Στο Sole Giaguaro και το καλοκαίρι

Νέες γεύσεις και ιδέες ανανεώνουν το ενδιαφέρον στο ιδιαίτερο ιταλικό εστιατόριο των Άνω Πετραλώνων.

Ωριμάζει πολύ όμορφα το κομψό και οικείο εστιατόριο του Giovanni Scaraggi, που εδώ και δύο περίπου χρόνια χαράσσει τη δική του ξεχωριστή πορεία στα Άνω Πετράλωνα και την οδό Τρώων. Κι αυτό γιατί το Sole Giaguaro προσεγγίζει την ιταλική κουζίνα με τρόπο ιδιαίτερο και γευστικό, με σύγχρονη ματιά και sui generis concept, καθώς και με μια fine comfort προσέγγιση.

Ο πολυταξιδεμένος μάγειρας από το Μπάρι και η ομάδα του παρουσιάζουν αυτή την περίοδο διάφορες εποχικές αλλαγές στο μενού αλλά και έξτρα αφορμές για να βρεθεί κανείς τον καλόβολο χώρο τους.

Στο Sole Giaguaro και το καλοκαίρι
O Giovanni Scaraggi στο ιταλικό εστιατόριο Sole Giaguaro 6
O Giovanni Scaraggi στο ιταλικό εστιατόριο Sole Giaguaro 4

Όσον αφορά την κάρτα ξεκινάς πια με κάποια σαλάτα στην οποία πρωταγωνιστούν φρέσκα φρούτα (ροδάκινο, φράουλα κ.α. έχουν ξεχωριστή θέση εκεί), για να συνεχίσεις με τις παρασκευές με ωμό ψάρι ή το φίνο καρπάτσιο κολοκυθάκι με κολοκυθοανθούς και dressing ξηρών καρπών που συμπλέουν με σταθερές κι αγαπημένες προτάσεις όπως το χταπόδι με γκουαντσιάλε και μαυρομάτικα φασόλια.

Τα καπελέτι γεμίζονται πια καπνιστό τυρί, mix θαλασσινών και σάλτσα μπουγιαμπέσας, οι παπαρδέλες φτάνουν με ραγού κόκορα και το ευφάνταστο ριζότο με καπνιστή μελιτζάνα και γλυκάδια αρνιού.  

Το ψάρι ημέρας είναι διαρκώς top και σερβίρεται με λαχανικά εποχής. Για εκείνους που θέλουν να δουν και μία vegetarian προοπτική, πολύ αξιόλογο είναι το steak σελινόριζας με ντεμιγκλάς λαχανικών, καραμέλα μαύρου σκόρδου και κραμπλ ξηρών καρπών. Γενικά, έχει δοθεί σημαντική έμφαση στην πρώτη ύλη. 

Υπάρχει επιπροσθέτως ένα καινούριο, μίνι degustation μενού με τρία στάδια που αλλάζει ανά εβδομάδα και μπορεί να συνοδευτεί με έξτρα επιλογές σε κρασί και γλυκό.

Στο οινικό κομμάτι, κάθε εβδομάδα ανανεώνεται η γκάμα των επιλογών (10-12) σε ποτήρι ώστε ο επισκέπτης να έχει τη δυνατότητα να δοκιμάζει κάτι διαφορετικό κάθε φορά, με κρασιά κυρίως από την Ιταλία, που εισάγονται κατ' αποκλειστικότητα.

Κρασιά στο Sole Giaguaro

Μία φρέσκια προσθήκη στο Sole Giaguaro είναι τα  aperitivo dates: Καθημερινά μέχρι τις 20.30, η κουλτούρα του απεριτίβο αποθεώνεται. Όλα τα cocktails -σε επιμέλεια του Δημήτρη Κιάκου- είναι διαθέσιμα σε μια φιξ τιμή και συνοδεύονται με φροντισμένο finger food-έκπληξη (3 πιατάκια). Μπορείς δηλαδή να ακολουθήσεις αυτόν το δρόμο πριν το φαγητό σου αλλά και να πορευτείς και αποκλειστικά σε αυτό. 
 


Info

Τρώων 66, Άνω Πετράλωνα, τηλ. 210 3478008

Ανοιχτά Τετ. - Κυρ. 18.30 - 23.30

FB: Sole Giaguaro Athens Italian dining house

IG: @solegiaguaroathens

Ακολούθησε το Esquire σε Facebook, Instagram και Twitter.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα