Το νόστιμο restart του Alficon
Νέο μενού και καινούριες γαστρονομικές προκλήσεις στον πεζόδρομο της Ηρώνδα.
To Alficon βγάζει και πάλι τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Ηρώνδα και οι Έλβι Δημήτρης Ζύμπα και Νίκος Βοργιάς ετοιμάζονται -από τις 8 Μαΐου- να παρουσιάσουν το νέο τους μενού -που ακολουθεί ασφαλώς τις προσταγές της εποχικότητας- στο κοινό. Μετά από δύο lockdowns, το εστιατόριο επιστρέφει, με μία ολοκαίνουρια κάρτα.
Ίδια συνταγή, νέα υλικά
Οι δύο ταλαντούχοι σεφ και ιδιοκτήτες σημειώνουν πως "ξεκουράστηκαν και μελέτησαν" όλο αυτό το διάστημα, διατηρώντας μόλις 2 επιλογές από το προηγούμενο μενού (παρεμπιπτόντως αυτά είναι η 'Φέτα' και ο 'Μούστος'). Το γενικότερο ύφος πάντως παραμένει το ίδιο, με την δημιουργική ελληνική κουζίνα να τιμάται στο έπακρο, ισορροπώντας μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας.
Μεταξύ άλλων θα μπορεί σύντομα κάποιος να δοκιμάσει το 'Φράουλα ή Ντομάτα' (μία εικονική φράουλα με γεύση χωριάτικης σαλάτας), το 'Κοτόπουλο' (με κολοκυθάκι στο οποίο 'κάθεται' βερίκοκο και κρόκος αυγού) ή το 'Ορτύκι' (με ασπρομάτικα φασόλια Λήμνου και χυμό από ελληνική ρόκα). Μπορείς να δεις αναλυτικά το νέο μενού εδώ.
Παράλληλα και συμπληρωματικά, μερικά από τα διαχρονικά signatures του Alficon θα 'παίζουν' ως πιάτα ημέρας.
Στο οινικό κομμάτι, η λίστα εμπλουτίζεται με κάποιες νέες ετικέτες, στο πάντοτε γνώριμο μοτίβο των ελληνικών ποικιλιών με ήπιων παρεμβάσεων κρασιά, ενώ σε εκείνο του μπαρ θα υπάρξει μία καινούρια cocktail list σε συνεργασία με το αρκετά αξιόλογο Spoiled Cocktail Bar της Δάφνης, με τα ποτά αυτής να έχουν δημιουργηθεί ώστε να πλαισιώνουν το φαγητό.
Αξίζει να αναφερθεί πως θα υπάρχουν δύο slots εξυπηρέτησης επισκεπτών: Από τις 19.00-21.00 και από τις 21.00-23.00.
Info
Ηρώνδα 8, Αθήνα
Τηλ. 216 9005059
www.alficonathens.com
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση
Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.
Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών
Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠανεύκολες συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα
Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi
Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα
To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ cucina contemporanea του Ovio
Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.
Γραφει Μπαμπης Δουκας