Ένα τοστ αβοκάντο από τον Ηλία Σταυρόπουλο
Ένα εξαιρετικά νόστιμο τοστ του μαχαιροπίρουνου από τον πολλά υποσχόμενο σεφ του It.
O Ηλίας Σταυρόπουλος σπούδασε λογιστική, αλλά η αγάπη του και το πάθος του για τη μαγειρική τον ώθησαν να αφιερωθεί σ’ αυτή. Μαθήτευσε στο πλευρό του Χριστόφορου Πέσκια και βραβεύτηκε ως νέο μαγειρικό ταλέντο. Έγινε πιστός συνεργάτης του Ανδρέα Λαγού, τον οποίο θεωρεί και μέντορά του, και κρατούσε τα ηνία του chef για τέσσερα χρόνια στο It της Σκουφά.
Στη συνέχεια ταξίδεψε στην Ευρώπη και την Αμερική, γέμισε εμπειρίες, εικόνες, ιδέες και τώρα βρίσκεται στο πρώτο επιχειρηματικό του εγχείρημα, το Μe στο Κολωνάκι (Καψάλη 10, Κολωνάκι, 210-72142588), ένα all day εστιατόριο καφέ με μίνιμαλ αισθητική και φρεσκάδα.
Το μενού βασίζεται στην υγιεινή διατροφή συνδυάζοντας τις σύγχρονες τάσεις της γαστρονομίας. Οι πρώτες ύλες είναι κατά βάση βιολογικές από Έλληνες παραγωγούς. Τα πιάτα είναι ιδιαίτερα και προσεγμένα, ενώ υπάρχουν και επιλογές vegan. Η όλη εμπειρία στο Me έχει χαρακτήρα και ξεχωριστό ενδιαφέρον. Το μενού μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες και τα γούστα, από πρωινό μέχρι ένα light dinner.

Τοστ αβοκάντο
ΥΛΙΚΑ
- 1 βιολογικό αβγό
- 2 φέτες προζυμένιο ψωμί
- 1 φέτα κατσικίσια γραβιέρα
- 1 φέτα ιταλικό ζαμπόν cotto
- 1 ώριμο αβοκάντο
- Χυμός μισού λεμονιού
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
>Για το smashed αβοκάντο: Σε ένα μπολ βάζουμε το αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το φρέσκο κόλιαντρο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι και πιπέρι και με ένα πιρούνι πιέζουμε και ανακατεύουμε.
>Ραντίζουμε ελαφρώς με ελαιόλαδο και τις δύο φέτες ψωμί. Προσθέτουμε στη μία φέτα την κατσικίσια γραβιέρα και το ζαμπόν, καλύπτουμε με τη δεύτερη και ζεσταίνουμε το τοστ στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά πατώντας το με μια σπάτουλα για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, ώστε να αρχίζει να λιώνει το τυρί και να γίνεται τραγανό και χρυσαφένιο το ψωμί.
>Όταν το τοστ είναι έτοιμο, το απομακρύνουμε και στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το αβγό μάτι.
>Προσθέτουμε το smashed αβοκάντο σε όλη την επιφάνεια του ψωμιού, τοποθετούμε από πάνω το αβγό μάτι, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στον κρόκο και σερβίρουμε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα