Το τέλειο burger για την 4η Ιουλίου

Οδηγίες από τρεις ειδικούς για να φας σαν πραγματικός Αμερικανός.

H 4η Ιουλίου είναι, όπως ασφαλώς θα γνωρίζεις, η Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Η αμερικανική γιορτή αποτελεί εκτός των άλλων και μία εξαιρετική αφορμή για μπάρμπεκιου στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Το ισπανικό Esquire, θέλοντας να τιμήσει την ημέρα, μίλησε με τους ειδικούς από τα φημισμένα burger spots της Μαδρίτης New York Burger, Hamburguesa Nostra και Foster's Hollywood, προκειμένου να δημιουργηθεί το τελειότερο μπιφτεκόψωμο για την περίσταση. 

Το κρέας

Ο expert της αμερικανικής κουζίνας Pablo Colmenares από το New York Burger, προτείνει βοδινό κιμά από τα πλευρά, καθώς πέρα από την υφή, έχει αρκετό λίπος για να κάνει ζουμερό το μπιφτέκι. "Είναι σημαντικό να ζητήσεις από τον κρεοπώλη να σου περάσει δύο φορές τον κιμά από τη μηχανή" αναφέρει ο Colmenares.

Το τέλειο burger για την 4η Ιουλίου

Μέγεθος και σχήμα

Το ζύμωμα του κιμά και η μετατροπή του σε μπιφτέκι είναι μία από τις σημαντικότερες διαδικασίες, κατά τους ανθρώπους του Foster's Hollywood. Η επεξεργασία σε αυτό το κομμάτι μπορεί να καταστρέψει την υφή του κρέατος, οπότε χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Το μέγεθος δεν θα πρέπει να ξεπερνά την επιφάνεια του ψωμιού, ενώ θα πρέπει να υπάρχει ισομερής κατανομή του κιμά. 

Στη φωτιά

"Το μπιφτέκι χρειάζεται μόνο αλατοπίπερο. Το μαγειρεύεις αναλόγως προτιμήσεων -ιδανικά μέχρι να αποκτήσει χρυσό χρώμα απ' έξω και να ροδίσει εντός- και ολοκληρώνεις το ψήσιμό του στην πιο κρύα πλευρά της σχάρας. Μην το παρακάνεις πάντως με το ψήσιμο, γιατί το κρέας θα χάσεις τους χυμούς του" προτείνει ο Colmenares σχετικά με την ετοιμασία του μπιφτεκιού.

ΜΠΕΡΓΚΕΡ 3

Το τυρί

Το τυρί πρέπει να προστίθεται λίγο πριν αποσυρθεί το μπιφτέκι από τη φωτιά. Το τσένταρ είναι μία έξοχη επιλογή αλλά μπορείς επίσης να πρωτοτυπήσεις χρησιμοποιώντας gorgonzola ή ακόμη και manchego.

Το ψωμί

Σουσαμένιο, μπριός ή ακόμη και muffin. Για τους ανθρώπους του Hamburguesa Nostra, όλα δουλεύουν εξίσου αποτελεσματικά. "Είναι σημαντικό πάντως η γεύση του ψωμιού να μην επισκιάζει τα άλλα υλικά και κυρίως το κρέας".

ΜΠΕΡΓΚΕΡ 2

Άλλα υλικά

Και οι τρεις experts προτείνουν τα κλασικά, δηλαδή μαρούλι, 1 φέτα ντομάτας και κρεμμύδι. Το guacamole ή το αυγό θα μπορούσαν να είναι ενδιαφέρουσες προσθήκες, όπως επίσης το μπέικον, τα μανιτάρια και τα onion rings. 

Οι σάλτσες 

Στο Hamburguesa Nostra πιστεύουν ότι οι σάλτσες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην τελική γεύση του burger. Για το σπίτι πάντως προτείνουν το κέτσαπ ή έναν συνδυασμό μουστάρδας και μαγιονέζας. 

Πατάτες

Ένα μικρό τρικ: Άφησέ τες με τη φλούδα, σε country style ύφος. Θα έχουν καλύτερη υφή και ασφαλώς αναβαθμισμένη γεύση. 

ΜΠΕΡΓΚΕΡ 1

Από: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;

Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).

Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι

Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.

Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Αυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο

Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα