Coyoacan Playa, νόστιμη φιέστα δίπλα στο κύμα

Boho mood, χαλαρά vibes και γευστικά πιάτα στη Βάρκιζα.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 02 Ιουλίου 2021

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, το Coyoacán είναι μία περιοχή στο κέντρο της πόλης του Μεξικό, στην οποία παρεμπιπτόντως γεννήθηκε και μεγάλωσε η περίφημη ζωγράφος Frida Kahlo. Εύκολα λοιπόν αντιλαμβάνεσαι τις επιρροές στο ύφος, το στυλ και τις γεύσεις του Coyoacan Playa, που δεν βρίσκεται -προφανώς- στη χώρα της κεντρικής Αμερικής αλλά στα νότια της Αθήνας και τη Βάρκιζα.

Coyoacan Playa, νόστιμη φιέστα δίπλα στο κύμα

Το bar-restaurant ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα και με την παραλία στρωμένη μπροστά του αποτελεί μία έξοχη πρόταση γεύσης και διασκέδασης για την πιο ανέμελη εποχή του χρόνου, όντας μία θαυμάσια επιλογή για όλους όσοι παραμείνουν ή απλά βρεθούν στην πρωτεύουσα το διάστημα του καλοκαιριού.

Το μέρος

Το Coyoacan Playa υπηρετεί το concept της premium beach culture με τον πιο σωστό τρόπο, ξεκινώντας από τον χώρο του. Η boho αισθητική που συναντάς σε κορυφαία παραθαλάσσια spots όπως το Τουλούμ είναι διάχυτη - τα έπιπλα, τα σερβίτσια και οτιδήποτε άλλο εδώ την ακολουθούν πιστά, μαζί με μία ανεπιτήδευτη κομψότητα.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ COYOACAN PLAYA ΒΑΡΚΙΖΑ 9
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ COYOACAN PLAYA ΒΑΡΚΙΖΑ 11
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ COYOACAN PLAYA ΒΑΡΚΙΖΑ 10

Το φαγητό

Η κουζίνα του χαρακτηρίζεται ως Mediterranean-Mexican, με ένα μενού στο οποίο συνυπάρχουν tacos και barbacoa με φρέσκιες σαλάτες, πολλές επιλογές σε ψάρι (εξαιρετικά σεβίτσε και τιραντίτο μεταξύ άλλων) καθώς και προτάσεις από γνωστά πιάτα της ευρύτερης γαστρονομικής κουλτούρας της νότιας Αμερικής. 

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ COYOACAN PLAYA ΒΑΡΚΙΖΑ 4

Τα γευστικά ηνία κρατά ο Δημήτρης Φέτσης, ο οποίος εντάχθηκε φέτος στην ομάδα του Coyoacan Playa και έχει κάνει ένα αισθητό upgrade στο ήδη υπάρχον μενού. Έχοντας ζήσει για αρκετά χρόνια στην κεντρική Αμερική, έχει γνωρίσει εκ των έσω τη φιλοσοφία της γεύσης εκεί, προσπαθώντας -επιτυχημένα- να την εφαρμόσει κι εδώ.

Η πρώτη ύλη -από την οποία όλα ξεκινούν άλλωστε- είναι εξασφαλισμένη (πχ τα θαλασσινά καταφθάνουν καθημερινά από Ευβοιώτες ψαράδες) και προσαρμόζεται κάθε φορά στις επιλογές της κάρτας. 

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ COYOACAN PLAYA ΒΑΡΚΙΖΑ 1
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ COYOACAN PLAYA ΒΑΡΚΙΖΑ 6
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ COYOACAN PLAYA ΒΑΡΚΙΖΑ 2

Το άψογα κομμένο Bluefin Tuna ταρτάρ (με μάνγκο και καρπούζι), η Seard Tuna Salad (με noodles, baby λαχανικά στη σχάρα, dressing από καμένο σουσάμι και σφένδαμο, black garlic mayo, μιζούνα και πέρλες σφενδάμου), το ζουμερό και ψημένο στο josper χταπόδι (με miso aioli από μαύρο σκόρδο), το τραγανό στο εξωτερικό και μαλακό μέσα Baby Καλαμάρι (με μαύρο ταραμά, chipotle tartar, pico de gallo και σαλάτα από φύκι) ​και το  Beef Tataki (με yuzu truffle και τραγανό κρεμμύδι) είναι μόνο μερικά από τα highlights σε έναν πληθωρικό και ενδιαφέροντα κατάλογο, με επιλογές για κάθε γούστο, που όμως δεν ξεφεύγει ποτέ από τον χαρακτήρα της κουζίνας του Coyoacan Playa. 

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ COYOACAN PLAYA ΒΑΡΚΙΖΑ 8
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ COYOACAN PLAYA ΒΑΡΚΙΖΑ 3

Για το τέλος, φυσικά και υπάρχουν churros (τα πλαισιώνεις με παγωτό σοκολάτα και marshmallows) γιατί πραγματικά δεν θα ταίριαζε κάτι άλλο ιδανικότερα.

Επίσης, δεν θα μπορούσε να μη γίνει και μία αναφορά στη σωστή δουλειά που γίνεται και στο κομμάτι του μπαρ, τόσο με signature cocktails όσο και σε κλασικά με θελκτικά twists.

 


Info

Varkiza Resort (πρώην Yabanaki beach), Βάρκιζα
Τηλ. 6948 668855

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Salonica Restaurant, όχι τυχαία ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας

Η σπουδαία δουλειά του Σωτήρη Ευαγγέλου επιβραβεύτηκε με έναν ακόμη Χρυσό Σκούφο.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το Noma μόλις έγινε τριάστερο

Τρία αστέρια Michelin για το σπουδαίο εστιατόριο της Κοπεγχάγης, για πρώτη φορά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το μέλλον του ελληνικού fine dining, σύμφωνα με τους κορυφαίους Έλληνες σεφ

Άγγελος Λάντος, Λευτέρης Λαζάρου, Έκτορας Μποτρίνι και Τάσος Μαντής καταθέτουν τη γνώμη τους για την πορεία της υψηλής γαστρονομίας στη χώρα μας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τη σάλτσα XO

Πρωτοφτιάχτηκε στο Χονγκ Κονγκ των 80s και θεωρείται η πιο upcoming sauce του γευστικού κόσμου.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ποιο είναι τελικά το καλύτερο κρέας του κόσμου;

Ένας από τους πιο εξειδικευμένους στο θέμα ανθρώπους που υπάρχουν, μιλά για τις πιο εκλεκτές ράτσες.

Γραφει Μπαμπης Δουκας