Αυτό το chorizo burger παίζει να είναι το επικότερο πρωινό όλων των εποχών

Δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναφάς δημητριακά μετά από αυτό.

"Μα, burger πρωί-πρωί;" θα αναρωτηθεί κάποιος. "Το δοκίμασες ποτέ και ήταν αναποτελεσματικό" θα απαντήσω εγώ.

Λένε άλλωστε πως το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Οπότε γιατί να μην το εκλάβεις όσο πιο κυριολεκτικά γίνεται και να ξεκινήσεις ένα ακόμη 24ωρο με τον πιο ζουμερό και λαχταριστό τρόπο; Ορίστε λοιπόν μια συνταγή για καλοφαγάδες που σέβονται τον εαυτό τους, ακόμη και στις 7 το πρωί.

Υλικά

100 γρ. chorizo
200 γρ. κιμά απο μοσχαρίσια σπάλα
1/2 κ.γ. αλάτι
4 κ.γ. ελαιόλαδο
1 φέτα τυρί, κατά προτίμηση τσένταρ
1 αυγό
1 αβοκάντο
1 lime
1 κ.γ. καυτή σάλτσα της αρεσκείας σου
1 ψωμάκι τύπου bun, ελαφρώς φρυγανισμένο

Εκτέλεση

Συνδυάζεις το chorizo, τον κιμά και το αλάτι σε ένα μπολ και σχηματίζεις ένα μπιφτέκι. Βάζεις το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά στο τηγάνι και μαγειρεύεις το μπιφτέκι για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάζεις το μπιφτέκι και τοποθετείς επάνω του το τυρί. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος βάζεις ελαιόλαδο και πάλι σε μέτρια φωτιά και έπειτα τηγανίζεις το αυγό. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύεις το αβοκάντο, το χυμό από το lime και τη σάλτσα. Απλώνεις τη σάλτσα και στα δυο μέρη από το ψωμάκι, προσθέτεις το μπιφτέκι, από πάνω το αυγό, σκεπάζεις. Απολαμβάνεις.


 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας