Το τέλειο burger για την 4η Ιουλίου

Οδηγίες από τρεις ειδικούς για να φας σαν πραγματικός Αμερικανός.

H 4η Ιουλίου είναι, όπως ασφαλώς θα γνωρίζεις, η Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Η αμερικανική γιορτή αποτελεί εκτός των άλλων και μία εξαιρετική αφορμή για μπάρμπεκιου στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Το ισπανικό Esquire, θέλοντας να τιμήσει την ημέρα, μίλησε με τους ειδικούς από τα φημισμένα burger spots της Μαδρίτης New York Burger, Hamburguesa Nostra και Foster's Hollywood, προκειμένου να δημιουργηθεί το τελειότερο μπιφτεκόψωμο για την περίσταση. 

Το κρέας

Ο expert της αμερικανικής κουζίνας Pablo Colmenares από το New York Burger, προτείνει βοδινό κιμά από τα πλευρά, καθώς πέρα από την υφή, έχει αρκετό λίπος για να κάνει ζουμερό το μπιφτέκι. "Είναι σημαντικό να ζητήσεις από τον κρεοπώλη να σου περάσει δύο φορές τον κιμά από τη μηχανή" αναφέρει ο Colmenares.

Το τέλειο burger για την 4η Ιουλίου

Μέγεθος και σχήμα

Το ζύμωμα του κιμά και η μετατροπή του σε μπιφτέκι είναι μία από τις σημαντικότερες διαδικασίες, κατά τους ανθρώπους του Foster's Hollywood. Η επεξεργασία σε αυτό το κομμάτι μπορεί να καταστρέψει την υφή του κρέατος, οπότε χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Το μέγεθος δεν θα πρέπει να ξεπερνά την επιφάνεια του ψωμιού, ενώ θα πρέπει να υπάρχει ισομερής κατανομή του κιμά. 

Στη φωτιά

"Το μπιφτέκι χρειάζεται μόνο αλατοπίπερο. Το μαγειρεύεις αναλόγως προτιμήσεων -ιδανικά μέχρι να αποκτήσει χρυσό χρώμα απ' έξω και να ροδίσει εντός- και ολοκληρώνεις το ψήσιμό του στην πιο κρύα πλευρά της σχάρας. Μην το παρακάνεις πάντως με το ψήσιμο, γιατί το κρέας θα χάσεις τους χυμούς του" προτείνει ο Colmenares σχετικά με την ετοιμασία του μπιφτεκιού.

ΜΠΕΡΓΚΕΡ 3

Το τυρί

Το τυρί πρέπει να προστίθεται λίγο πριν αποσυρθεί το μπιφτέκι από τη φωτιά. Το τσένταρ είναι μία έξοχη επιλογή αλλά μπορείς επίσης να πρωτοτυπήσεις χρησιμοποιώντας gorgonzola ή ακόμη και manchego.

Το ψωμί

Σουσαμένιο, μπριός ή ακόμη και muffin. Για τους ανθρώπους του Hamburguesa Nostra, όλα δουλεύουν εξίσου αποτελεσματικά. "Είναι σημαντικό πάντως η γεύση του ψωμιού να μην επισκιάζει τα άλλα υλικά και κυρίως το κρέας".

ΜΠΕΡΓΚΕΡ 2

Άλλα υλικά

Και οι τρεις experts προτείνουν τα κλασικά, δηλαδή μαρούλι, 1 φέτα ντομάτας και κρεμμύδι. Το guacamole ή το αυγό θα μπορούσαν να είναι ενδιαφέρουσες προσθήκες, όπως επίσης το μπέικον, τα μανιτάρια και τα onion rings. 

Οι σάλτσες 

Στο Hamburguesa Nostra πιστεύουν ότι οι σάλτσες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην τελική γεύση του burger. Για το σπίτι πάντως προτείνουν το κέτσαπ ή έναν συνδυασμό μουστάρδας και μαγιονέζας. 

Πατάτες

Ένα μικρό τρικ: Άφησέ τες με τη φλούδα, σε country style ύφος. Θα έχουν καλύτερη υφή και ασφαλώς αναβαθμισμένη γεύση. 

ΜΠΕΡΓΚΕΡ 1

Από: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας