι οι άλλοι πέθαναν, χάριν στο πρωτόκολλο του Επιζώντα της Επόμενης Ημέρας. Και προσπαθεί να επιβιώσει, με τον δικό του τρόπο.

Mellie Grant, Scandal

H Mellie Grant (Bellamy Young) γίνεται Πρόεδρος για μόλις μία σεζόν στο πολιτικό θρίλερ του  ABC -στο οποίο πρωταγωνιστεί η Kerry Washington- αλλά φροντίζει να εκμεταλλευτεί κάθε δευτερόλεπτο της εξουσίας της. Δεν ήταν τέλεια αλλά ήταν θαυμάσια.

Lisa Simpson, The Simpsons

Οι Simpsons έχουν προβλέψει πολλά, μέχρι και την Προεδρία-παρωδία του Trump. Οπότε μία αντίστοιχη περίπτωση με τη Lisa Simpson στο ανώτατο αξίωμα ίσως και να μην είναι τόσο μακριά. Ή μπορεί και να είναι. Προχωράμε. Πάντως χειρότερη από τον απερχόμενο δεν πρόκειται να ήταν.

Josiah Bartlet, The West Wing

Δύσκολα θα βρεθεί καλύτερος fictional president από τον Josiah Bartlet (Martin Sheen). Δεν είναι τέλειος, αλλά πλησιάζει την τελειότητα. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης