Η καλύτερη συνταγή για Croque Monsieur

Ακριβώς όπως θα το έτρωγες σε ένα γαλλικό μπιστρό.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 27 Ιουλίου 2020

Το κροκ-μεσιέ είναι είδος ψητού σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί, το οποίο αποτελεί τυπικό έδεσμα των γαλλικών μπιστρό. Το όνομά του προκύπτει από τις λέξεις croquer (τραγανίζω) και monsieur (κύριος) - υποθετικά θα μπορούσε να αποδοθεί στα ελληνικά ως τραγανός κύριος.

Πρωτοεμφανίστηκε στα μενού των γαλλικών cafes και μπιστρό στις αρχές του 20ου αιώνα, με πλήθος παραλλαγές του με διάφορα υλικά να έχουν καθιερωθεί στο πέρασμα του χρόνου. Πλέον, θεωρείται δημοφιλές και γρήγορο έδεσμα και εκτός Γαλλίας, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι του κάθε brunch.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr

 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Συνταγές

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Το πιάτο που αναβαθμίζει κάθε brunch

Η Κυριακή σου μόλις έγινε νοστιμότερη.

Η χοιρινή πανσέτα καλύτερη από ποτέ

Η συνταγή για την απόλυτη εκδοχή ενός εκ των πιο νόστιμων κομματιών του χοιρινού.