Πού πίνει και τρώει τώρα η Αθήνα

Εστιατόρια, μπαρ, αφίξεις που απασχολούν foodies και drinkers της πόλης αυτό το διάστημα.

"Πού τρώμε και πού πίνουμε τώρα ρε συ;". Αυτή είναι μία από τις ερωτήσεις που γίνονται συχνότερα στους δημοσιογράφους γεύσης από φίλους, γνωστούς και συγγενείς. Κάθε φορά οι απαντήσεις είναι πολλές, συνήθως διαφορετικές μεταξύ τους αλλά πάντοτε ενδιαφέρουσες. Ακολουθεί η αθηναϊκή λίστα για το πρώτο μισό του Οκτωβρίου με εστιατόρια, μπαρ, αφίξεις.

"Trattoria Italia d'Onofrio"

Από τον πεζόδρομο της Ηρώνδα, η τρατορία του Ονούφριου Ιωακειμίδη μετακόμισε στα σύνορα των Πετραλώνων με το Κουκάκι και σε ένα νέο χώρο. Εξακολουθεί να πατά στην παραδοσιακή ιταλική κουζίνα, κρατώντας σχεδόν απείραχτο το μενού, με εποχικές προσθήκες ανά διαστήματα.

> Διάβασε ακόμη: Τα ελληνικά εστιατόρια του οδηγού Michelin για το 2022

"Το Μπαρ"

 

Η ομάδα του "Three Dots & a Dash" δημιούργησε ένα urban chic μπαρ στη Μαυρομιχάλη που, όπως διαδικτυακά συστήθηκε και το ίδιο το σποτ, "ένα σπίτι που σερβίρει το αγαπημένο σου cocktail, ποτό και κρασί". Ένα μέρος που βγάζει αμέσως και αβίαστα μία αίσθηση οικειότητας και η εκτίμησή μου είναι πως δε θα αργήσει να γίνει στέκι, τόσο για after office ποτά όσο και σαν μία ωραία πρόταση για αργότερα. 

"Loco"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Loco (@loco_athens)

Αισθητή ανανέωση με βάθος και fun υπάρχει στο "Loco", με τον Αθηναγόρα Κωστάκο να ενσωματώνει νέα πιάτα στο μενού. Τόνος με αβοκάντο και μαύρη χειμερινή τρούφα, μοσχαρίσιο καρπάτσιο με chorizo και manchego και λαβράκι με φινόκιο, λάδι τσίλι και κουμ κουάτ εμπλουτίζουν -μεταξύ άλλων- το section στα σεβίτσε, ενώ στο κομμάτι των νέων tacos υπάρχει η λογική to share, με signature μάλιστα επιλογές του σεφ Κωστάκου: Αρνίσιο χέρι barbacoa με γουακαμόλε από μαύρο φασόλι ή αργομαγειρεμένη προβατίνα με ταχίνι, τσιμιτσούρι και μελιτζάνα είναι από εκείνα που επιβεβαιώνουν του λόγου το ασφαλές. 

"Il Capitano"

Ο Αρτέμης Παπαδόπουλος δημιούργησε αυτό το μέρος προς τιμήν του πατέρα του, Τάκη, που ασφαλώς γνωρίζεις από τον ομώνυμο φούρνο και ο οποίος απεικονίζεται και στην ταμπέλα του μαγαζιού. Στο "Il Capitano" το κουτούκι συναντά την οστερία και οι ελληνικές γεύσεις τα νόστιμα assets της Ιταλίας, σε ένα ενδιαφέρον πάντρεμα.

"Luminous"

Το νέο street bar στην Χρυσοσπηλιωτίσσης έχει για logo την Μέδουσα, industrial χαρακτήρα, ζωντανό crowd, house μουσικές και φροντισμένα cocktails. Μαζί με αυτά και μία από τις πιο viral neon επιγραφές της πόλης, που γλαφυρότατα δίνει το μήνυμα: "SEXEXASA".

> Διάβασε ακόμη: Όλα τα νέα της εστιατορικής Αθήνας γι' αυτή τη σεζόν

"Barro Negro"

Πρόσφατα, το "Barro Negro" είδε το όνομά του να φιγουράρει στο νο.52 της λίστας 51-100 του περίφημου θεσμού The World’s 50 Best Bars. Η αθηναϊκή 'πρεσβεία της Paloma' δε σταματά στιγμή να μυεί άπαντες στα μυστικά της αγαύης αλλά δεν περιορίζεται σε αυτό. Επεκτείνοντας τη συνήθειά του να προσφέρει bar food κάθε Πέμπτη, εγκαινίασε πρόσφατα την 'The Barro Negro Cevicheria', μεταφέροντας γευστικά τους επισκέπτες του από τον αριθμό 15 της Παπαρρηγοπούλου στη Λατινική Αμερική. Εκτός από τις καλοφτιαγμένες Margaritas και Palomas, στην μπάρα και τα τραπέζια του θα μπορεί να γευθεί κανείς και τρεις προτάσεις σε σεβίτσε υπό την επιμέλεια του σεφ Χάρη Νικολούζου.

"Λόντζα της Γειτονιάς"

Μπορεί να υπάρξει "γιαγιαδίστικο fast food"; Αν κρίνουμε από τη νόστιμη προσπάθεια των ανθρώπων στο νέο φαγάδικο των Εξαρχείων, μάλλον ναι. Στο "ταχυφαγείον" της Χαριλάου Τρικούπη αγνά και ποιοτικά υλικά από κάθε γωνιά της χώρας μετατρέπονται σε ιδιαίτερα comfort πιάτα, βγαλμένα από το παρελθόν αλλά με το βλέμμα στο σήμερα. Χυλοπίτες και κεφτεδάκια με τηγανητές πατάτες, γίδα βραστή και κακαβιά με πετρόψαρα, σπιτικό ρυζόγαλο και λουκουμάδες, καθώς και μερικές ακόμη επιλογές εναλλάσσονται σε ένα έξυπνα διαμορφωμένο μενού.

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026

Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.

Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.