
Στο Sole Giaguaro και το καλοκαίρι
Νέες γεύσεις και ιδέες ανανεώνουν το ενδιαφέρον στο ιδιαίτερο ιταλικό εστιατόριο των Άνω Πετραλώνων.

Ωριμάζει πολύ όμορφα το κομψό και οικείο εστιατόριο του Giovanni Scaraggi, που εδώ και δύο περίπου χρόνια χαράσσει τη δική του ξεχωριστή πορεία στα Άνω Πετράλωνα και την οδό Τρώων. Κι αυτό γιατί το Sole Giaguaro προσεγγίζει την ιταλική κουζίνα με τρόπο ιδιαίτερο και γευστικό, με σύγχρονη ματιά και sui generis concept, καθώς και με μια fine comfort προσέγγιση.
Ο πολυταξιδεμένος μάγειρας από το Μπάρι και η ομάδα του παρουσιάζουν αυτή την περίοδο διάφορες εποχικές αλλαγές στο μενού αλλά και έξτρα αφορμές για να βρεθεί κανείς τον καλόβολο χώρο τους.



Όσον αφορά την κάρτα ξεκινάς πια με κάποια σαλάτα στην οποία πρωταγωνιστούν φρέσκα φρούτα (ροδάκινο, φράουλα κ.α. έχουν ξεχωριστή θέση εκεί), για να συνεχίσεις με τις παρασκευές με ωμό ψάρι ή το φίνο καρπάτσιο κολοκυθάκι με κολοκυθοανθούς και dressing ξηρών καρπών που συμπλέουν με σταθερές κι αγαπημένες προτάσεις όπως το χταπόδι με γκουαντσιάλε και μαυρομάτικα φασόλια.
Τα καπελέτι γεμίζονται πια καπνιστό τυρί, mix θαλασσινών και σάλτσα μπουγιαμπέσας, οι παπαρδέλες φτάνουν με ραγού κόκορα και το ευφάνταστο ριζότο με καπνιστή μελιτζάνα και γλυκάδια αρνιού.
Το ψάρι ημέρας είναι διαρκώς top και σερβίρεται με λαχανικά εποχής. Για εκείνους που θέλουν να δουν και μία vegetarian προοπτική, πολύ αξιόλογο είναι το steak σελινόριζας με ντεμιγκλάς λαχανικών, καραμέλα μαύρου σκόρδου και κραμπλ ξηρών καρπών. Γενικά, έχει δοθεί σημαντική έμφαση στην πρώτη ύλη.
Υπάρχει επιπροσθέτως ένα καινούριο, μίνι degustation μενού με τρία στάδια που αλλάζει ανά εβδομάδα και μπορεί να συνοδευτεί με έξτρα επιλογές σε κρασί και γλυκό.
Στο οινικό κομμάτι, κάθε εβδομάδα ανανεώνεται η γκάμα των επιλογών (10-12) σε ποτήρι ώστε ο επισκέπτης να έχει τη δυνατότητα να δοκιμάζει κάτι διαφορετικό κάθε φορά, με κρασιά κυρίως από την Ιταλία, που εισάγονται κατ' αποκλειστικότητα.

Μία φρέσκια προσθήκη στο Sole Giaguaro είναι τα aperitivo dates: Καθημερινά μέχρι τις 20.30, η κουλτούρα του απεριτίβο αποθεώνεται. Όλα τα cocktails -σε επιμέλεια του Δημήτρη Κιάκου- είναι διαθέσιμα σε μια φιξ τιμή και συνοδεύονται με φροντισμένο finger food-έκπληξη (3 πιατάκια). Μπορείς δηλαδή να ακολουθήσεις αυτόν το δρόμο πριν το φαγητό σου αλλά και να πορευτείς και αποκλειστικά σε αυτό.
Info
Τρώων 66, Άνω Πετράλωνα, τηλ. 210 3478008
Ανοιχτά Τετ. - Κυρ. 18.30 - 23.30
FB: Sole Giaguaro Athens Italian dining house
Ακολούθησε το Esquire σε Facebook, Instagram και Twitter.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα