Γκαστόνε, το ελληνικό diner που είχαμε ανάγκη
Το νέο project της ομάδας της Cookoovaya απενοχοποιεί με νόστιμο τρόπο το casual dining.
Ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, η ομάδα της Cookoovaya, του Hoocut και των υπόλοιπων γνωστών όσο και νόστιμων projects, είχε έτοιμο το επόμενο βήμα της: Το Γκαστόνε έγινε -επιτέλους- πραγματικότητα και συστήνεται ως ελληνικό diner. Ή πιο ορθά ως ένα υβριδικό εστιατόριο που συνδυάζει την κλασική χασαποταβέρνα, τις γεύσεις των 90s (πολύ πιο εκλεπτυσμένες ή, αν προτιμάς, δοσμένες με πιο σωστό τρόπο) και το cocktail bar, με κλασικά ως επί το πλείστον ποτά και ιδιαίτερη έμφαση στα ελληνικά κρασιά.

Ένα ιδιαίτερο concept. Και νόστιμο.
Ο χώρος του είναι ακριβώς αυτός που πρέπει. Ένα στιβαρό και συνάμα feelgood εσωτερικό όπου η χαρακτηριστική επιγραφή των diners με το μενού βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τις πληθωρικές σούβλες, που φυσικά παραπέμπουν σε ελληνικά φαγάδικα άλλων εποχών. Και αυτό είναι cool, καθώς υπηρετεί το concept με τον σωστό τρόπο.
Προς το παρόν, μπορείς να απολαύσεις το φαγητό σου μόνο στα τραπεζάκια που είναι διάσπαρτα επί της πλατείας Ιερού Λόχου, στο επίκεντρο του εμπορικού τριγώνου της Αθήνας και ακριβώς εκεί που δίνουν ραντεβού η Ευριπίδου, η Πραξιτέλους, η Αγίου Μάρκου και η Αιόλου.

Το φαγητό στο Γκαστόνε υπηρετεί το casual dining, στην πιο άνετη, απλή αλλά όχι απλοϊκή εκδοχή του, με άκρως ελληνικές καταβολές και σημείο αναφοράς τις αρχές -θαυμάσια πρώτη ύλη, προσοχή στη λεπτομέρεια, ιδανικό μαγείρεμα- που διέπουν και τα υπόλοιπα spots των τεσσάρων μαγείρων/εστιατόρων.
Εδώ λοιπόν θα βρει κανείς (πραγματικά) τραγανό γουρουνόπουλο στη σούβλα (και σε sando, γιατί δεν αστειεύονται), άψογα ψημένο βοδινό (tri-tip και ribeye), grilled cheese sandwich, μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο στη γάστρα, hot dog από μαύρο χοίρο σε αχνιστό ψωμάκι, τζατζίκι με γκοργκοντζόλα και ενδιαφέρουσες επιλογές σε αλλαντικά και τυριά - μεταξύ άλλων. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στα ωμά του Γκαστόνε, ταρτάρ (με κάπαρη, γιαπωνέζικη μαγιονέζα, κοκκάρι και ψωμί στη σχάρα) και καρπάτσιο (με φύλλα μουστάρδας, μπρι και τραγανή κάπαρη).
Όλα τα παραπάνω πλαισιώνονται με κλασικά cocktails -Mai Tai, Frozen Negroni, Old Fashioned, Dry Martini- ή κάποια προσεγμένη πρόταση σε κρασί.

Δε θα δυσκολευτεί να δημιουργήσει σύντομα φανατικούς, που θα πηγαίνουν και θα ξαναπηγαίνουν. Ό,τι δηλαδή ισχύει και για τα υπόλοιπα εστιατόρια των 4. Και αυτό δείχνει πως έχουν μπει σωστές βάσεις. Για τα νόστιμα πιάτα δεν είχαμε ποτέ αμφιβολία. Μόνο προσμονή.
Info
Πραξιτέλους 43 και Αγίου Μάρκου, Αθήνα
Τηλ.: 210 3211455
φωτογραφίες: Αντώνης Κατρακάζης
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Σε αυτά τα εστιατόρια, η αθηναϊκή κουζίνα δεν φοβάται να πειραματιστεί
Οι σεφ της πόλης παίζουν με υλικά, τεχνικές και γαστρονομικές παραδόσεις χωρίς όρια. Η modern creative σκηνή της Αθήνας εξελίσσεται σε ένα ζωντανό εργαστήριο γεύσεων που γεννά ιδέες, τάσεις και εμπειρίες.
Tο πιο κινηματογραφικό εστιατόριο της Τήνου σερβίρει για ένα βράδυ στη Γλυφάδα
Μπορεί το καράβι να είναι μικρό, ο καπετάνιος του όμως είναι μεγάλος. Ο σεφ Αντώνης Ψάλτης, με στέρεες βάσεις, καθαρή ματιά και χωρίς περιττούς εντυπωσιασμούς, καταθέτει τη δική του πρόταση πάνω στον γαστρονομικό πλούτο της Τήνου.
Τα 100 χειρότερα φαγητά στον κόσμο-Ποια ελληνικά πιάτα είναι στη λίστα
Το Taste Atlas παρουσίασε τη λίστα με τα 100 χειρότερα φαγητά του κόσμου, βασισμένη αποκλειστικά στις ψήφους των χρηστών. Κάποιες επιλογές προκαλούν απορίες.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΣτα high end εστιατόρια της Αθήνας δεν πας μόνο για το φαγητό
Τα μέρη στα οποία νιώθουν σαν στο σπίτι τους οι fans της υψηλής γαστρονομίας και των εκλεπτυσμένων εμπειριών.
Η πεντάστερη γαστρονομία των ξενοδοχείων της Αθήνας
Όταν τα αθηναϊκά ξενοδοχεία γίνονται γαστρονομικοί προορισμοί, τότε το hotel dining είναι σίγουρα μια αναβαθμισμένη εμπειρία.
Σε αυτές τις ταβέρνες οι Αθηναίοι επιστρέφουν ξανά και ξανά
Μερικά από τα πιο δημοφιλή σημεία της πόλης για γεύση με παράδοση αλλά και καινοτομίες που επενδύουν στο οικείο.