Ένα τοστ αβοκάντο από τον Ηλία Σταυρόπουλο

Ένα εξαιρετικά νόστιμο τοστ του μαχαιροπίρουνου από τον πολλά υποσχόμενο σεφ του It.

O Ηλίας Σταυρόπουλος σπούδασε λογιστική, αλλά η αγάπη του και το πάθος του για τη μαγειρική τον ώθησαν να αφιερωθεί σ’ αυτή. Μαθήτευσε στο πλευρό του Χριστόφορου Πέσκια και βραβεύτηκε ως νέο μαγειρικό ταλέντο. Έγινε πιστός συνεργάτης του Ανδρέα Λαγού, τον οποίο θεωρεί και μέντορά του, και κρατούσε τα ηνία του chef για τέσσερα χρόνια στο It της Σκουφά.

Ένα τοστ αβοκάντο από τον Ηλία ΣταυρόπουλοΣτη συνέχεια ταξίδεψε στην Ευρώπη και την Αμερική, γέμισε εμπειρίες, εικόνες, ιδέες και τώρα βρίσκεται στο πρώτο επιχειρηματικό του εγχείρημα, το Μe στο Κολωνάκι (Καψάλη 10, Κολωνάκι, 210-72142588), ένα all day εστιατόριο καφέ με μίνιμαλ αισθητική και φρεσκάδα.

Το μενού βασίζεται στην υγιεινή διατροφή συνδυάζοντας τις σύγχρονες τάσεις της γαστρονομίας. Οι πρώτες ύλες είναι κατά βάση βιολογικές από Έλληνες παραγωγούς. Τα πιάτα είναι ιδιαίτερα και προσεγμένα, ενώ υπάρχουν και επιλογές vegan. Η όλη εμπειρία στο Me έχει χαρακτήρα και ξεχωριστό ενδιαφέρον. Το μενού μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες και τα γούστα, από πρωινό μέχρι ένα light dinner.

ME ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Τοστ αβοκάντο

ΥΛΙΚΑ

  • 1 βιολογικό αβγό
  • 2 φέτες προζυμένιο ψωμί
  • 1 φέτα κατσικίσια γραβιέρα
  • 1 φέτα ιταλικό ζαμπόν cotto
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • Χυμός μισού λεμονιού
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

>Για το smashed αβοκάντο: Σε ένα μπολ βάζουμε το αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το φρέσκο κόλιαντρο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι και πιπέρι και με ένα πιρούνι πιέζουμε και ανακατεύουμε.

>Ραντίζουμε ελαφρώς με ελαιόλαδο και τις δύο φέτες ψωμί. Προσθέτουμε στη μία φέτα την κατσικίσια γραβιέρα και το ζαμπόν, καλύπτουμε με τη δεύτερη και ζεσταίνουμε το τοστ στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά πατώντας το με μια σπάτουλα για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, ώστε να αρχίζει να λιώνει το τυρί και να γίνεται τραγανό και χρυσαφένιο το ψωμί.

>Όταν το τοστ είναι έτοιμο, το απομακρύνουμε και στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το αβγό μάτι.

>Προσθέτουμε το smashed αβοκάντο σε όλη την επιφάνεια του ψωμιού, τοποθετούμε από πάνω το αβγό μάτι, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στον κρόκο και σερβίρουμε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος