Οι πραγματικοί ποδοσφαιριστές πίσω από τους ήρωες του Ted Lasso

Τι κοινό έχει ο Roy Kent με τον Roy Keane και ποια cullt persona των 90s μας θυμίζει ο Dani Rojas.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 24 Σεπτεμβρίου 2021

To Ted Lasso ήταν μία από τις σειρές που ξεχώρισαν στα Emmys. Πριν από αυτό, είχε φροντίσει να κερδίσει την καρδιά κάθε συνειδητοποιημένου -και μη- τηλεθεατή, ανεξαρτήτως του εάν ο τελευταίος είχε σχέση με το ποδόσφαιρο ή όχι. Παρότι μιλάμε για προϊόν μυθοπλασίας, στις παρακάτω γραμμές επιχειρείται ένας παραλληρισμός/αντιπαραβολή/ σύγκριση του show του Apple TV+ με τον αληθινό κόσμο της μπάλας και με πραγματικούς ποδοσφαιριστές. Καθώς και έναν προπονητή.

Jamie Tartt 

Οι πραγματικοί ποδοσφαιριστές πίσω από τους ήρωες του Ted Lasso

David Beckham, Cristiano Ronaldo, Eric Cantona αλλά και Jack Grealish, Olivier Giroud και Dimitri Payet. Οι προαναφερθέντες παίκτες έχουν δανείσει στοιχεία στον παίκτη που ενσαρκώνει ο Phil Dunster. Πιο κοντά όμως θα λέγαμε πως είναι στους CR7 (λόγω attitude) και Grealish.

> Διάβασε ακόμη: Hannah Waddingham, έχεις την προσοχή μας

Roy Kent

Φαγητό χωρίς αλάτι. Καλοκαίρι χωρίς καύσωνα. Σαρακοστή χωρίς ταραμοσαλάτα. Και πολλά τέτοιου είδους κλισέ θα ήταν το Ted Lasso χωρίς τον Roy Kent του Brett Goldstein. Ο βετεράνος μέσος της AFC Richmond φέρνει σε πολλούς στο νου τον Roy Keane.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ TED LASSO 2

Το όνομα, το παρουσιαστικό, η θέση, το εξαιρετικά ανταγωνιστικό στυλ παιχνιδιού και η θρασύτατη συμπεριφορά είναι κάποια από τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν του λόγου το ασφαλές. Υπάρχει όμως και ένας ακόμη παίκτης: Ο Gary Cahill. Αφού πηρε το Champions League με την Τσέλσι, ο 36χρονος σήμερα Άγγλος αμυντικός πήγε στην Κρίσταλ Πάλας για να προσφέρει εμπειρία και να βοηθήσει τους νεότερους ποδοσφαιριστές. Στη σειρά, ο Kent έχει κατακτήσει το CL επίσης με την Τσέλσι. 

  • Ποια ομάδα θα μπορούσε να είναι η AFC Richmond: Πέρα από τους well-developed χαρακτήρες του show, η ίδια η ομάδα που προπονεί ο coach Lasso βασίζεται σε μία αληθινή της Premier League. Αυτή είναι η Κρίσταλ Πάλας. Μία ομάδα του νοτίου Λονδίνου που φορά μπλε και κόκκινα. Μάλλον προφανές.

Dani Rojas

Ο πληθωρικός συναισθηματικά χαρακτήρας από τη Λατινική Αμερική που υποδύεται ο Cristo Fernández θα μπορούσε να παραλληριστεί με αρκετούς πραγματικούς ποδοσφαιριστές. Ίσως να είναι πιο κοντά σε τύπους όπως ο Alexis Sanchez ή -ακόμη καλύτερα- ο Javier 'Chicharito' Hernández.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ TED LASSO 3

Οι πιο παλιοί θα μπορούσαν να πουν πως τους θυμίζει έναν μελαχρινό Luis Hernández (τον Μεξικανό ξανθό επιθετικό με τα μακριά μαλλιά από τα 90s). Για την ιστορία, ο ηθοποιός από την Γουαδαλαχάρα υπήρξε ποδοσφαιριστής της Estudiantes Tecos της Liga MX, ενώ έπαιξε επαγγελματικά και στο πρωτάθλημα του Πουέρτο Ρίκο. Fun fact: Η εν λόγω περσόνα επρόκειτο αρχικά να ήταν Ισλανδός.

Sam Obisanya

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ TED LASSO 1

Ο Toheeb Jimoh μεταμορφώνεται σε Sam Obisanya για το Ted Lasso - πρόκειται για έναν ανερχόμενο ποδοσφαιριστή από την Νιγηρία, που εξελίσσεται διαρκώς. Στη δεύτερη σεζόν, γίνεται το πρόσωπο της διαφημιστικής καμπάνιας της Dubai Air αλλά αντιδρά όταν μαθαίνει για τη σχέση με μία διαρροή πετρελαίου στην πατρίδα του. Υπό αυτή την έννοια θα μπορούσε να γίνει το comparison με πολλούς παίκτες που συμμετέχουν σε οποιαδήποτε ενέργεια ακτιβισμού υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι -αλλά και στο παρουσιαστικό- παραπέμπει στον εξαιρετικά ταλαντούχο Tariq Lamptey της Μπράιτον.

> Διάβασε ακόμη: Οι καλύτερες σειρές του Apple TV+

Ted Lasso

JASON SUDEIKIS ΣΑΝ ΤΕΝΤ ΛΑΣΟ

Ο χαρακτήρας του Jason Sudeikis έχει κάτι από τον Jurgen Klopp. Παρότι ο Klopp έχει σπουδαίο υπόβαθρο όσον αφορά το άθλημα και εμπειρία στην Bundesliga -και σαν παίκτης και σαν προπονητής- η ιδιοσυγκρασία, η θετική αύρα και το ταμπεραμέντο των δύο δείχνουν να ταιριάζουν.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.