Αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το fish burger

Σολομός, πέρκα ή ό,τι άλλο θέλεις. Αλλά σε burger.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 25 Σεπτεμβρίου 2020

Η ιδέα για το πρώτο burger που όμως θα περιέχει μπιφτέκι ψαριού γεννήθηκε πίσω στο 1965 από τον Ray Kroc, τον CEO των McDonald's. "Δεν με νοιάζει ακόμη κι αν ο Πάπας έρθει στο Σινσινάτι. Θα πρέπει να μπορεί να φάει burger" είχε πει χαρακτηριστικά ο entrepreneur που γιγάντωσε τη γνωστή αλυσίδα και κάπως έτσι δημιουργήθηκε το Filet-O-Fish. Ήταν το πρώτο τέτοιο σάντουιτς της κατηγορίας που θέλει το φιλέτο ή το μπιφτέκι ψαριού να αγκαλιάζεται από δύο φέτες ψωμιού, μαζί με άλλα υλικά.

Ασφαλώς, στην πορεία δημιουργήθηκαν πολλά αντίστοιχα ενώ πάντοτε μπορείς να φτιάξεις και στην κουζίνα του σπιτιού σου ένα -κάτι παραπάνω από- αξιοπρεπές fish burger.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Λένε πως αυτά είναι τα πιο exotic εστιατόρια της Αθήνας

Ιαπωνία και fusion, Ταϊλάνδη και dim sum, καθώς και μπόλικες ακόμη γαστρονομικές κουλτούρες εμπλουτίζουν τον αθηναϊκό ευ τρώγειν χάρτη.

Ένα υπέροχο εστιατόριο των Δωδεκανήσων σερβίρει στην Αθήνα για μια νύχτα

Από την Κω στη Γλυφάδα, για μια εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία.

Το Athens Gastronomic Forum σερβίρει γνώση στην Τεχνόπολη

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πραγματοποιείται διεθνές συνέδριο γαστρονομίας, με το Athens Gastronomic Forum να καταφθάνει στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2026.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Taste Atlas: 6 ελληνικά γλυκά στη λίστα με τα κορυφαία

Η νέα λίστα του Taste Atlas για τα καλύτερα γλυκά του κόσμου αποτυπώνει τις γεύσεις που ξεχώρισαν διεθνώς και τη θέση της ελληνικής ζαχαροπλαστικής μέσα σε αυτό το παγκόσμιο τοπίο.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ποιο είναι, αλήθεια, το αγαπημένο σου εστιατόριο στην Αθήνα;

Τα Tasty Awards 2026 x Esquire Greece by Ploom είναι εδώ, κατά τη 10η επετειακή εκδοχή τους, και σε καλούν να αναδείξεις τα πιο δημοφιλή εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας.

Τι μας αφήνει πίσω το 2025 σε μπαρ, εστιατόρια, φαγητό και ποτό

Πρόσωπα, εστιατόρια και μπαρ, υλικά και τάσεις, flops και αστέρια. Όλα όσα θα μνημονεύουμε από το ευ τρώγειν και ευ πίνειν σύμπαν για τη χρονιά που σύντομα μας αποχαιρετά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας