Πώς ήταν να τρως με τον Anthony Bourdain

Η Laurie Woolever το έκανε για περισσότερα από 10 χρόνια και μιλά γι' αυτό.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 23 Φεβρουαρίου 2021

Έχουν περάσει 2,5 χρόνια από τον Ιούνιο του 2018, όταν και ο Anthony Bourdain αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του. Το legacy του ασφαλώς θα ζει για πάντα ενώ μικρές ή μεγαλύτερες ιστορίες από τη ζωή και την πορεία του εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε και το World Travel: An Irreverent Guide, ένα ταξιδιωτικό βιβλίο, γραμμένο από τον ίδιο, με τα κενά να συμπληρώνονται από την επί δεκαετία βοηθό του Laurie Woolever, η οποία είχε βοηθήσει και στο Appetites: A Cookbook.

Ταξιδεύοντας και τρώγοντας με τον Tony

H Laurie Woolever μίλησε πριν μερικές ημέρες στο Food & Wine και φυσικά αναφέρθηκε στην όλη εμπειρία που αποκόμισε συμβαδίζοντας, ταξιδεύοντας και, φυσικά, τρώγοντας με τον θρυλικό σεφ, συγγραφέα και παρουσιαστή. 

"Έχω βρεθεί μαζί του σχεδόν παντού και μπορώ να πω με σιγουριά πως το να δοκιμάζεις κάτι με αυτόν ήταν ενδιαφέρον, παρακμιακό, αυθεντικό και πάντα νόστιμο. Δεν είναι το φαγητό σαν αντικείμενο εκείνο που τον συνάρπαζε αλλά η ιστορία του, ο τρόπος που φτιαχνόταν και η χαρά που έδινε σε εκείνους που το έτρωγαν" αναφέρει η Woolever, η οποία ασφαλώς έχει μπόλικα παράξενα ή απρόσμενα περιστατικά να διηγηθεί.

"Αυτό που συνάρπαζε πάντοτε εμένα ήταν η ικανότητά του να απολαμβάνει ακόμη και τα πιο απλά πράγματα. Για παράδειγμα, βρισκόμασταν στην Καναζάουα και θα πέρναμε το  Shinkansen (το τρένο - σφαίρα της Ιαπωνίας) για το Τόκιο, όταν στο σταθμό εντόπισε ένα vending machine με συσκευασμένα ιαπωνικά προϊόντα: Σοκολάτες, σνακ, καφέδες κ.α. Γύρισε τον κόσμο ανάποδα για να βρει μέσα στις αποσκευές μας κέρματα, προκειμένου να αγοράσει όσα περισσότερα μπορούσε. Τελικά, παραλίγο να χάσουμε το τρένο" λέει η Νεοϋορκέζα συγγραφέας.

Ο μύθος

"Άξιζε όλο αυτό; Φυσικά και ναι. Άλλωστε, για να απολαύσεις την καινοτομία του οτιδήποτε, θα πρέπει να πάρεις το χρόνο σου", συμπληρώνει.

Υπάρχει ένας πολύ συγκεκριμένος μύθος για τον Bourdain: Κάθε φορά που πεινούσε (και ήταν μονίμως πεινασμένος) θα έψαχνε μέχρι τελικής πτώσης εκείνο το τέλειο, αυθεντικό, έντονο και πιο ξεχωριστό από κάθε τι άλλο στον πλανήτη πιάτο, που θα ικανοποιούσε το συγκεκριμένο αίσθημα. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Όπως κάθε μύθος, έτσι και αυτός βασίζεται στην πραγματικότητα. Λάτρευε το pho, το τέλειο σούσι και κάθε μέρος του γουρουνιού. Και μοιραζόταν τους λόγους για τους οποίους βίωνε τα συναισθήματά του. Αυτό ακριβώς έδινε και ένα άψογο τηλεοπτικό προϊόν, που όποιος το παρακολουθήσει αποκλείεται να το ξεχάσει.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

#STYLEGUIDE BY CLODIST - SALE SHOPPING LIST

Kάθε μέρα οι editors του Esquire προτείνουν τις καλύτερες επιλογές στις εκπτώσεις από το Clodist.gr

Το αδιάβροχο μπουφάν

Αδιάβροχο μπουφάν, Barbour International explore more

Το φανελένιο πουκάμισο

Καρό πουκάμισο, Scotch & Soda explore more

Το wool-blend μπουφάν

Aviator μπουφάν, Scotch & Soda explore more

Το θερμομονωτικό παρκά

Μαύρο παρκά, Timberland explore more

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Για ράμεν στο Tanpopo του Σωτήρη Κοντιζά

Το νέο εστιατόριο του δημοφιλή σεφ, restaurateur και παρουσιαστή, τοποθετεί το ράμεν στο επίκεντρο της γαστρονομικής προσοχής.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Οι Fixers -Coffee Makers & Bakers- στο Παγκράτι, σου φτιάχνουν τη διάθεση

Βρεθήκαμε στο grand opening του νέου hot spot του κέντρου και ιδού οι εντυπώσεις μας.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Εστιατόρια που αξίζουν αστέρι Michelin στα social media

Όταν ο Robert De Niro πήγε για γύρο στη Δράμα και άλλες ιστορίες γαστρονομικής τρέλας από τα accounts εστιατορίων.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

DB One: Το επόμενο καρνιβορικό hit της Αθήνας

Σύντομα όλοι θα μιλούν για το ολοκαίνουριο premium steak house της πόλης, με την υπογραφή του Ulas Tunc.

Γραφει Μπαμπης Δουκας