The Dalliance House: Στην εποχή του Γιάννη Παρίκου
Το διαχρονικά κομψό spot της Κηφισιάς ανοίγει μία νέα γαστρονομική σελίδα, παραδίδοντας τα ηνία της κουζίνας του στα ικανά χέρια του γνωστού σεφ.
Υπάρχουν ορισμένα μαγαζιά που ξεχωρίζουν πρωτίστως για την αύρα τους, που σε κάνουν να αισθάνεσαι οικεία από την πρώτη στιγμή που θα περάσεις την πόρτα τους, που σου αφήνουν ένα αδιόρατο χαμόγελο στα χείλη. Το The Dalliance House, στην καρδιά της Κηφισιάς, έγινε meeting point από την πρώτη μέρα, αλλά κατόρθωσε να παραμένει επίκαιρο στην πορεία των ετών, εξελισσόμενο τελικά σε αγαπημένο "στέκι" του απαιτητικού κοινού της Κηφισιάς, και όχι μόνο.

Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό κατόρθωμα για την έμπειρη ομάδα του, αλλά και ένα ισχυρό κίνητρο για να προσπαθούν πάντα να ξεπερνούν τον εαυτό τους.
Ανανέωση
Σήμερα λοιπόν το πανέμορφο νεοκλασσικό ψηλοτάβανο αρχοντικό του 1890 γυρίζει μία νέα γαστρονομική σελίδα, επιφυλάσσοντας άκρως γευστικές εκπλήξεις στο κομψό crowd που συναντιέται στους ανανεωμένους εσωτερικούς του χώρους ή στον μαγικό αέρινο κήπο του από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, μέσα από τη νέα συνεργασία που ανακοινώνει με τον πολυβραβευμένο σεφ Γιάννη Παρίκο.

Ο σεφ, με τη λαμπρή προϋπηρεσία σε εστιατόρια με αστέρια Michelin σε Ελλάδα και εξωτερικό και με τις πολυάριθμες προσωπικές διακρίσεις από αναγνωρισμένους γαστρονομικούς θεσμούς της χώρας μας, ξεχωρίζει για την ικανότητά του να δημιουργεί πιάτα υψηλών επιδόσεων χωρίς ίχνος περιττολογίας, που μαγεύουν το βλέμμα ταυτόχρονα με τον ουρανίσκο, αλλά και για το ταλέντο του να παντρεύει με χάρη τις διεθνείς τάσεις με τα τοπικά στοιχεία και υλικά.
Η casual πλευρά του fine dining
Η μαγειρική τέχνη του Γιάννη Παρίκου στο The Dalliance House έρχεται να μας συστήσει στην πιο casual πλευρά του fine dining -στον εκδημοκρατισμό του, ας μας επιτραπεί ο όρος- με πρωταγωνιστές τη δυνατή πρώτη ύλη και την αριστοτεχνική γευστική ισορροπία. Το μενού λειτουργεί κλιμακωτά με το brunch να κλείνει έξυπνα το μάτι στο εκλεπτυσμένο comfort, όπως τα θεϊκά Eggs Royale με βάση γλυκοπατάτας, καπνιστό σολομό και σπιτική hollandaise, το lunch του να κινείται σε πιο δημιουργικούς ρυθμούς με το Μωσαϊκό από πατάτα με καπνιστό χέλι και κρέμα τσορίθο να συνδιαλέγεται όμορφα με το Vitello tonnato με καπαρόφυλλα και mizuna και τις ποιοτικές κοπές Ουρουγουάης, χωρίς να λείπουν και οι λαχταριστές πίτσες ή τα burger για όσους θέλουν να κινηθούν σε πιο απλούς ρυθμούς.


Όσο ο ήλιος πέφτει τα πράγματα "σοβαρεύουν" και οι επιλογές σε dinner μας πάνε σε πιο ιδιαίτερα γευστικά μονοπάτια, όπως τα Χτένια με κρούστα bonito και τριλογία από τοπιναμπούρ, το Ταρτάρ Μαγιάτικο με πιπεριά Φλωρίνης και μοσχολέμονο, το Risotto γλυκοκολοκύθας με κρέμα ροκφόρ και copa από μαύρο χοίρο, το Φιλέτο Λαβράκι με ψητό μαρούλι, ταραμά και αυγοτάραχο, το σιγομαγειρεμένο Αρνί με καπνιστή μελιτζάνα, γιαούρτι και harissa, αλλά και το T-Bone Steak με φινετσάτα sides για τους λάτρεις των κλασσικών γεύσεων.
> Διάβασε ακόμη: Ο Λουκάς Μάιλερ είναι ένας από τους νοστιμότερους μάγειρες της Αθήνας
Μία προσεγμένη λίστα κρασιών έρχεται να συμπληρώσει τη συνολική εμπειρία με το έμπειρο προσωπικό να βρίσκεται εκεί για να καθοδηγήσει τις επιλογές μας, ενώ κλασσικά και signature cocktails δίνουν το τέμπο στη μεγάλη μπάρα και τα ρομπούστα τραπέζια του διαχρονικά σαγηνευτικού The Dalliance House.
Info
Κυριαζή 19, Κηφισιά,
Τηλ. 210 6230775
www.thedalliancehouse.com
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026
Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.
Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.