Coyoacan Playa, νόστιμη φιέστα δίπλα στο κύμα
Boho mood, χαλαρά vibes και γευστικά πιάτα στη Βάρκιζα.
Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, το Coyoacán είναι μία περιοχή στο κέντρο της πόλης του Μεξικό, στην οποία παρεμπιπτόντως γεννήθηκε και μεγάλωσε η περίφημη ζωγράφος Frida Kahlo. Εύκολα λοιπόν αντιλαμβάνεσαι τις επιρροές στο ύφος, το στυλ και τις γεύσεις του Coyoacan Playa, που δεν βρίσκεται -προφανώς- στη χώρα της κεντρικής Αμερικής αλλά στα νότια της Αθήνας και τη Βάρκιζα.

Το bar-restaurant ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα και με την παραλία στρωμένη μπροστά του αποτελεί μία έξοχη πρόταση γεύσης και διασκέδασης για την πιο ανέμελη εποχή του χρόνου, όντας μία θαυμάσια επιλογή για όλους όσοι παραμείνουν ή απλά βρεθούν στην πρωτεύουσα το διάστημα του καλοκαιριού.
Το μέρος
Το Coyoacan Playa υπηρετεί το concept της premium beach culture με τον πιο σωστό τρόπο, ξεκινώντας από τον χώρο του. Η boho αισθητική που συναντάς σε κορυφαία παραθαλάσσια spots όπως το Τουλούμ είναι διάχυτη - τα έπιπλα, τα σερβίτσια και οτιδήποτε άλλο εδώ την ακολουθούν πιστά, μαζί με μία ανεπιτήδευτη κομψότητα.



Το φαγητό
Η κουζίνα του χαρακτηρίζεται ως Mediterranean-Mexican, με ένα μενού στο οποίο συνυπάρχουν tacos και barbacoa με φρέσκιες σαλάτες, πολλές επιλογές σε ψάρι (εξαιρετικά σεβίτσε και τιραντίτο μεταξύ άλλων) καθώς και προτάσεις από γνωστά πιάτα της ευρύτερης γαστρονομικής κουλτούρας της νότιας Αμερικής.

Τα γευστικά ηνία κρατά ο Δημήτρης Φέτσης, ο οποίος εντάχθηκε φέτος στην ομάδα του Coyoacan Playa και έχει κάνει ένα αισθητό upgrade στο ήδη υπάρχον μενού. Έχοντας ζήσει για αρκετά χρόνια στην κεντρική Αμερική, έχει γνωρίσει εκ των έσω τη φιλοσοφία της γεύσης εκεί, προσπαθώντας -επιτυχημένα- να την εφαρμόσει κι εδώ.
Η πρώτη ύλη -από την οποία όλα ξεκινούν άλλωστε- είναι εξασφαλισμένη (πχ τα θαλασσινά καταφθάνουν καθημερινά από Ευβοιώτες ψαράδες) και προσαρμόζεται κάθε φορά στις επιλογές της κάρτας.



Το άψογα κομμένο Bluefin Tuna ταρτάρ (με μάνγκο και καρπούζι), η Seard Tuna Salad (με noodles, baby λαχανικά στη σχάρα, dressing από καμένο σουσάμι και σφένδαμο, black garlic mayo, μιζούνα και πέρλες σφενδάμου), το ζουμερό και ψημένο στο josper χταπόδι (με miso aioli από μαύρο σκόρδο), το τραγανό στο εξωτερικό και μαλακό μέσα Baby Καλαμάρι (με μαύρο ταραμά, chipotle tartar, pico de gallo και σαλάτα από φύκι) και το Beef Tataki (με yuzu truffle και τραγανό κρεμμύδι) είναι μόνο μερικά από τα highlights σε έναν πληθωρικό και ενδιαφέροντα κατάλογο, με επιλογές για κάθε γούστο, που όμως δεν ξεφεύγει ποτέ από τον χαρακτήρα της κουζίνας του Coyoacan Playa.


Για το τέλος, φυσικά και υπάρχουν churros (τα πλαισιώνεις με παγωτό σοκολάτα και marshmallows) γιατί πραγματικά δεν θα ταίριαζε κάτι άλλο ιδανικότερα.
Επίσης, δεν θα μπορούσε να μη γίνει και μία αναφορά στη σωστή δουλειά που γίνεται και στο κομμάτι του μπαρ, τόσο με signature cocktails όσο και σε κλασικά με θελκτικά twists.
Info
Varkiza Resort (πρώην Yabanaki beach), Βάρκιζα
Τηλ. 6948 668855
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026
Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.
Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.