
Το νόστιμο restart του Alficon
Νέο μενού και καινούριες γαστρονομικές προκλήσεις στον πεζόδρομο της Ηρώνδα.

To Alficon βγάζει και πάλι τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Ηρώνδα και οι Έλβι Δημήτρης Ζύμπα και Νίκος Βοργιάς ετοιμάζονται -από τις 8 Μαΐου- να παρουσιάσουν το νέο τους μενού -που ακολουθεί ασφαλώς τις προσταγές της εποχικότητας- στο κοινό. Μετά από δύο lockdowns, το εστιατόριο επιστρέφει, με μία ολοκαίνουρια κάρτα.
Ίδια συνταγή, νέα υλικά
Οι δύο ταλαντούχοι σεφ και ιδιοκτήτες σημειώνουν πως "ξεκουράστηκαν και μελέτησαν" όλο αυτό το διάστημα, διατηρώντας μόλις 2 επιλογές από το προηγούμενο μενού (παρεμπιπτόντως αυτά είναι η 'Φέτα' και ο 'Μούστος'). Το γενικότερο ύφος πάντως παραμένει το ίδιο, με την δημιουργική ελληνική κουζίνα να τιμάται στο έπακρο, ισορροπώντας μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας.
Μεταξύ άλλων θα μπορεί σύντομα κάποιος να δοκιμάσει το 'Φράουλα ή Ντομάτα' (μία εικονική φράουλα με γεύση χωριάτικης σαλάτας), το 'Κοτόπουλο' (με κολοκυθάκι στο οποίο 'κάθεται' βερίκοκο και κρόκος αυγού) ή το 'Ορτύκι' (με ασπρομάτικα φασόλια Λήμνου και χυμό από ελληνική ρόκα). Μπορείς να δεις αναλυτικά το νέο μενού εδώ.
Παράλληλα και συμπληρωματικά, μερικά από τα διαχρονικά signatures του Alficon θα 'παίζουν' ως πιάτα ημέρας.
Στο οινικό κομμάτι, η λίστα εμπλουτίζεται με κάποιες νέες ετικέτες, στο πάντοτε γνώριμο μοτίβο των ελληνικών ποικιλιών με ήπιων παρεμβάσεων κρασιά, ενώ σε εκείνο του μπαρ θα υπάρξει μία καινούρια cocktail list σε συνεργασία με το αρκετά αξιόλογο Spoiled Cocktail Bar της Δάφνης, με τα ποτά αυτής να έχουν δημιουργηθεί ώστε να πλαισιώνουν το φαγητό.
Αξίζει να αναφερθεί πως θα υπάρχουν δύο slots εξυπηρέτησης επισκεπτών: Από τις 19.00-21.00 και από τις 21.00-23.00.
Info
Ηρώνδα 8, Αθήνα
Τηλ. 216 9005059
www.alficonathens.com
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα