Γιατί όλοι έχουν ξενερώσει με τo εστιατόριo του Nusret στο Λονδίνο

Συμβαίνουν αυτά όταν χρεώνεις υπερβολικά ακόμη και τα αναψυκτικά.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 29 Σεπτεμβρίου 2021

Φυσικά και γνωρίζεις τον Nusret Gökçe aka Salt Bae. Ο Τούρκος χασάπης/restaurateur ξεκίνησε να κερδίζει διαδικτυακή δημοφιλία πριν λίγα χρόνια χάρη στη signature move του, τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόταν το κρέας και τα viral βίντεό του, προτού καταλήξει να βγάλει αρκετά χρήματα αλλά και καθιερωθεί ως ένας ιντερνετικός μαϊντανός. 

Λονδίνο όπως λέμε Νέα Υόρκη

Ο Nusret άνοιξε πριν μερικές ημέρες το καινούριο του εστιατόριο στο Λονδίνο, με το κοινό της βρετανικής μητρόπολης να μην τον υποδέχεται ακριβώς όπως έκανε το αντίστοιχο της Μυκόνου.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

Για την ακρίβεια, τα πρώτα σχόλια και εντυπώσεις θύμιζαν περισσότερο τις αντιδράσεις που υπήρξαν στη Νέα Υόρκη. 

Υπενθυμίζουμε πως στο Μεγάλο Μήλο, το εστιατόριο του Nusret, από τα κιόλας 24ωρα της λειτουργίας του, αντιμετώπισε τη μαζική φυγή των επισκεπτών, οι οποίοι αποχωρούσαν παραπονεμένοι και κυρίως πεινασμένοι. Παρά την ευχάριστη ατμόσφαιρά του, το Nurs-Et σε καμιά περίπτωση δεν εντυπωσίασε.

> Διάβασε ακόμη: Χρυσοί Σκούφοι 2021: Τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Τότε, σε μια γειτονιά που δε φημίζεται για τις χαμηλές τιμές της, τα $275 για μια μπριζόλα (χωρίς κανένα απολύτως συνοδευτικό) κρίθηκαν υπερβολικά, με κάποιους από τους γνωστότερους γευσιγνώστες της Νέας Υόρκης να τονίζουν πως η αξία δεν ανταποκρίνεται σε καμιά περίπτωση στην ποιότητα.

Κάτι αντίστοιχο παίζει τώρα και στη Γηραιά Αλβιώνα. Το Nusret London άνοιξε στις 23 Σεπτεμβρίου στο Knightsbridge και σχεδόν όλοι οι foodies της αγγλικής πρωτεύουσας -διάσημοι και μη- πέρασαν μία βόλτα. Το feedback είναι μάλλον αρνητικό για τον Τούρκο γητευτή του κρέατος, με τους περισσότερους να έχουν φρικτά παράπονα από τις εξωφρενικές τιμές - και όχι μόνο για τις μπριζόλες. Κάτι που βγαίνει προς τα έξω στο Twitter. 

Το προφίλ του Nusret

Ο Nusret Gökçe γεννήθηκε το 1983 στο Erzurum της ανατολικής Τουρκίας και αποτέλεσε το ένα εκ των 5 παιδιών ενός εργάτη ορυχείων. Έγινε μαθητευόμενος κρεοπώλης μόλις στα 14 του, δουλεύοντας, όπως ο ίδιος έχει πει, 14 ώρες την ημέρα.

Σε ηλικία 26 ετών άφησε την Τουρκία και έφυγε για την Αργεντινή, όπου επί τρεις μήνες εργαζόταν σε φάρμες, κρεοπωλεία και εστιατόρια, για να ακολουθήσει η Αμερική ένα χρόνο αργότερα. Δεν κατάφερε ωστόσο να βγάλει βίζα, καθώς δεν είχε ούτε χρήματα σε λογαριασμό, ούτε περιουσία και δεν ήταν παντρεμένος, γι αυτό και απέτυχε 4 φορές να την εξασφαλίσει.

> Διάβασε ακόμη: Xάρτινο μενού vs. QR code: Τα εστιατόρια μετά την Covid-19

Τότε πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Τουρκία με σκοπό κάποια στιγμή να ανοίξει το δικό του μέρος. O παλιός του φίλος, Mithat Erdem, ήταν αυτός που του έδωσε την ευκαιρία και τον εμπιστεύθηκε, ανοίγοντας μαζί του το πρώτο εστιατόριο (Nusr-Et Etiler) στην Κωνσταντινούπολη. Δύο χρόνια αργότερα ήρθε η σειρά του Ντουμπάι, και αυτή τη στιγμή ο Nusret είναι ιδιοκτήτης 16 εστιατορίων και 3 burgerάδικων. 

Τα χαρακτηριστικά γυαλιά ηλίου και τα κολλητά μπλουζάκια σε συνδυασμό με το αισθησιακό ταμπεραμέντο και φυσικά τα κοφτερά χασαπομάχαιρά του έρχονται να πλαισιώσουν τη δημοφιλή κίνησή του όσον αφορά τον τρόπο αλατίσματος.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

Όλα αυτά τον έχουν καταστήσει τρομακτικά αγαπητό ακόμη και σε σταρ του Χόλιγουντ ή κορυφαίους αθλητές που επισκέπτονται τα εστιατόριά του. Ανάμεσά τους οι Kylian MbappeLeonardo DiCaprio, Mesut Ozil, Roger Federer και πάρα πολλοί άλλοι. Και ασφαλώς να επεκτείνει την εστιατορική αυτοκρατορία του στα πιο δημοφιλή μέρη του κόσμου. Ασχέτως αν σε μερικά από αυτά, τρώει ο ίδιος. Κράξιμο ασφαλώς.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα