The Dalliance House: Στην εποχή του Γιάννη Παρίκου

Το διαχρονικά κομψό spot της Κηφισιάς ανοίγει μία νέα γαστρονομική σελίδα, παραδίδοντας τα ηνία της κουζίνας του στα ικανά χέρια του γνωστού σεφ.

Υπάρχουν ορισμένα μαγαζιά που ξεχωρίζουν πρωτίστως για την αύρα τους, που σε κάνουν να αισθάνεσαι οικεία από την πρώτη στιγμή που θα περάσεις την πόρτα τους, που σου αφήνουν ένα αδιόρατο χαμόγελο στα χείλη. Το The Dalliance House, στην καρδιά της Κηφισιάς, έγινε meeting point από την πρώτη μέρα, αλλά κατόρθωσε να παραμένει επίκαιρο στην πορεία των ετών, εξελισσόμενο τελικά σε αγαπημένο "στέκι" του απαιτητικού κοινού της Κηφισιάς, και όχι μόνο.

The Dalliance House: Στην εποχή του Γιάννη Παρίκου

Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό κατόρθωμα για την έμπειρη ομάδα του, αλλά και ένα ισχυρό κίνητρο για να προσπαθούν πάντα να ξεπερνούν τον εαυτό τους.

Ανανέωση

Σήμερα λοιπόν το πανέμορφο νεοκλασσικό ψηλοτάβανο αρχοντικό του 1890 γυρίζει μία νέα γαστρονομική σελίδα, επιφυλάσσοντας άκρως γευστικές εκπλήξεις στο κομψό crowd που συναντιέται στους ανανεωμένους εσωτερικούς του χώρους ή στον μαγικό αέρινο κήπο του από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, μέσα από τη νέα συνεργασία που ανακοινώνει με τον πολυβραβευμένο σεφ Γιάννη Παρίκο.

THE DALLIANCE HOUSE ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΚΟΣ

Ο σεφ, με τη λαμπρή προϋπηρεσία σε εστιατόρια με αστέρια Michelin σε Ελλάδα και εξωτερικό και με τις πολυάριθμες προσωπικές διακρίσεις από αναγνωρισμένους γαστρονομικούς θεσμούς της χώρας μας, ξεχωρίζει για την ικανότητά του να δημιουργεί πιάτα υψηλών επιδόσεων χωρίς ίχνος περιττολογίας, που μαγεύουν το βλέμμα ταυτόχρονα με τον ουρανίσκο, αλλά και για το ταλέντο του να παντρεύει με χάρη τις διεθνείς τάσεις με τα τοπικά στοιχεία και υλικά.

Η casual πλευρά του fine dining

Η μαγειρική τέχνη του Γιάννη Παρίκου στο The Dalliance House έρχεται να μας συστήσει στην πιο casual πλευρά του fine dining -στον εκδημοκρατισμό του, ας μας επιτραπεί ο όρος- με πρωταγωνιστές τη δυνατή πρώτη ύλη και την αριστοτεχνική γευστική ισορροπία. Το μενού λειτουργεί κλιμακωτά με το brunch να κλείνει έξυπνα το μάτι στο εκλεπτυσμένο comfort, όπως τα θεϊκά Eggs Royale με βάση γλυκοπατάτας, καπνιστό σολομό και σπιτική hollandaise, το lunch του να κινείται σε πιο δημιουργικούς ρυθμούς με το Μωσαϊκό από πατάτα με καπνιστό χέλι και κρέμα τσορίθο να συνδιαλέγεται όμορφα με το Vitello tonnato με καπαρόφυλλα και mizuna και τις ποιοτικές κοπές Ουρουγουάης, χωρίς να λείπουν και οι λαχταριστές πίτσες ή τα burger για όσους θέλουν να κινηθούν σε πιο απλούς ρυθμούς.

THE DALLIANCE HOUSE ΠΙΑΤΑ 2
THE DALLIANCE HOUSE ΠΙΑΤΑ 1

Όσο ο ήλιος πέφτει τα πράγματα "σοβαρεύουν" και οι επιλογές σε dinner μας πάνε σε πιο ιδιαίτερα γευστικά μονοπάτια, όπως τα Χτένια με κρούστα bonito και τριλογία από τοπιναμπούρ, το Ταρτάρ Μαγιάτικο με πιπεριά Φλωρίνης και μοσχολέμονο, το Risotto γλυκοκολοκύθας με κρέμα ροκφόρ και copa από μαύρο χοίρο, το Φιλέτο Λαβράκι με ψητό μαρούλι, ταραμά και αυγοτάραχο, το σιγομαγειρεμένο Αρνί με καπνιστή μελιτζάνα, γιαούρτι και harissa, αλλά και το T-Bone Steak με φινετσάτα sides για τους λάτρεις των κλασσικών γεύσεων.

> Διάβασε ακόμη: Ο Λουκάς Μάιλερ είναι ένας από τους νοστιμότερους μάγειρες της Αθήνας

Μία προσεγμένη λίστα κρασιών έρχεται να συμπληρώσει τη συνολική εμπειρία με το έμπειρο προσωπικό να βρίσκεται εκεί για να καθοδηγήσει τις επιλογές μας, ενώ κλασσικά και signature cocktails δίνουν το τέμπο στη μεγάλη μπάρα και τα ρομπούστα τραπέζια του διαχρονικά σαγηνευτικού The Dalliance House.

 


Info

Κυριαζή 19, Κηφισιά, 
Τηλ. 210 6230775
www.thedalliancehouse.com

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας