Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τον σολομό gravlax

Μία νόστιμη εισαγωγή στη nordic κουζίνα.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 03 Δεκεμβρίου 2020

Gravlax ή grav(ad)laks λοιπόν. Μία συνταγή της εξαιρετικά δημοφιλούς την τελευταία δεκαετία Nordic κουζίνας: Πρόκειται για ένα πιάτο με βασικά συστατικά τον σολομό, τη ζάχαρη και τον άνηθο. Συνήθως σερβίρεται ως ορεκτικό ή σνακ, με το ψάρι να κόβεται σε λεπτές φέτες και να πλαισιώνεται κυρίως με ψωμί και αγγούρι.

Το gravlax οφείλει τη γέννησή του στους Σκανδιναβούς ψαράδες του Μεσαίωνα, οι οποίοι συνήθιζαν να αλατίζουν το σολομό και να τον αφήνουν να "ζυμωθεί", θάβοντάς τον στην άμμο, πάνω από τη γραμμή της παλίρροιας. 

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας