
Εκεί όπου στρώνουν το πιο επικό τραπέζι της Αθήνας
Στη Βουλιαγμένη και το Mercato, για την ίσως πιο πληθωρική γευστική εμπειρία που έλαβε ποτέ χώρα στα αθηναϊκά εστιατορικά δρώμενα.
Feast. Αν και η ελληνική γλώσσα διαθέτει εξαιρετικό πλούτο, δύσκολα θα μπορούσα να βρω -μία μόνο- πιο ταιριαστή λέξη για αυτό που λαμβάνει χώρα (από τις 13:00 έως τις 16:30 - και θα εξακολουθεί να συμβαίνει μέχρι τον Απρίλιο του 2023) στο εστιατόριο Mercato του Four Seasons Athens. Βλέπεις, το κυριακάτικο υβρίδιο του brunch/lunch που σερβίρεται εδώ είναι κάτι περισσότερο από μία πανδαισία γεύσεων, μία αληθινή γιορτή και ένα σχεδόν οργασμικό τελετουργικό για κάθε foodie ή οποιονδήποτε νιώθει τέτοιος.
Κυριακάτικο τραπέζι at large
Σε μία από τις πιο διαχρονικές παραδόσεις των μεσογειακών τραπεζιών, οικογένειες και φίλοι συνηθίζουν να μαζεύονται κάθε Κυριακή, με απώτερο σκοπό να απολαύσουν πιάτα φτιαγμένα με αγάπη. Αυτό ακριβώς είχαν κατά νου οι σεφ του Mercato, Sergio Favata και Roberto Canata. Μόνο που από τη στιγμή που το έκαναν, τα έδωσαν όλα. Κυριολεκτικά.

Με ιταλικό στυλ, πληθωρικότητα και ίσως υπερβολή (με την καλή έννοια), προσδίδουν νέα διάσταση στα κυριακάτικα μεσημέρια, προσφέροντας ένα tour εντός των χώρων του εστιατορίου στον 5ο όροφο του Nafsika, που από μία κομψή ιταλική τρατορία μεταμορφώνεται σε ένα απολαυστικό λούνα παρκ.

Πιατέλες με antipasti, φρεσκοφτιαγμένες μπρουσκέτες, λαχταριστά θαλασσινά, ψητά κρέατα, φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, κορυφαίες κοπές προσούτο, Capocollo, Salame και Pancetta, κρεμώδη χειροποίητα τυριά, καρπάτσιο από μοσχαρίσιο φιλέτο με ρόκα, παρμεζάνα και μαγιονέζα τρούφας, στρείδια Fine De Claire, μαριναρισμένα μύδια, λαβράκι ceviche και ένα φαραωνικό salad μπαρ είναι μόνο μερικά από όσα συναντά κανείς εδώ.

Όχι τα μόνα: Ζουμερά κοτόπουλα σχάρας, σιγομαγειρεμένα μάγουλα, χοιρινά παϊδάκια, καρέ αρνιού, καπνιστό μοσχαρίσιο ψαρονέφρι, μπαλοτίνες ψαριών και πλήθος άλλων παραδίδουν τη σκυτάλη στο μπουφέ με τα επιδόρπια, όπου πρωταγωνιστούν οι τάρτες, τα εκλέρ, το τιραμισού και η πανακότα, τα γεμιστά ψωμάκια brioche και φυσικά τα κανόλι, την ίδια στιγμή που στο sweet room τα σιντριβάνια σοκολάτας τρέχουν διαρκώς και το παγωτό μηχανής απλά περιμένει κάποιος να τραβήξει το μοχλό.

Bonus, το άνετο, μοντέρνο και ζεστό εσωτερικό αλλά και η εκπληκτική θέα στον Σαρωνικό, καθώς και το μοναδικά οικείο feeling που κάνει τους πάντες να νιώθουν σαν στο σπίτι τους.
> Διάβασε ακόμη: Dabiz Muñoz: Ο καλύτερος σεφ του κόσμου είναι ένας προβοκάτορας της γεύσης
Αν δε σε έπεισαν όλα τα παραπάνω, υπάρχουν και οι αποδείξεις. Να πέσει το βίντεο. Ή, πιο ορθά, το reel:
Info
Τιμή: €75/ άτομο.
Κρατήσεις: 210 8901199
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Delifish by Trizoni στην ανανεωμένη Αγορά Μοδιάνο
Η Αγορά Μοδιάνο υποδέχεται το νέο concept store στην new age ψαροφαγία: το πολυαναμενόμενο Delifish.
Διπλή βράβευση για την Kayak στα Great Taste Awards 2023
Οι δύο επετειακές γεύσεις της Kayak που διακρίθηκαν στα Great Taste Awards 2023.
Απολαμβάνοντας τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας σε ειδική τιμή στις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2023
Τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας μας καλούν σε μία μεγάλη γευστική γιορτή.
Χρυσοί Σκούφοι 2023 | Τα πρόσωπα που έδωσαν το 'παρών'
Την επετειακή τελετή τίμησαν με την παρουσία τους άτομα από τον καλλιτεχνικό, γαστρονομικό, επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο.
Οι νικητές των Χρυσών Σκούφων 2023
Δες τους νικητές των Χρυσών Σκούφων που απονεμήθηκαν την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στο Grand Ball Room του ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρεταννία".
Στο Thomas 1971 Tavern ξυπνούν γευστικές μνήμες μιας άλλης εποχής
Αν αναρωτιέσαι πώς μπορεί να αναβιώσει η παραδοσιακή αστική ταβέρνα από τα 50s και μετά, τότε στο Κουκάκι θα λάβεις πειστικά νόστιμες απαντήσεις.
Γραφει Μπαμπης Δουκας