Ikebana: Izakaya με twist στη Γλυφάδα
Μοντέρνο design, ιαπωνικές γεύσεις και μία ευχάριστη εμπειρία στα νότια προάστια, με την υπογραφή των Gaku.
Όταν η fusion φιλοσοφία συνάντησε το μοντέρνο design στην αθηναϊκή Ριβιέρα. Κάπως έτσι θα μπορούσε να συνοψιστεί με λίγα λόγια το νέο εστιατορικό εγχείρημα της ομάδας των επιτυχημένων και βραβευμένων Gaku, που από το 2015 υπηρετούν με προσήλωση, ακρίβεια και ποιότητα την ιαπωνική κουζίνα. Το Ikebana λοιπόν έρχεται να προστεθεί στο γαστρονομικό χάρτη της Γλυφάδας.
Το concept και οι γεύσεις
Περί τίνος ακριβώς πρόκειται; Για μία κλασική izakaya με ένα σύγχρονο twist, σε έναν χώρο με φρέσκια σχεδιαστική ματιά και μία clean cut μινιμαλιστική αύρα.
Το concept του νέου εστιατορίου παρομοιάζει στον εσωτερικό του χώρο ένα εργαστήριο μαγειρικής, στο οποίο επισκέπτης και προσωπικό αλληλεπιδρούν, σε διαδραστική γαστρονομική εμπειρία.

Στον εξωτερικό του χώρο, τα custom-made τραπέζια από inox και corian πλαισιώνονται από stools του οίκου muuto.
Στο περιβάλλον αυτό, το robata grill αποτελεί κεντρικό κομμάτι της σάλας με την παρασκευή των πιάτων να γίνεται μπροστά σου. Οι επιλογές πολλές και αξιόλογες: Από βασιλικό καβούρι και wagyu steak μέχρι φρέσκα θαλασσινά και όστρακα, όλα με γνώμονα την υψηλής ποιότητας πρώτη ύλη. Η γευστική επιμέλεια ανήκει στον Γιάννη Κοσμαδάκη (που γνωρίζεις από το Malconi’s) και αυτό από μόνο αρκεί για να αντιληφθείς τη σοβαρή δουλειά που γίνεται εδώ.

Επιπροσθέτως, σε περιμένει και μία εξαιρετικά ενημερωμένη λίστα με σάκε (ίσως η κορυφαία του είδους της στην Αθήνα) και μία κάρτα cocktails που έχουν άρωμα από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Τέλος, το Ikebana προσφέρει και τη δυνατότητα να παραγγείλει κανείς στο χώρο του το μενού των Gaku, με ακτίνα δράσης την ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας και Βούλας (καθημερινά από τις 18.00-23.30).
Info
Αρτέμιδος 9, Γλυφάδα
Τηλ. 210 8920930
www.ikebanarestaurant.com
> Διάβασε ακόμη για την πολυσυλλεκτική κουζίνα του Αντώνη Πεχλιβανάκη, τα εστιατόρια της νέας σεζόν, τα μέρη που βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο το 2021 και ποιο είναι το μέλλον του ελληνικού fine dining, σύμφωνα με τους κορυφαίους Έλληνες σεφ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026
Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.
Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.