Smash’n Bun: Το επόμενο viral burger της Αθήνας

Τα smash burgers κάνουν απόβαση στο Κολωνάκι, με σήμα την αρκούδα.

Τον Μιχάλη Νουρλόγλου ασφαλώς και τον γνωρίζεις από την εξαιρετική δουλειά που έχει μέχρι σήμερα παρουσιάσει σε εστιατόρια όπως το Abovo και το Première του ξενοδοχείου Athenaeum InterContinental - αλλά όχι μόνο σε αυτά. Πλέον, ο ταλαντούχος σεφ μας παρουσιάζει μία ακόμη πτυχή του ταλέντου του, σε ένα αρκετά πιο ανατρεπτικό και 'άμεσο' στο ευρύ κοινό project. Το Smash’n Bun είναι το ολοκαίνουριο burger spot του Κολωνακίου (ανοίγει εντός των επόμενων 24ώρων) και είναι δεδομένο πως θα γίνει viral, για όλους τους σωστούς λόγους.

Κάτι παραπάνω από street food

Είναι ένα project που δεν προέκυψε μετά το πρόσφατο hype της ουσιαστικά νέας εποχής του αθηναϊκού σάντουιτς αλλά, αντιθέτως, σχεδιάζεται εδώ και 7 μήνες, προκειμένου να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και κάτι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με όσα γνώριζες μέχρι τώρα. Ο αρχικός στόχος ήταν να παρουσιαστεί μία αρκετά καλή πρόταση σε street food, όπως αναφέρει ο σεφ Νουρλόγλου στο Esquire, ο οποίος είναι και ο άνθρωπος που έχει τη γενικότερη επιμέλεια του Smash’n Bun.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Smash’n Bun (@smashnbun)

Όπως εύλογα καταλαβαίνει κάποιος, εδώ πρωταγωνιστούν τα Smash Burgers, σε μία άριστη εκδοχή τους και με εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια: Ο κιμάς προέρχεται από dry-aged ελληνικό μοσχάρι, 60 ημερών και το ψωμάκι είναι χειροποίητο, δικό τους bun, από βιολογικό αλεύρι. Αν δεν σου αρκούν αυτά, μάθε πως όλα τα "περιφερειακά" είναι βιολογικά - από τις ντομάτες μέχρι το τσένταρ και το μπέικον.

Εξίσου σοβαρή δουλειά θα γίνεται και στο alter-ego κάθε σωστού burger που δεν είναι άλλο από τις τηγανητές πατάτες. Βιολογικές, με καταγωγή από τη Νάξο και πάντοτε ολόφρεσκες, τηγανίζονται σε ηλιέλαιο με 10% βασιλικό μοσχαρίσιο λίπος - ακριβώς δηλαδή όπως θα τις έτρωγες στις Βρυξέλλες.

Smash’n Bun: Το επόμενο viral burger της Αθήνας

Στο Smash’n Bun, πέρα από τα προαναφερθέντα, θα βρεις ακόμη grilled-cheese sandwiches και Korean fried chicken. Όλα τα παραπάνω (θα) συμβάλλουν σε ένα άκρως ενδιαφέρον τελικό αποτέλεσμα, που λακωνικά θα μπορούσε να περιγραφεί ως βρώμικο και ταυτόχρονα premium και υγιεινό (στο μέτρο φυσικά του δυνατού για αυτού του είδους την κουζίνα). Περισσότερα προσεχώς.

 


Info

Πατριάρχου Ιωακείμ 48, Κολωνάκι
Τηλ. 6973 069903

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;

Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).

Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι

Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.

Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Αυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο

Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα