Σάντουιτς με κοτόπουλο, ο ορισμός
Το Rotisserie Chicken Sandwich του νεοϋορκέζικου The Fly είναι πολύ καλύτερο από όσο φαντάζεσαι. Επίσης, μπορείς να το φτιάξεις και στο σπίτι.
Το νεοϋορκέζικο The Fly είναι ένα εξαιρετικό chicken bar-rotisserie στο Μπρούκλιν, που μεταξύ άλλων σερβίρει κάποια από τα πιο πολυσυζητημένα σάντουιτς στο Μεγάλο Μήλο. Highlight του, εκείνο με ψητό -στη σούβλα- κοτόπουλο (και όχι τηγανητό όπως στις περισσότερες περιπτώσεις), που δίνει ένα ζουμερό γευστικό αποτέλεσμα.
Ο σεφ και συνιδιοκτήτης του The Fly, Nick Perkins, μιλά στο Esquire και αποκαλύπτει κάποια πράγματα σχετικά με ένα εκ των δημοφιλέστερων εδεσμάτων της επιχείρησής του. "Σκεφτόμασταν αρχικά κάτι διαφορετικό από μία ατομική μερίδα κοτόπουλο για τους πελάτες μας. Κάτι διασκεδαστικό που θα περιλαμβάνει κι άλλα υλικά. Ξεκινήσαμε το σάντουιτς πειραματικά αλλά ξεπούλησε από το πρώτο κιόλας βράδυ. Στο The Fly αρκετά άτομα έρχονται απλά για να πιουν ένα cocktail ή ένα κρασί που απλά θέλουν να το συνοδέψουν με ένα σνακ και όχι με κανονικό φαγητό. Οπότε το σάντουιτς είναι μία εξαιρετική λύση" αναφέρει ο Perkins.
Η διαδικασία παρασκευής είναι εξαιρετικά απλή: Το κρέας κόβεται απευθείας από τη σούβλα - ιδανικά χρειάζεται και η ξεροψημένη πέτσα. Τοποθετείται σε ψωμάκι ciabatta και προστίθενται τα υπόλοιπα υλικά: Πίκλα κρεμμυδιού, ψιλοκομμένο ραπανάκι και σέλινο, σάλτσα aioli και ελάχιστη πιπεριά τσίλι. Ο Perkins υποστηρίζει ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να το φτιάξει και στο σπίτι του: "Δεν μας ενοχλεί να μας κλέψουν την ιδέα. Όλοι τρώνε χοιρινό, ας δώσουμε μία ευκαιρία και στο κοτόπουλο, που είναι και πιο προσιτό".
Ο Perkins δίνει και κάποια tips σχετικά με την αναβάθμιση κάθε κοτόπουλου. Την επόμενη φορά που θα πας στο σούπερ μάρκετ, πάρε ένα κοτόπουλο και μην διστάσεις να πειραματιστείς με αυτό.
Η σημασία της απλότητας
Ο ευκολότερος τρόπος για να συνοδεύσεις ένα κοτόπουλο είναι με μία νόστιμη και ελαφριά σάλτσα. Ειδικά αν αυτό προέρχεται από μία καλή rotisserie.
Τα toppings και τα συνοδευτικά
Πρέπει να είναι κρύα και τραγανά. Όπως συμβαίνει και στο μπάρμπεκιου, χρειάζεσαι κάτι που θα κάνει αντίθεση με το κρέας. Κρεμμύδια, ραπανάκια, αγγούρι και σέλινο είναι κάποιες εξαιρετικές προσθήκες. Μπορείς επίσης να προσθέσεις ελαιόλαδο, λεμόνι και βότανα.
Ο ζωμός
Το σάντουιτς με κοτόπουλο του The Fly έχει κάποια μυστικά. Ένα από αυτά είναι ο ζωμός του κρέατος. Πριν το ψήσιμο, το μαρινάρουμε σε ένα μείγμα με σκόρδο, κρεμμύδι, μπαχαρικά και λευκό κρασί. Μετά το ψήσιμο, κρατάμε το ζωμό, προσθέτουμε πάστα ντομάτας και τον μαγειρεύουμε ξανά για να διαμορφωθεί μία σάλτσα.
Η προσθήκη σκόρδου στη μαγιονέζα
Στο The Fly φτιάχνουμε τη δική μας σάλτσα aioli. Στο σπίτι, μπορεί κάποιος να την αντικαταστήσει με μαγιονέζα, στην οποία μπορεί να προσθέσει τριμμένο σκόρδο.
Από: Esquire US
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση
Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.
Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών
Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠανεύκολες συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα
Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi
Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα
To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ cucina contemporanea του Ovio
Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.
Γραφει Μπαμπης Δουκας