Αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το fish burger

Σολομός, πέρκα ή ό,τι άλλο θέλεις. Αλλά σε burger.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 25 Σεπτεμβρίου 2020

Η ιδέα για το πρώτο burger που όμως θα περιέχει μπιφτέκι ψαριού γεννήθηκε πίσω στο 1965 από τον Ray Kroc, τον CEO των McDonald's. "Δεν με νοιάζει ακόμη κι αν ο Πάπας έρθει στο Σινσινάτι. Θα πρέπει να μπορεί να φάει burger" είχε πει χαρακτηριστικά ο entrepreneur που γιγάντωσε τη γνωστή αλυσίδα και κάπως έτσι δημιουργήθηκε το Filet-O-Fish. Ήταν το πρώτο τέτοιο σάντουιτς της κατηγορίας που θέλει το φιλέτο ή το μπιφτέκι ψαριού να αγκαλιάζεται από δύο φέτες ψωμιού, μαζί με άλλα υλικά.

Ασφαλώς, στην πορεία δημιουργήθηκαν πολλά αντίστοιχα ενώ πάντοτε μπορείς να φτιάξεις και στην κουζίνα του σπιτιού σου ένα -κάτι παραπάνω από- αξιοπρεπές fish burger.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;

Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).

Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι

Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.

Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Αυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο

Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα