Στο Λαδόχαρτο, για ναξιώτικη κρεατοφαγία αξιώσεων

Με φόντο το λιμάνι του νησιού, ο σεφ Νίκος Κεραμίδας ποντάρει στην καρνιβορική υπεροχή ντόπιων κρεάτων και διεθνών κοπών.

Ο Νίκος Κεραμειδάς δεν είναι μία τυχαία περίπτωση ανθρώπου της εστίασης. Για πάρα πολλά χρόνια ήταν μέρος της οικογενειακής επιχείρησης, που με φροντίδα και μεράκι, τάιζε επισκέπτες και κατοίκους της Νάξου, σερβίροντας παραδοσιακά ελληνικά φαγητά, ντόπια κρεατικά και καλούδια της θάλασσας. Από το 2011, αποφάσισε να συστήσει στο κοινό το μαγαζί με νέο πρόσωπο, υπηρετώντας στην εντέλεια το κόνσεπτ του κρεατογαφείου και θέτοντας πολύ υψηλά στάνταρ. Στο Λάδοχαρτο λοιπόν η καρνιβορική γαστρονομία προσεγγίζεται με γνώση, προσοχή, ποιότητα και, ασφαλώς, γεύση.

Στο Λαδόχαρτο, για ναξιώτικη κρεατοφαγία αξιώσεων
Στο Λαδόχαρτο, για ναξιώτικη κρεατοφαγία αξιώσεων 16
Στο Λαδόχαρτο, για ναξιώτικη κρεατοφαγία αξιώσεων 7

Στον προσεγμένο και φιλόξενο χώρο που επιβλέπει από ψηλά το λιμάνι και το παραλιακό μέτωπο της Χώρας της Νάξου, ο σεφ-πατρόν (και γέννημα-θρέμμα της Νάξου) Νίκος Κεραμειδάς καταθέτει τη δική του γευστική πρόταση, πατώντας με το ένα πόδι στην παράδοση του νησιού και την πολύ πλούσια παραγωγή του, και με το άλλο στις σύγχρονες τάσεις της κρεατοφαγίας και τις εξελίξεις στο ενδεχομένως πιο ζουμερό γαστρονομικό πεδίο.

Στο Λάδοχαρτο επενδύει σε ένα ευρύ φάσμα κρεάτων -από τη ντόπια παραγωγή έως δημοφιλείς αμερικάνικες κοπές- ώστε να ικανοποιήσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη που αγαπά το εν λόγω "σπορ" αλλά και να μυήσει σε αυτό όλους όσους τώρα ξεκινούν να γνωρίζουν τον κόσμο της ποιοτικής καρνιβορικής γαστρονομίας.

Κάνεις ζέσταμα με ορεκτικά σαν το σαγανάκι με λουκάνικο Νάξου, γραβιέρα, μουστάρδα, πιπεριά και κρεμμμύδι ή την εξαιρετική τριλογία Ναξιώτικων τυριών με δικό του πανάρισμα το καθένα και σπιτική μαρμελάδα ντομάτας προτού επενδύεις σε δροσερές σαλάτες από ολόφρεσκα ντόπια λαχανικά και ευφάνταστες προσαρμογές σαν τα (δικά τους) ντοματίνια με παξιμάδι χαρουπιού, μους φέτας με δυόσμο και καβουρδισμένο κουκουνάρι ή τα ανάμεικτα λαχανικά με σταφύλι, φουντούκι και λούζα Μυκόνου.

Στο Λαδόχαρτο, για ναξιώτικη κρεατοφαγία αξιώσεων 15
Στο Λαδόχαρτο, για ναξιώτικη κρεατοφαγία αξιώσεων 1

Κι έπειτα, καταφθάνουν τα βαριά χαρτιά. Ακριβώς τέτοια είναι το μοσχαρίσιο γεμιστό με γραβιέρα Νάξου μπιφτέκι, τα αρνίσια παϊδάκια -από εκείνες τις προτάσεις που έχτισαν το μύθο του Λαδόχαρτου- και το κοντοσούβλι σχάρας που βασίζεται σε μία συνταγή 30 ετών. Παράλληλα με αυτά, ντόπιες κοπές αλλά και δημοφιλείς προτάσεις από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, σε απόλυτα ορθή προσέγγιση. Όλα, πάντοτε με σταθερή ποιότητα και συνέπεια.

Στο Λαδόχαρτο, για ναξιώτικη κρεατοφαγία αξιώσεων 5
Στο Λαδόχαρτο, για ναξιώτικη κρεατοφαγία αξιώσεων 12
Στο Λαδόχαρτο, για ναξιώτικη κρεατοφαγία αξιώσεων 8

Δίπλα τους, γεμίζεις το ποτήρι σου με κάποια από τις προσεκτικά διαλεγμένες ετικέτες της οινικής λίστας που τιμούν τον ελληνικό αμπελώνα. 


Info

Λιμάνι Νάξου
Τηλ. 22850 22178
Καθημερινά από 13.00 (κουζίνα έως 00.00)
FB: Στο Λαδοχαρτο - Sto Ladoxarto 
IG: @sto_ladoxarto

Ακολούθησε το Esquire σε Facebook, Instagram και Twitter.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα