Εκεί όπου στρώνουν το πιο επικό τραπέζι της Αθήνας
Στη Βουλιαγμένη και το Mercato, για την ίσως πιο πληθωρική γευστική εμπειρία που έλαβε ποτέ χώρα στα αθηναϊκά εστιατορικά δρώμενα.
Feast. Αν και η ελληνική γλώσσα διαθέτει εξαιρετικό πλούτο, δύσκολα θα μπορούσα να βρω -μία μόνο- πιο ταιριαστή λέξη για αυτό που λαμβάνει χώρα (από τις 13:00 έως τις 16:30 - και θα εξακολουθεί να συμβαίνει μέχρι τον Απρίλιο του 2023) στο εστιατόριο Mercato του Four Seasons Athens. Βλέπεις, το κυριακάτικο υβρίδιο του brunch/lunch που σερβίρεται εδώ είναι κάτι περισσότερο από μία πανδαισία γεύσεων, μία αληθινή γιορτή και ένα σχεδόν οργασμικό τελετουργικό για κάθε foodie ή οποιονδήποτε νιώθει τέτοιος.
Κυριακάτικο τραπέζι at large
Σε μία από τις πιο διαχρονικές παραδόσεις των μεσογειακών τραπεζιών, οικογένειες και φίλοι συνηθίζουν να μαζεύονται κάθε Κυριακή, με απώτερο σκοπό να απολαύσουν πιάτα φτιαγμένα με αγάπη. Αυτό ακριβώς είχαν κατά νου οι σεφ του Mercato, Sergio Favata και Roberto Canata. Μόνο που από τη στιγμή που το έκαναν, τα έδωσαν όλα. Κυριολεκτικά.

Με ιταλικό στυλ, πληθωρικότητα και ίσως υπερβολή (με την καλή έννοια), προσδίδουν νέα διάσταση στα κυριακάτικα μεσημέρια, προσφέροντας ένα tour εντός των χώρων του εστιατορίου στον 5ο όροφο του Nafsika, που από μία κομψή ιταλική τρατορία μεταμορφώνεται σε ένα απολαυστικό λούνα παρκ.

Πιατέλες με antipasti, φρεσκοφτιαγμένες μπρουσκέτες, λαχταριστά θαλασσινά, ψητά κρέατα, φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, κορυφαίες κοπές προσούτο, Capocollo, Salame και Pancetta, κρεμώδη χειροποίητα τυριά, καρπάτσιο από μοσχαρίσιο φιλέτο με ρόκα, παρμεζάνα και μαγιονέζα τρούφας, στρείδια Fine De Claire, μαριναρισμένα μύδια, λαβράκι ceviche και ένα φαραωνικό salad μπαρ είναι μόνο μερικά από όσα συναντά κανείς εδώ.

Όχι τα μόνα: Ζουμερά κοτόπουλα σχάρας, σιγομαγειρεμένα μάγουλα, χοιρινά παϊδάκια, καρέ αρνιού, καπνιστό μοσχαρίσιο ψαρονέφρι, μπαλοτίνες ψαριών και πλήθος άλλων παραδίδουν τη σκυτάλη στο μπουφέ με τα επιδόρπια, όπου πρωταγωνιστούν οι τάρτες, τα εκλέρ, το τιραμισού και η πανακότα, τα γεμιστά ψωμάκια brioche και φυσικά τα κανόλι, την ίδια στιγμή που στο sweet room τα σιντριβάνια σοκολάτας τρέχουν διαρκώς και το παγωτό μηχανής απλά περιμένει κάποιος να τραβήξει το μοχλό.

Bonus, το άνετο, μοντέρνο και ζεστό εσωτερικό αλλά και η εκπληκτική θέα στον Σαρωνικό, καθώς και το μοναδικά οικείο feeling που κάνει τους πάντες να νιώθουν σαν στο σπίτι τους.
> Διάβασε ακόμη: Dabiz Muñoz: Ο καλύτερος σεφ του κόσμου είναι ένας προβοκάτορας της γεύσης
Αν δε σε έπεισαν όλα τα παραπάνω, υπάρχουν και οι αποδείξεις. Να πέσει το βίντεο. Ή, πιο ορθά, το reel:
Info
Τιμή: €75/ άτομο.
Κρατήσεις: 210 8901199
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα