Αυτά τα 4 ολοκαίνουργια εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν όλοι

Πρόκειται για όλα εκείνα τα μέρη στην Αθήνα που μετρούν λίγες ημέρες παρουσίας στην εστίαση και ήδη έχουν καταφέρει να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον ντόπιων και επισκεπτών.

Νέα εστιατόρια στην Αθήνα λοιπόν, επεισόδιο... έχω ξεχάσει κι εγώ ποιο. Βλέπεις, είναι τέτοιοι οι ρυθμοί που εμπλουτίζεται η ευ τρώγειν σκηνή της πόλης, που δεν προλαβαίνουν να μετράμε new entries. Eκείνο που μπορούμε με σιγουριά να κάνουμε όμως, είναι να ξεχωρίζουμε κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα. Σαν τα παρακάτω:

Hafu, Κοντιζάς reloaded

Ο Σωτήρης Κοντιζάς κάνει comeback με ένα director's cut που θα έλεγαν κι ο Χρήστος Μήτσης με τον Γιάννη Καντέα-Παπαδόπουλο. Το Hafu είναι η φυσική μαγειρική συνέχεια μιας πορείας, το νέο σπίτι μιας κουζίνας, μιας ομάδας και ενός μενού που όσο να πεις, άφησε ιστορία στα αθηναϊκά της εστίασης πεπραγμένα.

Αυτά τα 4 ολοκαίνουργια εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν όλοι

Burger μπακαλιάρου και τηγανητό κοτόπουλο, πατατόψωμο, soba noodles με ταχίνι και πέστροφα - κάποιοι από τους διάσημους πρωταγωνιστές. Πιάτα που αγαπήθηκαν σε remastered εκδοχές. 

Info: Δραγατσανίου 8, Αθήνα, τηλ. 215 2155550

Mirlo για κεμπάπ μερακλίδικο

Οι Αντρέας Κιλτσικσής, Βασίλης Χαμάμ και Αντρέας Νικολόπουλος παρουσιάζουν αυτό το φρέσκο street food σημείο στο Γκάζι, τοποθετώντας στο επίκεντρο της γευστικής διεργασίας το κεμπάπ. Επενδύουν δε, σε μια από τις πιο αυθεντικές εκδοχές του, με στεγνό ψήσιμο και απευθείας στη φωτιά, φτιαγμένο από ποιοτικό κρέας.

κεμπάπ

Highlights στο Mirlo το γιαουρτλού κεμπάπ με 100%  πρόβειο κρέας, χειροποίητη πίτα και γιαούρτι με κεφίρ (συνταγή της Νοτιοανατολικής Τουρκίας), η μοσχαρίσια γλώσσα με καμένο κρεμμύδι, πικάντικο τουρσί και ροδόξυνο από τα κτήματα της οικογένειας Κιλτσικσή στην Αντιόχεια και το γραβιερλί (αντί του κλασικού καϊσερλί) με κιμά από μπούτι κοτόπουλου, γεμισμένου με γραβιέρα και σερβιρισμένου με μόλε από καμένα κρεμμύδια και λαχανικά. 

Info: Ελασιδών 5, Κεραμεικός, τηλ. 216 1004220

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα