
Στο νόστιμο Pelagos τριών ελληνικών νησιών
Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Luca Piscazzi και ο νόστιμος φόρος τιμής στις γαστρονομικές ρίζες τριών νησιών του Αιγαίου.

Οι γαστρονομικές παραδόσεις της Τήνου από τις Κυκλάδες, της Καλύμνου από τα Δωδεκάνησα και της Λέσβου από το Βόρειο Αιγαίο αποτέλεσαν τη βάση της έμπνευσης για τον Luca Piscazzi, ώστε να διαμορφώσει το νέο μενού του Pelagos στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens. Στο βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο, τα νέα πιάτα τιμούν τη θάλασσα, τους μικρούς παραγωγούς και την εποχικότητα των υλικών, την ίδια στιγμή που στέκονται στο ύψος των απαιτήσεων της υψηλής γαστρονομίας.
Τρία νησιά στο πιάτο
Το μενού γευσιγνωσίας Pelagos on Tour είναι ουσιαστικά μία υλική προέκταση των παραστάσεων που ο σεφ Piscazzi συγκέντρωσε από τα ταξίδια του στα τρία προαναφερθέντα ελληνικά νησιά.
Παράλληλα, αποτελεί μία ακόμη απόδειξη της γευστικής ευφυΐας, αντίληψης και αγγίγματος του ίδιου. Για να τα καταφέρει, ήταν σημαντικό να κατανοήσει τη σχέση μεταξύ της γης, των κατοίκων της, της ιστορίας, του πολιτισμού και της γαστρονομικής κληρονομιάς τους.

Για να δημιουργήσει αυτό το μενού, αποφάσισε να δοκιμάσει τα προϊόντα στο φυσικό τους περιβάλλον και να μάθει τις γαστρονομικές παραδόσεις τους.
Έτσι, ξεκίνησε μια εβδομαδιαία περιοδεία σε κάθε νησί για να συναντήσει τους ανθρώπους πίσω από τις γεύσεις, τα χρώματα και τα αρώματα κάθε βασικού συστατικού.

"Στα τρία αυτά νησιά, μου άρεσε πολύ να συνδιαλέγομαι με τους ντόπιους και να συνομιλώ μαζί τους για τις πολύτιμες πρώτες ύλες που συλλέγονται με μεγάλη προσοχή από τη γη και τη θάλασσα. Ήταν υπέροχο να μαθαίνω για συνταγές που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά" αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Το μενού γευσιγνωσίας των εννέα πιάτων (θα είναι διαθέσιμο μέχρι τον Οκτώβριο, μαζί με το μενού 360° που περιλαμβάνει ξεχωριστά πιάτα που έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου) θα μπορούσε εύκολα να θεωρηθεί μία ωδή στη γευστική δεξιοτεχνία των νησιών.



Μεταξύ των γεύσεων θα συναντήσεις σαρδέλες Λέσβου με μαύρη ελιά, lardo, gazpacho κερασιού, αμύγδαλο και ευκάλυπτο, ξιφία Καλύμνου saltimbocca alla romana με αρακά και ραβέντι, καθώς και το κατσίκι Τήνου σε μπύρα pale ale της εταιρείας Noctua με βερίκοκο και σαμπούκο.


Το ελαιόλαδο της Λέσβου ολοκληρώνει το επιδόρπιο που περιλαμβάνει λευκή σοκολάτα, αμύγδαλο βανίλιας και άνθος όσμανθου.
Info
Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
Τηλ. 210 8901192
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα