Εστιατόρια: Οι σημαντικότερες αφίξεις στην Αθήνα για το 2022

Τα πιο φρέσκα fine dining μέρη, οι ιδιαίτερες προτάσεις, τα πρωτότυπα concepts αλλά και τα street food σημεία που έκαναν νοστιμότερη την πόλη, τη χρονιά που μας αφήνει.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 26 Δεκεμβρίου 2022

Η Αθήνα λατρεύει να τρώει έξω και, ευτυχώς για όλους μας, το επίπεδο τα τελευταία χρόνια σε κάθε γαστρονομική έκφανση έχει ανέβει σημαντικά. Επομένως, κάθε νέο μέρος που κάνει την εμφάνισή του στην πόλη συγκεντρώνει το ενδιαφέρον αλλά παράλληλα περνά εξετάσεις από ένα όλο και πιο ενημερωμένο κοινό. Παρακάτω ακολουθούν κάποιες από τις σημαντικότερες αφίξεις στο γευστικό αθηναϊκό χάρτη, με εστιατόρια που άνοιξαν μέσα στο 2022.

Τα εστιατόρια

Pharaoh

Εστιατόρια: Οι σημαντικότερες αφίξεις στην Αθήνα για το 2022© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Το Pharaoh είναι το ολοκαίνουριο wine-bar restaurant των Φώτη Βαλλάτου, Πέρι Παναγιωτακόπουλου, Δημήτρη Πλατανιά και του σεφ Μανώλη Παπουτσάκη, και έκανε την εμφάνισή του μόλις 3 ημέρες πριν μας αποχαιρετήσει το 2022, στα σύνορα των Εξαρχείων με την Ομόνοια. Όπως αναμενόταν εξελίχθηκε στο γαστρονομικό θέμα των ημερών. Σε έναν industrial σέξι χώρο με ιδιαίτερα μεμοραμπίλια, θα δοκιμάσεις παραδοσιακή ελληνική (και σπιτική) κουζίνα, θα ακούσεις δυνατές πολυσυλλεκτικές μουσικές από βινύλια και θα πιεις κάτι από μία τεράστια γκάμα (αποκλειστικά) φυσικών κρασιών.

Info: Σολωμού 54, Εξάρχεια

See/ds

Η γωνία Ουμπλιανής και Διοχάρους, στους πρόποδες των Ιλισίων και στη σκιά του -πρώην πια- Χίλτον κουβαλά σημαντική γαστρονομική κληρονομιά, καθώς από αυτό ακριβώς το σημείο συστήθηκε στο κοινό το βραβευμένο πια με αστέρι Michelin "CTC" του Αλέξανδρου Τσιοτίνη. Το συγκεκριμένο σποτ έμεινε ανενεργό για ένα διάστημα αλλά απέκτησε και πάλι μαγειρική ζωή πριν μερικές εβδομάδες, με "See/ds". Ο Δήμος Σαμουράκης άνοιξε το δικό του cool fine dining εστιατόριο, παρουσιάζοντας μια μοντέρνα κουζίνα με απρόσμενους δημιουργικούς συνδυασμούς, που απλώνεται σε τρία μενού γευσιγνωσίας και ένα vegan.

Info: Ουμπλιανής 14 & Διοχάρους 27, Ιλίσια, τηλ. 210 7235116

Jerár

Ο γνωστός σεφ Χάρης Νικολούζος μαζί με τους Γιώργο Καβακλή και Κώστα Καρατζόγλου ("Spoiled", "Barro Negro") έφτιαξαν ένα από τα κορυφαία μπιστρό της πόλης, στη Δάφνη, και το παρουσίασαν στο κοινό τον περασμένο Απρίλιο. Off Broadway περιβάλλον, χαλαρή διάθεση αλλά και μια μπιστρονομία με μοντέρνο ελληνικό πρόσημο είναι τα συστατικά της επιτυχίας.

Info: Aγίας Βαρβάρας 55, Δάφνη, τηλ. 210 9755764

Tsiftis

Το αθηναϊκό εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη (ο οποίος εδώ συνεργάζεται με τους Μπάμπη Καζάνα και Βάιο Κορομηλά) άπλωσε από τον περασμένο Ιούλιο τραπέζια στο σκιερό, πεζοδρομημένο κομμάτι της οδού Σεβαστείας, στα Ιλίσια, διαθέτοντας το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν. Το concept της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας με δημιουργικά twists υπηρετείται πιστά, πατώντας αρκετά στο τερέν της εποχικότητας και θέτοντας στο επίκεντρο την εντοπιότητα. Το μενού είναι μικρό και ευέλικτο, με τάση να αλλάζει τακτικά. Τα πιάτα του "Tsiftis" παίζουν πάντοτε στη σέντρα και συντίθενται από καλές πρώτες ύλες, προσερχόμενες από μικρούς παραγωγούς και προμηθευτές. Απώτερος σκοπός –πέρα από τα προφανή– είναι καθετί να προσφέρεται στη νοστιμότερη και πιο αντιπροσωπευτική εκδοχή του. 

Info: Μιχαλακοπούλου & Σεβαστείας, Ιλίσια, τηλ. 210 7754246

Ikigai

Το νέο project του Άρη Βεζενέ δεν είναι ακριβώς εστιατόριο αλλά θυμίζει κάτι από τα concept food stores των πολυκαταστημάτων του Τόκιο και τα ιαπωνικά deli του Παρισιού, έχοντας μία τεράστια γκάμα προϊόντων και, κατ' επέκταση, γευστικών εμπειριών. Εκεί ακριβώς φιλοξενείται πια και το "Ekiben Kitchen", για να προμηθεύεσαι ευκολότερα hits όπως το Birdman smash burger, το Katsu sando και τις δαντελένιες gyozas μανιταριών.

Info: Σκούφου 15, Σύνταγμα, τηλ. 210 3250535

Lucinda

Από τις αρχές του καλοκαιριού, η "Lucinda" κέντρισε το ενδιαφέρον καθώς φέρει την υπογραφή τριών σημαντικών εκπροσώπων της αθηναϊκής εστιατορικής σκηνής: Ο Αντώνης Δρακουλαράκος του "Sushimou", ο Κυριάκος Λιοδάκης του "Granello" και o Δημοσθένης Κουβαράκης του "Juicy Grill", διαθέτοντας εντελώς διαφορετικό γευστικό προφίλ ο καθένας, ένωσαν τις δυνάμεις τους ώστε να παρουσιάσουν στο κοινό του Χολαργού -και σίγουρα όχι μόνο σε αυτό- μία φρέσκια και διαφορετική εκδοχή του πιθανότατα δημοφιλέστερου comfort food, της πίτσας.

Info: Κεραμεικού 2, Χολαργός, τηλ. 210 6564035

Ami gastrotheque

Αν αναρωτήθηκες ποτέ πώς θα ήταν ένα new age γαλλικό μπιστρό, προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες του κέντρου της Αθήνας, τότε πιθανότατα πολλές από τις απαντήσεις να τις βρεις στο αρτι αφιχθέν "Ami gastrotheque", που "υπογράφουν" οι Γιώργος Μελισσάρης, Γιώργος Κανελλόπουλος και Δημήτρης Μπαμπούρης. Ο φορμαρισμένος σεφ Παναγιώτης Ζώκος (κρίνοντας από τα νέα πιάτα του "Brasserie Lorraine" αλλά και τη σταθερότητα του "SpitJack") έχει δημιουργήσει μία κάρτα που εύκολα θα σχημάτιζε μειδίαμα στα χείλη τόσο ενός Έλληνα, όσο και ενός Γάλλου.

Info: Βουλής & Απόλλωνος, Αθήνα, τηλ. 213 0302290

Blue Oyster

Οινικές φυσαλίδες και θαλασσινοί θησαυροί συναντιούνται στο κέντρο της Αθήνας, με το άγγιγμα του "ΦΙΤΑ" στις γεύσεις και την ούγια του "Noel" στην αύρα. Όχι ακριβώς ψαρομάγαζο, ούτε ακριβώς wine bar, αλλά μάλλον η σκηνή που έρχονται οι ντίβες των δυο προηγούμενων για να ξεφαντώσουν, το "Blue Oyster" είναι ένα oyster/champagne bar κοσμοπολίτικης πατίνας, όπου nigiri, σεβίτσε, ταρτάρ και πλατώ από όστρακα βρίσκουν έκφραση ελληνική, χάρη στα ανορθόδοξα mediterrasian παντρέματα που επιμελούνται οι Γιάννης Αμπελιώτης και Αντώνης Λίτινας πίσω απ’ τη μπάρα. 

Info: Κολοκοτρώνη 62, Αθήνα, τηλ. 210 3221448

Saitama

Ο κεντρικός ήρωας του anime "One Punch Man" δίνει το όνομά του στο σποτ του Κεραμεικού, που φέρει την υπογραφή των Άνταμ Κοντοβά και Σταμάτη Σταματιάδη. Παντρεύει ασιατικές με ανατολίτικες γεύσεις και τις πλαισιώνει με tap cocktails.

Info: Κεραμεικού 101, Κεραμεικός, τηλ. 210 3471850

Λobby

Καλοφτιαγμένα sliders, φροντισμένα cocktails, χαλαρό mood και αυθεντικό αθηναϊκό vibe. Στη γωνία όπου η Απόλλωνος συναντά την Βουλής και σε μία από τις πιο foodie-friendly γειτονιές της πόλης, το 'Lobby' -ή 'Λobby' αν προτιμάς, όπως αναγράφεται στο λογότυπό του- θα μπορούσε να περιγραφεί συντόμως με τους ακριβώς παραπάνω χαρακτηρισμούς. Αποτελεί τη νέα προσθήκη στα εστιατόρια του ξενοδοχείου 'Electra Metropolis Athens'. Πρόκειται για μία ιδέα που υπήρχε στο μυαλό του (executive chef του 'Electra Metropolis Athens') Χάρη Ζευγούλη, του (executive chef του ομίλου) Σάκη Βενέτη και των ανθρώπων του ξενοδοχείου, με επίκεντρο τα burgers και έγινε πραγματικότητα τον περασμένο Απρίλιο.

Info: Μητροπόλεως 15, Αθήνα, τηλ. 214 1006200

Trattoria Italia d'Onofrio

Από τον πεζόδρομο της Ηρώνδα, η τρατορία του Ονούφριου Ιωακειμίδη μετακόμισε στα σύνορα των Πετραλώνων με το Κουκάκι και σε ένα νέο χώρο. Εξακολουθεί να πατά στην παραδοσιακή ιταλική κουζίνα, κρατώντας σχεδόν απείραχτο το μενού, με εποχικές προσθήκες ανά διαστήματα.

Info: Βαρνούντος 6, Κουκάκι, τηλ. 210 7252003

Dirty Sanchez

Το "Dirty Sanchez" αφίχθη στο Ψυχικό το καλοκαίρι και έχει σαφώς αλέγρα διάθεση, με γνωστά ονόματα του αθηναϊκού γίγνεσθαι της εστίασης να το υπογράφουν (Δημήτρης Μπαλλιάν από τα "Monzù" και "Barolo", Πέτρος Απαλάκης, Βασίλης Ζώης, Νίκος Κοσκινάς, Ηλίας Μπόγδανος, Γιάννης Μωράκης και Δημήτρης Παππάς). Την επιμέλεια της κουζίνας έχει ο Σπύρος Μαυροειδής, παρουσιάζοντας μία πιο upper εκδοχή των πιο δημοφιλών μεξικάνικων πιάτων, επενδύοντας πάντοτε στις καλύτερες δυνατές πρώτες ύλες ενώ στην μπάρα ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος είναι εκείνος που επιμελείται τη λίστα των ποτών.

Info: Ολυμπιονικών 30, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210 6755345

Στοά Κεραμεικός

Το "Στοά Φιξ" έγινε "Στοά Κεραμεικός" μετακομίζοντας από την Ομόνοια στον Κεραμεικό και η Γωγώ Δελογιάννη πάνω από τις κατσαρόλες μαγειρεύει αγαπησιάρικα πιάτα με οικεία νοστιμιά. Το μενού πατά σε στέρεες ελληνικές βάσεις, είναι σύντομο, χωρίς φλύαρες λεπτομέρειες, με 10-15 πιάτα που σερβίρονται στη λογική του μοιράσματος και οι μερίδες έρχονται στο τραπέζι σωστά μετρημένες, ούτε μικροσκοπικές, ούτε super πληθωρικές, όμως είναι χορταστικές. 

Info:   Μεγ. Αλεξάνδρου 114, Κεραμεικός, τηλ. 216 2020065

Forget About Ιt

Το σκαμπρόζικο pizza bar προστέθηκε στον Μάρτιο στο χάρτη των Βριλησσίων. Συνδυάζει τις ναπολετάνικες ζύμες του Αλμπέρτο Σιμιλίδη με τις δουλεμένες μίξεις του Μανώλη Λυκιαρδόπουλου και είναι ένα στέκι που φέρνει άρωμα από "The Clumsies" στα Βόρεια.

Info: Θέτιδος 1, Βριλήσσια, τηλ. 210 8103364

Al3x the Fresh Pasta Bar

Μετακόμιση για το λαχταριστό σποτ της Άλεξ Βασιλάτου από την πλατεία Δεξαμενής στη Μασσαλίας, χωρίς αυτό ωστόσο να επηρεάζει καθόλου το concept: Τα χειροποίητα ζυμαρικά και οι καλοφτιαγμένες συνταγές του "Al3x the Fresh Pasta Bar" εξακολουθούν να βρίσκονται στα top της γευστικής Αθήνας και μάλιστα σε εξαιρετικές τιμές.

Info: Μασσαλίας 16, Κολωνάκι, τηλ. 210 3644142

Κοκέτα

'Greek Cuisine & Opa!' υπόσχεται το νέο εγχείρημα των αδερφών Αλεξόπουλων, Σπύρου Κερκύρα και Έφης Κωστάκη, που -μετά το "Monzu" και το "Hide & Seek"- συστήνουν μία fun γαστρο-ταβέρνα στο σημείο που στέγαζε κάποτε το "Mandaloun". Προσεγμένη ελληνική κουζίνα και υψηλά ντεσιμπέλ εγγυούνται πως θα φας καλά και θα περάσεις καλύτερα.

Info: Λ. Κηφισίας 226, Ψυχικό, τηλ. 210 6744618

Sole Giaguaro Athens

Τα Άνω Πετράλωνα είναι μία διαχρονικά (τουλάχιστον) συμπαθής γειτονιά για τους foodies της πόλης. Σε αυτήν προστέθηκε -από τις 17 Δεκεμβρίου- μία πολύ ενδιαφέρουσα άφιξη που φέρει την υπογραφή του σεφ/restaurateur Giovanni Scaraggi. To "Sole Giaguaro Athens" είναι ένα εστιατόριο που αγκαλιάζει την ιταλική και μεσογειακή γευστική κουλτούρα με μία πιο σύγχρονη προσέγγιση.

Must taste το χταπόδι με guanciale, μαυρομάτικα φασόλια, σος τζίντζερ και ταραμοσαλάτα, οι χειροποίητες παπαρδέλες με μοσχαρίσια μάγουλα, πορτσίνι, κρέμα παρμεζάνας και πράσινο λάδι, και η πορκέτα με σταμναγκάθι και σάλτσα pico de gallo, που συμπληρώνονται από μία οινική λίστα που μιλά απταίστως ιταλικά και προσεγμένα cocktails που επιμελείται ο Δημήτρης Κιάκος ("Λοκάλι").

Info: Τρώων 66, Άνω Πετράλωνα, τηλ. 210 3478008

Comal

Tο "Comal" του Γιάννη Λουκάκου άνοιξε τον Ιούλιο δίπλα στο "Ψωμί και Αλάτι". Σερβίρει πιάτα εμπνευσμένα από τη χώρα των αντιθέσεων στην παρεΐστικη λογική του μοιράσματος με πιο ελεύθερη ματιά εστιάζοντας στη φρεσκάδα, τη φινέτσα και την καθαρή νοστιμιά. Στα plus τα καλοφτιαγμένα ποτά από την ομάδα του "The Bar in Front of the Bar".

Info: Πλ. Ελευθερωτών 8,  τηλ. 211 7508216

Il Capitano

Ο Αρτέμης Παπαδόπουλος δημιούργησε αυτό το μέρος προς τιμήν του πατέρα του, Τάκη, που ασφαλώς γνωρίζεις από τον ομώνυμο φούρνο και ο οποίος απεικονίζεται και στην ταμπέλα του μαγαζιού. Στο "Il Capitano" το κουτούκι συναντά την οστερία και οι ελληνικές γεύσεις τα νόστιμα assets της Ιταλίας, σε ένα ενδιαφέρον πάντρεμα.

Info: Βεΐκου 10, Κουκάκι, τηλ. 210 9245645

Marbella Gastro Bar

Η νέα πρόταση των ανθρώπων του "Amici Miei", που από τα βόρεια προάστια αποφάσισαν να κατηφορίσουν και πιο κεντρικά δημιουργώντας αυτό το ατμοσφαιρικό all day μαγαζί με τις vintage πινελιές στη διακόσμηση, είναι το "Marbella Gastro Bar". Τις γεύσεις επιμελείται η ταλαντούχα νεαρή σεφ Ερασμία Μπαλάσκα, βάζοντας στη μέση του τραπεζιού μια σειρά από πιάτα σε μοντέρνο ελληνικό ύφος: κεφτεδάκια με μασκαρπόνε και μαρμελάδα ντομάτας, ντολμαδάκια με αυγολέμονο και ψάρι ημέρας, γιουβέτσι με μοσχαρίσια μάγουλα και άλλα. 

Info: Ιβύκου 8, Παγκράτι, τηλ. 212 1072157

Λόντζα της Γειτονιάς

Μπορεί να υπάρξει "γιαγιαδίστικο fast food"; Αν κρίνουμε από τη νόστιμη προσπάθεια των ανθρώπων στο νέο φαγάδικο των Εξαρχείων, μάλλον ναι. Στο "ταχυφαγείον" της Χαριλάου Τρικούπη αγνά και ποιοτικά υλικά από κάθε γωνιά της χώρας μετατρέπονται σε ιδιαίτερα comfort πιάτα, βγαλμένα από το παρελθόν αλλά με το βλέμμα στο σήμερα. Χυλοπίτες και κεφτεδάκια με τηγανητές πατάτες, γίδα βραστή και κακαβιά με πετρόψαρα, σπιτικό ρυζόγαλο και λουκουμάδες, καθώς και μερικές ακόμη επιλογές εναλλάσσονται σε ένα έξυπνα διαμορφωμένο μενού.

Info: Χαριλάου Τρικούπη 76, Εξάρχεια, τηλ. 210 3612334

Psaropoula Fish Meze

Η ιστορική "Ψαροπούλα" της Καλλιθέας, περνά σε νέα εποχή υπό τους Σπύρο Κερκύρα, Ηλία Ανθίδη, Ερμή Τριανταφύλλου και Ειρήνη Πυρπυρή, με τον Αλέξανδρο Μηλιαράκη στο τιμόνι της κουζίνας της και με τη φροντισμένη επιμέλεια του Γιάννη Λιόκα. Ο χώρος έχει ανανεωθεί και διαμορφωθεί όμορφα από το αρχιτεκτονικό γραφείο του Γιώργου Παντελούκα. Κουζίνα με ξεκάθαρο θαλασσινό πρόσημο και must taste τον ντάκο θαλασσινών, τον μπακαλιάρο ρεβιθάδα και το μαγιάτικο μαρινέ. Στα plus η έξοχη λίστα κρασιών.

Info: Σωκράτους 37, Καλλιθέα, τηλ. 210 9431209

La Ricotta

Στις απόμερες παρυφές της πλατείας της Νέας Σμύρνης, ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, ο Μάρκο Τζεναμπόνι εμπλουτίζει την best seller ναπολετάνικη πίτσα του "Bella Napoli" με pasta fresca και συνεχώς εναλλασσόμενα πιάτα ημέρας, που φέρνουν στο τραπέζι την εμπειρία μιας trattoria originale.

Info: Λ. Ελευθ. Βενιζέλου 23, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 9346070

Kiku

Το δημοφιλές ιαπωνικό εστιατόριο συναντάται πια -από τα μέσα Οκτωβρίου- σε νέο σημείο του Κολωνακίου. Μετά από τρεις δεκαετίες παρουσίας στον αριθμό 12 της Δημοκρίτου ανέβηκε λίγο πιο ψηλά, στο "21" της Ξενοκράτους. Στον ανανεωμένο χώρο (ανακαινισμένο από το γραφείο 'Sissy Feida Interiors') έχουν διατηρηθεί όλα τα νεοκλασικά δομικά στοιχεία του διατηρητέου κτιρίου και σε αυτά έχει προσαρμοστεί το ιαπωνικό εκλεπτυσμένο στυλ του "Kiku". Στα της κουζίνας, ο επικεφαλής Σεργκέι Οσίποφ παίζει σωστά με τα νιγκίρι και τα υπόλοιπα ατού της εν λόγω γαστρονομικής κουλτούρας.

Info: Ξενοκράτους 21, Κολωνάκι, τηλ. 210 3647033

Φαγητό στο χέρι

Overoll

Το σποτ που δημιούργησαν τον Νοέμβριο του 2020 οι Άλκης Ζέρβας, Γιάννης Κίκιρας και Σπύρος Παππάς έγινε γρήγορα viral, για όλους τους σωστούς λόγους. Δύο χρόνια μετά, το "Overoll" κουβαλά τα πολυσυζητημένα κρουασάν του και τα υπόλοιπα εδέσματα στο Χαλάνδρι και το νούμερο 10 της οδού Κατσουλιέρη. 

Info: Κατσουλιέρη 10, Χαλάνδρι, τηλ. 211 0010588

Guerilla Chef Burgers

Ένα hole-in-the-wall στέκι στα απόμερα των κάτω Εξαρχείων, σερβίρει από τον περασμένο Μάιο ένα και μόνο burger σε δυο παραλλαγές και βάζει ξανά στο μπιφτεκόψωμο ένα βασικό συστατικό που είχε τελευταία εκλείψει: την απλότητα.

Info: Σολωμού 33, Εξάρχεια, τηλ. 213 0287944

Hoocut

Το success story με τη σφραγίδα των αδελφών Λιάκου που ξεκίνησε από την πλατεία Αγίας Ειρήνης, συνεχίζει να γράφεται σε Νέα Σμύρνη και Περιστέρι. Τα πάντα παρασκευάζονται τη στιγμή που τα ζητήσει ο πελάτης. Οι χειροποίητες πίτες (Hoocut Specials) φουρνίζονται επιτόπου και είναι ανάλαφρες, τραγανές αλλά και αφράτες, οι ολόφρεσκες σαλάτες και τα λοιπά παρελκόμενα κόβονται a la minute, το κρέας επεξεργάζεται, κόβεται και ψήνεται επιτόπου.

Info: Kαραθεοδωρή 1 & Σοφοκλέους, Περιστέρι, τηλ. 210 5714860 / Λ. Ελευθ. Βενιζέλου 71, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 9344457 

Borghese

Μεσοτοιχία με το επιτυχημένο και "συγγενικό" 'Tre Sorelle', κάπου ανάμεσα σε deli σαντουιτσάδικο και spritzeria τσέπης όσον αφορά την ταυτότητά του, μια σταλιά μαγαζάκι, το 'Borghese' έκανε σουξέ άμα τη εμφανίσει του, στις εσχατιές του περασμένου καλοκαιριού. Το βασικό εκ των συστατικών του εδέσματος καταφθάνει καθημερινά εδώ -σίτου και σίκαλης- από τον πάλαι ποτέ viral αλλά πάντοτε αξιόπιστο φούρνο 'Kora', φρυγανίζεται/επεξεργάζεται ολόσωστα και γεμίζεται με πληθώρα ιταλικών -κυρίως- αλλαντικών και τυριών, σάλτσες και ρέλις, λαχανικά και αρκετά ακόμη υλικά.

Info: Αρχελάου 19, Παγκράτι, τηλ. 210 7250511

Ancho

Συμπληρώνουν δέκα χρόνια στο αθηναϊκό γευστικό στερέωμα τα μεξικάνικα εστιατόρια "Ancho" που βρίσκουμε στο Χαλάνδρι, την Κηφισιά, τη Γλυφάδα και εδώ και λίγους μήνες στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Το πιο φρέσκο μέλος της fast casual οικογένειας άνοιξε τις πόρτες του σε ένα διώροφο κτίριο επί της Αιόλου, βάζοντας τη δική του πινελιά στο όλο και πιο πλούσιο γευστικό μωσαϊκό στην καρδιά της πόλης, αλλά και ακολουθώντας την DIY φιλοσοφία που έχουν και τα αδερφάκια του.

Info: Αιόλου 25, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, Αθήνα, τηλ. 6980 436301

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας