To Cubano δεν είναι απλά ένα σάντουιτς

Ό,τι πιο πληθωρικό μπορείς να φας με το ένα χέρι.

Στα τέλη του 1800 και στις αρχές του 1900, το ταξίδι μεταξύ Κούβας και Φλόριντα ήταν εύκολο, ειδικά από το Key West και την Τάμπα. Εκατοντάδες Κουβανοί πηγαινοερχόντουσαν για δουλειά, επίσκεψη σε συγγενείς ή ακόμη και για διασκέδαση. Η διαρκής και μη ελεγχόμενη μετακίνησή τους έφερνε μαζί και κάποιες από τις απολαύσεις της νησιωτικής χώρας. Πέρα από τα πούρα και τα ρούμια, έφτασε στις ΗΠΑ και το περίφημο κουβανέζικο γλυκό ψωμί, το οποίο σύντομα έγινε η βάση για ένα από τα πιο πληθωρικά σάντουιτς που φτιάχτηκαν ποτέ.

Το Cuban sandwich, πιο γνωστό ως Cubano, είναι μια ψητή παραλλαγή σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί που πρωτοφτιάχτηκε στην Φλόριντα στις αρχές του 20ου αιώνα - μάλιστα, οι δύο βασικότερες παραλλαγές του σχετίζονται με την Τάμπα και το Key West: Στην πρώτη συνήθιζαν να βάζουν και σαλάμι ενώ στο δεύτερο προσάρμοσαν ψητό χοιρινό κρέας, συμπληρωματικά με το ζαμπόν.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας