Πώς η μυθοπλασία έγινε βρώσιμη

Οι ευφάνταστες συνταγές από το Game of Thrones και το Harry Potter είναι η νέα τάση εκεί έξω. Αλλά πώς ξεκίνησε αυτό;

Μια νέα τάση στα βιβλία μαγειρικής έρχεται να μας βυθίσει στη συναρπαστική σφαίρα της φανταστικής γαστρονομίας, καθώς μας οδηγεί σε ένα ταξίδι μέσα από αγαπημένα τοπία της ποπ κουλτούρας. Από τις μεσαιωνικές γιορτές του Westeros, μέχρι τα διαγαλαξιακά σνακ του Tatooine, μπορείς να χαρίσεις στον εαυτό σου τις γεύσεις από τις συνταγές του αγαπημένου σου σύμπαντος.

Μια νόστιμη τάση

Η Chelsea Monroe-Cassel ξεκίνησε αυτήν τη γευστική τάση με το βιβλίο μαγειρικής της, A Feast of Ice and Fire, το οποίο εμπνεύστηκε από τις γαστρονομικές απολαύσεις του Game of Thrones. Αντλώντας από μεσαιωνικές συνταγές, η Monroe-Cassel αναδημιούργησε πιάτα που ταιριάζουν σε βασιλιάδες και βασίλισσες, προσφέροντας στους αναγνώστες μια γεύση από τα Επτά Βασίλεια.

Η γοητεία της φανταστικής κουζίνας δεν τελειώνει στο Westeros. Βιβλία μαγειρικής, όπως το επίσημο βιβλίο μαγειρικής του Harry Potter και το ανεπίσημο βιβλίο μαγειρικής του Stranger Things φέρνουν στην κουζίνα σου εμβληματικά πιάτα από το Hogwarts και το Hawkins. Είτε παρασκευάζεις φίλτρα σαν μάγος, είτε ετοιμάζεις σνακ για μια βραδιά επιτραπέζιων, υπάρχει κάποιο βιβλίο συνταγών για να ικανοποιήσει κάθε fan.

Μυρωδιές και γεύσεις που σε βυθίζουν στους φανταστικούς αυτούς κόσμους

Αλλά τι κάνει αυτά τα βιβλία μαγειρικής τόσο συναρπαστικά; Είναι μια ευκαιρία να ζωντανέψουν οι φανταστικοί αυτοί κόσμοι με απτό τρόπο. Αναδημιουργώντας πιάτα από τις αγαπημένες τους ιστορίες, οι θαυμαστές μπορούν να βυθιστούν στην ιστορία, βιώνοντας τις γεύσεις και τις μυρωδιές που περιγράφονται στη σελίδα ή στην οθόνη.

Η δημιουργία αυτών των συνταγών δεν είναι πάντα απλή. Συγγραφείς, όπως η Monroe-Cassel, αντιμετωπίζουν την πρόκληση της μεταφοράς φανταστικών φαγητών σε πιάτα του πραγματικού κόσμου. Ωστόσο, είναι αυτή η δημιουργικότητα που κάνει την εμπειρία τόσο ικανοποιητική. Από αρνίσια παϊδάκια, εμπνευσμένα από το World of Warcraft, μέχρι cupcakes στο σχήμα του Dobby, κάθε συνταγή είναι έργο αγάπης και φαντασίας.

Τα βιβλία μαγειρικής της ποπ κουλτούρας δεν αφορούν μόνο στη μαγειρική, αλλά και στην αφήγηση ιστοριών. Με κάθε πιάτο, οι αναγνώστες μπαίνουν σε μια γαστρονομική περιπέτεια, εξερευνώντας το πλούσιο μωσαϊκό των αγαπημένων τους φανταστικών κόσμων. Έτσι, είτε είσαι φανατικός Trekkie, είτε περιστασιακός θαυμαστής του Jurassic Park, υπάρχει μια συνταγή που σε περιμένει για να σε μεταφέρει σε μια άλλη διάσταση.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα