
Γουακαμόλε αλλά με αστέρι Michelin
Ένας ειδικός προτείνει την ιδανικότερη φόρμουλα για το κορυφαίο dip του πλανήτη με αφορμή τη σημερινή Guacamole Day.
Η 16η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ως η National Guacamole Day και όπως αντιλαμβάνεσαι ένα από τα διασημότερα dips του πλανήτη (με προέλευσή του ασφαλώς το Μεξικό) έχει σήμερα την τιμητική του. Πολλά γευστικά spots μάλιστα στις ΗΠΑ προσφέρουν δωρεάν γουακαμόλε στο πλαίσιο προσφορών για τον εορτασμό του της συγκεκριμένης εορτής.
> Διάβασε ακόμη: Χρυσοί Σκούφοι 2021: Τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας
Μιλώντας για γουακαμόλε, λοιπόν, οφείλεις να έχεις κάποια πράγματα κατά νου: Κυρίως, πως δεν πρόκειται μόνο για αβοκάντο με την απαραίτητη συνοδεία από κόλιανδρο, κρεμμύδι και lime αλλά για το ενδεχομένως κορυφαίο συνοδευτικό dip που υπάρχει.
> Διάβασε ακόμη: Η ιστορία του σούσι στην αθηναϊκή εστιατορική σκηνή
O σεφ Roberto Ruiz, από το βραβευμένο με αστέρι Michelin μεξικάνικο εστιατόριο της Μαδρίτης Punto MX παραχώρησε στο ισπανικό Esquire τη συνταγή για το καλύτερο γουακαμόλε που μπορεί να φτιάξει κάποιος στην κουζίνα του. Αυτή πατά πάνω στην παραδοσιακή μεξικάνικη συνταγή, έχει όμως και κάποια ενδιαφέροντα twists που σίγουρα αναβαθμίζουν τη γεύση του.
Υλικά
- 2 ώριμα αβοκάντο
- λάδι από αβοκάντο
- ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- πιπεριές jalapeño σε πολύ λεπτές φέτες
- κόλιανδρος
- ρόδι
- 2 lime
- τριμμένα φιστίκια
- σπόροι κολοκύθας
Εκτέλεση
- Κόβεις τα αβοκάντο σε μέτρια κομμάτια και τα τοποθετείς σε οποιοδήποτε σκεύος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γουδί (αν διαθέτεις το μεξικάνικο molcajete, ακόμη καλύτερα).
- Προσθέτεις το κρεμμύδι και τις jalapeños, καθώς και μία κ.σ. κόλιανδρο.
- Πολτοποιείς τα υλικά με το γουδοχέρι, μέχρι να αποκτήσουν την κατάλληλη υφή.
- Έπειτα, προσθέτεις το υγρός στοιχείο: μία κ.σ. λάδι αβοκάντο και χυμό από 1 ή 2 lime. Βάζεις αλάτι και ανακατεύεις.
- Λίγο πριν σερβίρεις, ρίχνεις το ρόδι, τα τριμμένα φιστίκια και τους σπόρους κολοκύθας. Ανακατεύεις ελαφρά. Οι ποσότητες τους μπορούν να κυμανθούν από 1/2 κ.γ. μέχρι 1 κ.σ. αναλόγως προτιμήσεων.
Διάβασε ακόμη για την απόλυτη καλοκαιρινή pasta και το μυστικό νοστιμιάς πίσω από τις πατάτες των McDonald's.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα