Πώς θα φτιάξεις κεφτέδες με μακαρόνια

Μία συνταγή κατευθείαν από την Αμερική.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 10 Ιουλίου 2018

Όλοι λατρεύουν τα κεφτεδάκια και όποιος δεν το κάνει ντροπή του. Αρκούν μόλις λίγα υλικά για μερικές γαστρονομικές στιγμές ευτυχίας. Αλλά σου έχω νέα, τα κεφτεδάκια μπορούν να γίνουν ακόμα καλύτερα. Όπως για παράδειγμα αν τα φτιάξεις όπως το κάνουν στην Αμερική. Με μακαρόνια.

Ιδού τι χρειάζεσαι.

Για τη σάλτσα

  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 12 σκελίδες σκόρδο, αποφλοιωμένες
  • 100 γρ. πολτός ντομάτας
  • 1/2 κ.σ. κόκκινο πιπέρι
  • 2 αποξηραμένα φύλλα δάφνης
  • 2 κ.σ. αλάτι kosher
  • 1 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • φύλλα βασιλικού

Για τα κεφτεδάκια

  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 750 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, ανάμεικτο με χοιρινό
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 1/4 φλιτζάνια τριμμένη παρμεζάνα
  • 3/4 φλιτζανιού χοντροκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κ.γ. αλάτι kosher
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. μάραθο
  • Μισό κιλό σπαγγέτι

Πώς θα φτιάξεις κεφτέδες με μακαρόνια

Εκτέλεση

Πρώτα ετοιμάζουμε τη σάλτσα για τα κεφτεδάκια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2΄. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2΄. Βάζουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, συμπληρώνουμε 1 φλ. τσαγιού νερό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10΄.

Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα και μουλιάζουμε το ψωμί για 10΄. Το στύβουμε και το ψιχουλιάζουμε σε λεκανίτσα. Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, κιμά, κρεμμύδι, αυγό, τυρί, μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. 

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και χωρίς να τα τηγανίσουμε τα ρίχνουμε στη σάλτσα που ήδη έχει βράσει για 10΄. Προσθέτουμε τα μυρωδικά: βασιλικό, δυόσμο, θυμάρι, και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε την αρωματική σάλτσα με τα κεφτεδάκια και σιγοβράζουμε για 15.

Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό και 2΄ πριν το τέλος του βρασμού τους με τσιμπίδα όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τα κεφτεδάκια. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε δυνατή φωτιά για 2΄ με ξεσκέπαστη κατσαρόλα. Τα σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα και τρίβουμε τυρί.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Εστιατόρια

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Ώρα για μπάρμπεκιου: Στα κάρβουνα ή σε ψησταριά με καπάκι;

Οι παράλληλοι βίοι δύο απολαυστικών μεθόδων ψησίματος.

Υπάρχει ένα μικρό μυστικό που αναβαθμίζει κάθε burger

Καλό το μπιφτέκι, αλλά από μόνο του δεν αρκεί.