Το τέλειο burger για την 4η Ιουλίου
Οδηγίες από τρεις ειδικούς για να φας σαν πραγματικός Αμερικανός.
H 4η Ιουλίου είναι, όπως ασφαλώς θα γνωρίζεις, η Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Η αμερικανική γιορτή αποτελεί εκτός των άλλων και μία εξαιρετική αφορμή για μπάρμπεκιου στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Το ισπανικό Esquire, θέλοντας να τιμήσει την ημέρα, μίλησε με τους ειδικούς από τα φημισμένα burger spots της Μαδρίτης New York Burger, Hamburguesa Nostra και Foster's Hollywood, προκειμένου να δημιουργηθεί το τελειότερο μπιφτεκόψωμο για την περίσταση.
Το κρέας
Ο expert της αμερικανικής κουζίνας Pablo Colmenares από το New York Burger, προτείνει βοδινό κιμά από τα πλευρά, καθώς πέρα από την υφή, έχει αρκετό λίπος για να κάνει ζουμερό το μπιφτέκι. "Είναι σημαντικό να ζητήσεις από τον κρεοπώλη να σου περάσει δύο φορές τον κιμά από τη μηχανή" αναφέρει ο Colmenares.

Μέγεθος και σχήμα
Το ζύμωμα του κιμά και η μετατροπή του σε μπιφτέκι είναι μία από τις σημαντικότερες διαδικασίες, κατά τους ανθρώπους του Foster's Hollywood. Η επεξεργασία σε αυτό το κομμάτι μπορεί να καταστρέψει την υφή του κρέατος, οπότε χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Το μέγεθος δεν θα πρέπει να ξεπερνά την επιφάνεια του ψωμιού, ενώ θα πρέπει να υπάρχει ισομερής κατανομή του κιμά.
Στη φωτιά
"Το μπιφτέκι χρειάζεται μόνο αλατοπίπερο. Το μαγειρεύεις αναλόγως προτιμήσεων -ιδανικά μέχρι να αποκτήσει χρυσό χρώμα απ' έξω και να ροδίσει εντός- και ολοκληρώνεις το ψήσιμό του στην πιο κρύα πλευρά της σχάρας. Μην το παρακάνεις πάντως με το ψήσιμο, γιατί το κρέας θα χάσεις τους χυμούς του" προτείνει ο Colmenares σχετικά με την ετοιμασία του μπιφτεκιού.

Το τυρί
Το τυρί πρέπει να προστίθεται λίγο πριν αποσυρθεί το μπιφτέκι από τη φωτιά. Το τσένταρ είναι μία έξοχη επιλογή αλλά μπορείς επίσης να πρωτοτυπήσεις χρησιμοποιώντας gorgonzola ή ακόμη και manchego.
Το ψωμί
Σουσαμένιο, μπριός ή ακόμη και muffin. Για τους ανθρώπους του Hamburguesa Nostra, όλα δουλεύουν εξίσου αποτελεσματικά. "Είναι σημαντικό πάντως η γεύση του ψωμιού να μην επισκιάζει τα άλλα υλικά και κυρίως το κρέας".

Άλλα υλικά
Και οι τρεις experts προτείνουν τα κλασικά, δηλαδή μαρούλι, 1 φέτα ντομάτας και κρεμμύδι. Το guacamole ή το αυγό θα μπορούσαν να είναι ενδιαφέρουσες προσθήκες, όπως επίσης το μπέικον, τα μανιτάρια και τα onion rings.
Οι σάλτσες
Στο Hamburguesa Nostra πιστεύουν ότι οι σάλτσες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην τελική γεύση του burger. Για το σπίτι πάντως προτείνουν το κέτσαπ ή έναν συνδυασμό μουστάρδας και μαγιονέζας.
Πατάτες
Ένα μικρό τρικ: Άφησέ τες με τη φλούδα, σε country style ύφος. Θα έχουν καλύτερη υφή και ασφαλώς αναβαθμισμένη γεύση.

Από: Esquire ES
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα
Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.
Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026
Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.
Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος Σαλαμες