Γιατί όλοι έχουν ξενερώσει με τo εστιατόριo του Nusret στο Λονδίνο
Συμβαίνουν αυτά όταν χρεώνεις υπερβολικά ακόμη και τα αναψυκτικά.
Φυσικά και γνωρίζεις τον Nusret Gökçe aka Salt Bae. Ο Τούρκος χασάπης/restaurateur ξεκίνησε να κερδίζει διαδικτυακή δημοφιλία πριν λίγα χρόνια χάρη στη signature move του, τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόταν το κρέας και τα viral βίντεό του, προτού καταλήξει να βγάλει αρκετά χρήματα αλλά και καθιερωθεί ως ένας ιντερνετικός μαϊντανός.
Λονδίνο όπως λέμε Νέα Υόρκη
Ο Nusret άνοιξε πριν μερικές ημέρες το καινούριο του εστιατόριο στο Λονδίνο, με το κοινό της βρετανικής μητρόπολης να μην τον υποδέχεται ακριβώς όπως έκανε το αντίστοιχο της Μυκόνου.
Για την ακρίβεια, τα πρώτα σχόλια και εντυπώσεις θύμιζαν περισσότερο τις αντιδράσεις που υπήρξαν στη Νέα Υόρκη.
Υπενθυμίζουμε πως στο Μεγάλο Μήλο, το εστιατόριο του Nusret, από τα κιόλας 24ωρα της λειτουργίας του, αντιμετώπισε τη μαζική φυγή των επισκεπτών, οι οποίοι αποχωρούσαν παραπονεμένοι και κυρίως πεινασμένοι. Παρά την ευχάριστη ατμόσφαιρά του, το Nurs-Et σε καμιά περίπτωση δεν εντυπωσίασε.
> Διάβασε ακόμη: Χρυσοί Σκούφοι 2021: Τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας
Τότε, σε μια γειτονιά που δε φημίζεται για τις χαμηλές τιμές της, τα $275 για μια μπριζόλα (χωρίς κανένα απολύτως συνοδευτικό) κρίθηκαν υπερβολικά, με κάποιους από τους γνωστότερους γευσιγνώστες της Νέας Υόρκης να τονίζουν πως η αξία δεν ανταποκρίνεται σε καμιά περίπτωση στην ποιότητα.
Κάτι αντίστοιχο παίζει τώρα και στη Γηραιά Αλβιώνα. Το Nusret London άνοιξε στις 23 Σεπτεμβρίου στο Knightsbridge και σχεδόν όλοι οι foodies της αγγλικής πρωτεύουσας -διάσημοι και μη- πέρασαν μία βόλτα. Το feedback είναι μάλλον αρνητικό για τον Τούρκο γητευτή του κρέατος, με τους περισσότερους να έχουν φρικτά παράπονα από τις εξωφρενικές τιμές - και όχι μόνο για τις μπριζόλες. Κάτι που βγαίνει προς τα έξω στο Twitter.
So nusret London is open but booked out for the next few months FUCK SAKE
— Jay (@m23jayy) September 23, 2021
£9 Coke
— Truly Shocking (@Trulyshocking) September 27, 2021
£11 Red Bull
£9 Water
WTF who would actually go and pay these ridiculous prices?#nusretlondon #saltbae #nusretsteakhouse #ripoff pic.twitter.com/0be0w5Bgxf
Who want to go to @nusr_et Knightsbridge. 🤯🤯
— Savakis Savva (@TheSav_Savva84) September 27, 2021
You definitely need a loan or re-mortgage before you go out for a night meal at @nusr_et
Check out this bill from #Nusret in Knightsbridge London....
£44 for 4 redbulls🤯 pic.twitter.com/mUNO0wLc7R
I can get 32.5 @redbull cans (£1.35 each) for £44. #saltbae | #Nusret | #London pic.twitter.com/bevqD84Kev
— Mo Farooq 🇬🇧🇦🇶🇪🇺 (@MoFarooq9) September 27, 2021
I never hate on anyone’s business but this right here is RIDICULOUS to the max!
— ⚡️Kayas irshad⚡️ (@Kayasirshad) September 28, 2021
Also people going to Nusret in London just to take a picture of the receipt for the gram is a joke. Stop trying impress people who don’t care. All that money wasted. Stop being a sheep.
MADNESS! pic.twitter.com/cUumhdXd9A
Why are people so surprised at the price of this steakhouse ! Wasn’t it meant to be. To be honest I was more surprised at the price of coke than anything else #nusret #nusretlondon#saltbae #saltbaeatknightsbridge pic.twitter.com/9EBzBlX0D1
— zareen (@zareen01000763) September 28, 2021
This review of Nusret London has me creasing 🤣 pic.twitter.com/cl3MhpZiB3
— LycheeDaichi (@ashiikm1) September 28, 2021
My mate has gone to Nusret which has finally opened in London.
— Sohail (@Sohail_H) September 23, 2021
For those who may not know it's 'Salt Bae's' restaurant.
Please take a look at the prices of the steaks. Please. pic.twitter.com/Ap2juYMTXr
Someone, please explain the economics of a £630 steak?
— Pasokification Speed Run (@ETOWE1) September 27, 2021
Το προφίλ του Nusret
Ο Nusret Gökçe γεννήθηκε το 1983 στο Erzurum της ανατολικής Τουρκίας και αποτέλεσε το ένα εκ των 5 παιδιών ενός εργάτη ορυχείων. Έγινε μαθητευόμενος κρεοπώλης μόλις στα 14 του, δουλεύοντας, όπως ο ίδιος έχει πει, 14 ώρες την ημέρα.
Σε ηλικία 26 ετών άφησε την Τουρκία και έφυγε για την Αργεντινή, όπου επί τρεις μήνες εργαζόταν σε φάρμες, κρεοπωλεία και εστιατόρια, για να ακολουθήσει η Αμερική ένα χρόνο αργότερα. Δεν κατάφερε ωστόσο να βγάλει βίζα, καθώς δεν είχε ούτε χρήματα σε λογαριασμό, ούτε περιουσία και δεν ήταν παντρεμένος, γι αυτό και απέτυχε 4 φορές να την εξασφαλίσει.
> Διάβασε ακόμη: Xάρτινο μενού vs. QR code: Τα εστιατόρια μετά την Covid-19
Τότε πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Τουρκία με σκοπό κάποια στιγμή να ανοίξει το δικό του μέρος. O παλιός του φίλος, Mithat Erdem, ήταν αυτός που του έδωσε την ευκαιρία και τον εμπιστεύθηκε, ανοίγοντας μαζί του το πρώτο εστιατόριο (Nusr-Et Etiler) στην Κωνσταντινούπολη. Δύο χρόνια αργότερα ήρθε η σειρά του Ντουμπάι, και αυτή τη στιγμή ο Nusret είναι ιδιοκτήτης 16 εστιατορίων και 3 burgerάδικων.
Τα χαρακτηριστικά γυαλιά ηλίου και τα κολλητά μπλουζάκια σε συνδυασμό με το αισθησιακό ταμπεραμέντο και φυσικά τα κοφτερά χασαπομάχαιρά του έρχονται να πλαισιώσουν τη δημοφιλή κίνησή του όσον αφορά τον τρόπο αλατίσματος.
Όλα αυτά τον έχουν καταστήσει τρομακτικά αγαπητό ακόμη και σε σταρ του Χόλιγουντ ή κορυφαίους αθλητές που επισκέπτονται τα εστιατόριά του. Ανάμεσά τους οι Kylian Mbappe, Leonardo DiCaprio, Mesut Ozil, Roger Federer και πάρα πολλοί άλλοι. Και ασφαλώς να επεκτείνει την εστιατορική αυτοκρατορία του στα πιο δημοφιλή μέρη του κόσμου. Ασχέτως αν σε μερικά από αυτά, τρώει ο ίδιος. Κράξιμο ασφαλώς.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Όλα όσα τρώνε και πίνουν στο The Gentlemen του Guy Ritchie
Η κορυφαία σειρά του Netflix αυτή τη στιγμή, περιλαμβάνει μπόλικο και εκλεπτυσμένο φαγοπότι.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΜία γευσιγνωσία 'Μπουκιά και συγχώριο' στο Iama
Ηλίας Μαμαλάκης και Ηλίας Σκουλάς ενώνουν τις δυνάμεις τους το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου, στο δημοφιλές μεζεδοπωλείο του Παλαιού Φαλήρου.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΗ διαδρομή της λαγάνας στο σήμερα
Καμία Καθαρή Δευτέρα δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς αυτήν.
Γραφει Γιαννης ΣπανοςΕγκλήματα κατά της ιταλικής κουζίνας
Μία έρευνα αποκαλύπτει όλα όσα θα έκαναν τον Massimo Bottura να ξαναγυρίσει στη Νομική και τον Dario Cecchini να γίνει vegan.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας μίνι οδηγός για εστιατόρια και ταβέρνες για όλη τη Σαρακοστή
Ό,τι πρέπει για μια απολαυστικά θαλασσινή Σαρακοστή, σε εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής.
Το θρυλικό Château de Beaucastel στη Μεγάλη Βρεταννία
Ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων στο εμβληματικό αθηναϊκό σποτ.
Γραφει Μπαμπης Δουκας