
Πώς ήταν να τρως με τον Anthony Bourdain
Η Laurie Woolever το έκανε για περισσότερα από 10 χρόνια και μιλά γι' αυτό.
Έχουν περάσει 2,5 χρόνια από τον Ιούνιο του 2018, όταν και ο Anthony Bourdain αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του. Το legacy του ασφαλώς θα ζει για πάντα ενώ μικρές ή μεγαλύτερες ιστορίες από τη ζωή και την πορεία του εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε και το World Travel: An Irreverent Guide, ένα ταξιδιωτικό βιβλίο, γραμμένο από τον ίδιο, με τα κενά να συμπληρώνονται από την επί δεκαετία βοηθό του Laurie Woolever, η οποία είχε βοηθήσει και στο Appetites: A Cookbook.
Ταξιδεύοντας και τρώγοντας με τον Tony
H Laurie Woolever μίλησε πριν μερικές ημέρες στο Food & Wine και φυσικά αναφέρθηκε στην όλη εμπειρία που αποκόμισε συμβαδίζοντας, ταξιδεύοντας και, φυσικά, τρώγοντας με τον θρυλικό σεφ, συγγραφέα και παρουσιαστή.
"Έχω βρεθεί μαζί του σχεδόν παντού και μπορώ να πω με σιγουριά πως το να δοκιμάζεις κάτι με αυτόν ήταν ενδιαφέρον, παρακμιακό, αυθεντικό και πάντα νόστιμο. Δεν είναι το φαγητό σαν αντικείμενο εκείνο που τον συνάρπαζε αλλά η ιστορία του, ο τρόπος που φτιαχνόταν και η χαρά που έδινε σε εκείνους που το έτρωγαν" αναφέρει η Woolever, η οποία ασφαλώς έχει μπόλικα παράξενα ή απρόσμενα περιστατικά να διηγηθεί.
"Αυτό που συνάρπαζε πάντοτε εμένα ήταν η ικανότητά του να απολαμβάνει ακόμη και τα πιο απλά πράγματα. Για παράδειγμα, βρισκόμασταν στην Καναζάουα και θα πέρναμε το Shinkansen (το τρένο - σφαίρα της Ιαπωνίας) για το Τόκιο, όταν στο σταθμό εντόπισε ένα vending machine με συσκευασμένα ιαπωνικά προϊόντα: Σοκολάτες, σνακ, καφέδες κ.α. Γύρισε τον κόσμο ανάποδα για να βρει μέσα στις αποσκευές μας κέρματα, προκειμένου να αγοράσει όσα περισσότερα μπορούσε. Τελικά, παραλίγο να χάσουμε το τρένο" λέει η Νεοϋορκέζα συγγραφέας.
Ο μύθος
"Άξιζε όλο αυτό; Φυσικά και ναι. Άλλωστε, για να απολαύσεις την καινοτομία του οτιδήποτε, θα πρέπει να πάρεις το χρόνο σου", συμπληρώνει.
Υπάρχει ένας πολύ συγκεκριμένος μύθος για τον Bourdain: Κάθε φορά που πεινούσε (και ήταν μονίμως πεινασμένος) θα έψαχνε μέχρι τελικής πτώσης εκείνο το τέλειο, αυθεντικό, έντονο και πιο ξεχωριστό από κάθε τι άλλο στον πλανήτη πιάτο, που θα ικανοποιούσε το συγκεκριμένο αίσθημα. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Όπως κάθε μύθος, έτσι και αυτός βασίζεται στην πραγματικότητα. Λάτρευε το pho, το τέλειο σούσι και κάθε μέρος του γουρουνιού. Και μοιραζόταν τους λόγους για τους οποίους βίωνε τα συναισθήματά του. Αυτό ακριβώς έδινε και ένα άψογο τηλεοπτικό προϊόν, που όποιος το παρακολουθήσει αποκλείεται να το ξεχάσει.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Όσα έμαθε η ζωή στον Jamie Oliver
Ο διάσημος σεφ σήμερα κλείνει τα 48 και αυτά είναι τα μαθήματα ζωής που έδωσε στο Esquire.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΣτο Ammothines στη Μεσσηνία για εκλεπτυσμένες γεύσεις
Το Ammothines - Four Seas, παραμένει και φέτος ο αγαπημένος μας προορισμός στη Μεσσηνία.
Αν η αμαρτία ήταν φαγητό, θα ήταν Sinners Pizza
Εκεί όπου η πίτσα δεν έχει ανανά, δεν τρώγεται διπλωμένη και δε σερβίρεται με μαχαιροπίρουνα.
Τα νέα αστέρια της ελληνικής γαστρονομίας
Γνωρίστε νέους και νέες φερέλπιδες σεφ, που κάνουν αίσθηση στη γευστική μας σκηνή και την ανανεώνουν με τις ιδέες, τις δημιουργίες τους, το στυλ τους.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςNaporitan, η ιαπωνική απάντηση στη napolitana
Παραβρασμένα μακαρόνια, λουκάνικα και μανιτάρια, κρεμμύδι και κέτσαπ. Στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου έχουν μία κάπως διαφορετική άποψη για την ιταλική κουζίνα.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΗ διακριτική γοητεία του να τρως έξω μόνος
Χαλάρωσε και απόλαυσε. Τόσο το φαγητό όσο και τη γαλήνη που αυτό προσφέρει.
Γραφει Μπαμπης Δουκας