Smash’n Bun: Το επόμενο viral burger της Αθήνας

Τα smash burgers κάνουν απόβαση στο Κολωνάκι, με σήμα την αρκούδα.

Τον Μιχάλη Νουρλόγλου ασφαλώς και τον γνωρίζεις από την εξαιρετική δουλειά που έχει μέχρι σήμερα παρουσιάσει σε εστιατόρια όπως το Abovo και το Première του ξενοδοχείου Athenaeum InterContinental - αλλά όχι μόνο σε αυτά. Πλέον, ο ταλαντούχος σεφ μας παρουσιάζει μία ακόμη πτυχή του ταλέντου του, σε ένα αρκετά πιο ανατρεπτικό και 'άμεσο' στο ευρύ κοινό project. Το Smash’n Bun είναι το ολοκαίνουριο burger spot του Κολωνακίου (ανοίγει εντός των επόμενων 24ώρων) και είναι δεδομένο πως θα γίνει viral, για όλους τους σωστούς λόγους.

Κάτι παραπάνω από street food

Είναι ένα project που δεν προέκυψε μετά το πρόσφατο hype της ουσιαστικά νέας εποχής του αθηναϊκού σάντουιτς αλλά, αντιθέτως, σχεδιάζεται εδώ και 7 μήνες, προκειμένου να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και κάτι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με όσα γνώριζες μέχρι τώρα. Ο αρχικός στόχος ήταν να παρουσιαστεί μία αρκετά καλή πρόταση σε street food, όπως αναφέρει ο σεφ Νουρλόγλου στο Esquire, ο οποίος είναι και ο άνθρωπος που έχει τη γενικότερη επιμέλεια του Smash’n Bun.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Smash’n Bun (@smashnbun)

Όπως εύλογα καταλαβαίνει κάποιος, εδώ πρωταγωνιστούν τα Smash Burgers, σε μία άριστη εκδοχή τους και με εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια: Ο κιμάς προέρχεται από dry-aged ελληνικό μοσχάρι, 60 ημερών και το ψωμάκι είναι χειροποίητο, δικό τους bun, από βιολογικό αλεύρι. Αν δεν σου αρκούν αυτά, μάθε πως όλα τα "περιφερειακά" είναι βιολογικά - από τις ντομάτες μέχρι το τσένταρ και το μπέικον.

Εξίσου σοβαρή δουλειά θα γίνεται και στο alter-ego κάθε σωστού burger που δεν είναι άλλο από τις τηγανητές πατάτες. Βιολογικές, με καταγωγή από τη Νάξο και πάντοτε ολόφρεσκες, τηγανίζονται σε ηλιέλαιο με 10% βασιλικό μοσχαρίσιο λίπος - ακριβώς δηλαδή όπως θα τις έτρωγες στις Βρυξέλλες.

Smash’n Bun: Το επόμενο viral burger της Αθήνας

Στο Smash’n Bun, πέρα από τα προαναφερθέντα, θα βρεις ακόμη grilled-cheese sandwiches και Korean fried chicken. Όλα τα παραπάνω (θα) συμβάλλουν σε ένα άκρως ενδιαφέρον τελικό αποτέλεσμα, που λακωνικά θα μπορούσε να περιγραφεί ως βρώμικο και ταυτόχρονα premium και υγιεινό (στο μέτρο φυσικά του δυνατού για αυτού του είδους την κουζίνα). Περισσότερα προσεχώς.

 


Info

Πατριάρχου Ιωακείμ 48, Κολωνάκι
Τηλ. 6973 069903

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα