Σάντουιτς με κοτόπουλο, ο ορισμός
Το Rotisserie Chicken Sandwich του νεοϋορκέζικου The Fly είναι πολύ καλύτερο από όσο φαντάζεσαι. Επίσης, μπορείς να το φτιάξεις και στο σπίτι.
Το νεοϋορκέζικο The Fly είναι ένα εξαιρετικό chicken bar-rotisserie στο Μπρούκλιν, που μεταξύ άλλων σερβίρει κάποια από τα πιο πολυσυζητημένα σάντουιτς στο Μεγάλο Μήλο. Highlight του, εκείνο με ψητό -στη σούβλα- κοτόπουλο (και όχι τηγανητό όπως στις περισσότερες περιπτώσεις), που δίνει ένα ζουμερό γευστικό αποτέλεσμα.
Ο σεφ και συνιδιοκτήτης του The Fly, Nick Perkins, μιλά στο Esquire και αποκαλύπτει κάποια πράγματα σχετικά με ένα εκ των δημοφιλέστερων εδεσμάτων της επιχείρησής του. "Σκεφτόμασταν αρχικά κάτι διαφορετικό από μία ατομική μερίδα κοτόπουλο για τους πελάτες μας. Κάτι διασκεδαστικό που θα περιλαμβάνει κι άλλα υλικά. Ξεκινήσαμε το σάντουιτς πειραματικά αλλά ξεπούλησε από το πρώτο κιόλας βράδυ. Στο The Fly αρκετά άτομα έρχονται απλά για να πιουν ένα cocktail ή ένα κρασί που απλά θέλουν να το συνοδέψουν με ένα σνακ και όχι με κανονικό φαγητό. Οπότε το σάντουιτς είναι μία εξαιρετική λύση" αναφέρει ο Perkins.
Η διαδικασία παρασκευής είναι εξαιρετικά απλή: Το κρέας κόβεται απευθείας από τη σούβλα - ιδανικά χρειάζεται και η ξεροψημένη πέτσα. Τοποθετείται σε ψωμάκι ciabatta και προστίθενται τα υπόλοιπα υλικά: Πίκλα κρεμμυδιού, ψιλοκομμένο ραπανάκι και σέλινο, σάλτσα aioli και ελάχιστη πιπεριά τσίλι. Ο Perkins υποστηρίζει ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να το φτιάξει και στο σπίτι του: "Δεν μας ενοχλεί να μας κλέψουν την ιδέα. Όλοι τρώνε χοιρινό, ας δώσουμε μία ευκαιρία και στο κοτόπουλο, που είναι και πιο προσιτό".

Ο Perkins δίνει και κάποια tips σχετικά με την αναβάθμιση κάθε κοτόπουλου. Την επόμενη φορά που θα πας στο σούπερ μάρκετ, πάρε ένα κοτόπουλο και μην διστάσεις να πειραματιστείς με αυτό.
Η σημασία της απλότητας
Ο ευκολότερος τρόπος για να συνοδεύσεις ένα κοτόπουλο είναι με μία νόστιμη και ελαφριά σάλτσα. Ειδικά αν αυτό προέρχεται από μία καλή rotisserie.
Τα toppings και τα συνοδευτικά
Πρέπει να είναι κρύα και τραγανά. Όπως συμβαίνει και στο μπάρμπεκιου, χρειάζεσαι κάτι που θα κάνει αντίθεση με το κρέας. Κρεμμύδια, ραπανάκια, αγγούρι και σέλινο είναι κάποιες εξαιρετικές προσθήκες. Μπορείς επίσης να προσθέσεις ελαιόλαδο, λεμόνι και βότανα.
Ο ζωμός
Το σάντουιτς με κοτόπουλο του The Fly έχει κάποια μυστικά. Ένα από αυτά είναι ο ζωμός του κρέατος. Πριν το ψήσιμο, το μαρινάρουμε σε ένα μείγμα με σκόρδο, κρεμμύδι, μπαχαρικά και λευκό κρασί. Μετά το ψήσιμο, κρατάμε το ζωμό, προσθέτουμε πάστα ντομάτας και τον μαγειρεύουμε ξανά για να διαμορφωθεί μία σάλτσα.
Η προσθήκη σκόρδου στη μαγιονέζα
Στο The Fly φτιάχνουμε τη δική μας σάλτσα aioli. Στο σπίτι, μπορεί κάποιος να την αντικαταστήσει με μαγιονέζα, στην οποία μπορεί να προσθέσει τριμμένο σκόρδο.
Από: Esquire US
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑπό τους Πεύκους της Ρόδου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Ένα εστιατόριο-διαμάντι σερβίρει για ένα βράδυ στη Γλυφάδα
Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.
Η επιστροφή στη γεύση: μια κουζίνα με ψυχή και υπογραφή
Στην καρδιά των ελληνικών βουνών, εκεί όπου η παράδοση έχει ακόμη φωνή και τα αρώματα της γης αφηγούνται ιστορίες, η γαστρονομία αποκτά υπόσταση μέσα από την ευαισθησία και την ακρίβεια δύο δημιουργών.