Η Anna Nicole Smith κυνήγησε μέχρι θανάτου το American Dream

Το πιο διάσημο κουνελάκι του Playboy άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο μία ημέρα σαν σήμερα, το 2007.

Γεννήθηκε στο Χιούστον του Τέξας στις 28 Νοεμβρίου του 1967 και έζησε μία προβληματική ζωή μέχρι να αναδειχθεί σε Playmate of the Year για το 1993 και σχεδόν 'trash' είδωλο για μία ζωή. Βρέθηκε για πάνω από μία δεκαετία στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, κυρίως εξαιτίας του γάμου της με τον J. Howard Marshall, λιγότερο για τις συμμετοχές της σε διάφορες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, περισσότερο για τις αυξομειώσεις του βάρους της και τις πολυετείς δικαστικές διαμάχες στις οποίες ενεπλάκη μέχρι τον τραγικό της θάνατο, σαν σήμερα το 2007. Ποια ήταν όμως στ' αλήθεια η Anna Nicole Smith;

Η Anna Nicole Smith κυνήγησε μέχρι θανάτου το American Dream

Σύμφωνα με μαρτυρία ψυχίατρου που ισχυρίζεται ότι την είχε εξετάσει, ήταν μία ταραγμένη ψυχή που έπασχε από οριακή διαταραχή προσωπικότητας. Η Vickie Lynn Hogan, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, εγκατέλειψε το σχολείο στα 14 για να ξεκινήσει να δουλεύει, άλλοτε ως ταμίας σε σούπερ μάρκετ και άλλοτε ως σερβιτόρα.

Στα 17 της, παντρεύτηκε τον μάγειρα του εστιατορίου στο οποίο εργάζονταν μαζί. Έναν χρόνο μετά, ενώ είχε ήδη αποκτήσει τον γιο της, Daniel Wayne Smith, παράτησε τον σύζυγό της και πήγε στο Χιούστον με τη φιλοδοξία να γίνει Κάποια. Πιο συγκεκριμένα, η "επόμενη Marilyn Monroe". Τελικά, έγινε stripper.

Η γνωριμία με τον 86χρονο μεγιστάνα

Σε ένα από τα shows της, το 1991, βρέθηκε ο μεγιστάνας του πετρελαίου J. Howard Marshall, ο οποίος γοητεύτηκε από την ιδιαίτερη παρουσία της. Τη διεκδίκησε και εκείνη, παρά τις έξι δεκαετίες που τους χώριζαν, ανταποκρίθηκε στο κόρτε του. Δύο χρόνια μετά, αφού με την αξία ή τη βοήθεια της επιρροής του, κέρδισε τον τίτλο της Playmate, έχοντας ήδη φιλοξενηθεί τόσο στο εξώφυλλο όσο και στις μέσα σελίδες δύο τευχών του περιοδικού του Hugh Hefner, μία καινούργια καριέρα ανοίχτηκε μπροστά στα πόδια της.

> Διάβασε ακόμη: Rosamund Pike, η σοφιστικέ Sharon Stone της γενιάς της

Έγινε το "πρόσωπο" της Guess αντικαθιστώντας, ω θεοί, την Claudia Schiffer, η Σουηδία γέμισε αφίσες με εκείνη όταν φωτογραφήθηκε για μία διαφημιστική εκστρατεία των H&M και φιγούραρε στο εξώφυλλο αμέτρητων αντρικών περιοδικών, αλλά και του γερμανικού Marie Claire που την παρουσίασε ως περίπου plus-size μοντέλο, πριν αυτά γίνουν mainstream.

Ένας γάμος που χλευάστηκε

Όσοι μεγαλώσαμε στα ’90s, θυμόμαστε ακόμη τις φωτογραφίες από τον γάμο της με τον Marshall, που έλαβε χώρα στις 27 Ιουνίου του 1994, και φιλοξενήθηκαν σε κάθε σεβάσμιο και μη έντυπο, συνοδευόμενες από αμείλικτα, ειρωνικά σχόλια. Κανείς δεν είχε αμφιβολία για το τι ακριβώς ζητούσε η πρώην 'στριπτιτζού' από τον 89χρονο, τότε, δισεκατομμυριούχο: την περιουσία του. Έναν χρόνο αργότερα, όταν εκείνος πέθανε, αποδείχθηκε ότι δεν την είχε συμπεριλάβει στη διαθήκη του.

Anna Nicole Smith 2Getty Images

Δίκες, δίκες κι άλλες δίκες

Τον θάνατο του Marshall ακολούθησε μία πολυετής δικαστική διαμάχη, καθώς η εύθυμη sexy χήρα ήρθε σε αντιδικία με το γιο του εκλιπόντος συζύγου της, ισχυριζόμενη ότι της είχε τάξει προφορικά το ήμισυ της περιουσίας του.

Έναν χρόνο πριν, είχε κυκλοφορήσει ένα "συλλεκτικό" τεύχος του New York Magazine, με τον πηχυαίο τίτλο White Trash Nation και μία "trash art" φωτογραφία της στο εξώφυλλό του. Η μήνυση που κατέθεσε εναντίον του περιοδικού για ανεπανόρθωτη βλάβη στην καριέρα της, καθώς δεν είχε δώσει άδεια για τη χρήση της συγκεκριμένης λήψης και παραπλανήθηκε ως προς το concept της φωτογράφισης, τακτοποιήθηκε εξωδικαστικά υπέρ της.

Δεν ήταν το ίδιο τυχερή όταν μετά τον θάνατο του Marshall, η νταντά του γιου της την κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση. Καθώς δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, καταδικάστηκε ερήμην της σε χρηματική ποινή ύψους 850.000 δολαρίων, φτάνοντας στο όριο της χρεοκοπίας.

Παράλληλα, η αντιδικία για την κληρονομιά του μεγιστάνα, για την οποία μπορούν να γραφτούν διδακτορικά, έφτασε έως το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ και δεν έλαβε τέλος ούτε με τον δικό της θάνατο.

Οι προσπάθειες για καριέρα στη μικρή οθόνη

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, έκανε αρκετές προσπάθειες να εδραιωθεί ως ηθοποιός. Το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη έγινε το 1994 με ένα πέρασμα στην κωμωδία The Hudsucker Proxy, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο βραβευμένες με Oscar Tim Robbins. Την ίδια χρονιά, ανέλαβε έναν μεγαλύτερο ρόλο στο Naked Gun 33 1/3: The Final Insult. Ακολούθησαν αρκετές συμμετοχές σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, καμία, όμως, δεν την καθιέρωσε στην αντίληψη του μεγάλου κοινού ως ηθοποιό.

Το 2002 έκανε ένα breakthrough με το The Anna Nicole Show, ένα από τα πρώτα celebrity reality shows της αμερικανικής τηλεόρασης, που προβλήθηκε από το καλωδιακό κανάλι E!. Προβάλλοντας μέσα από αυτό τη (σκηνοθετημένη) καθημερινή της ζωή, κράτησε αμήχανη και απολαυστική συντροφιά στους τηλεθεατές για περίπου έναν χρόνο.

Οι άβολες στιγμές της καριέρας της

Κι ενώ έπαιρνε και έχανε (με ένα σκεύασμα το οποίο διαφήμιζε) δεκάδες κιλά, τον Νοέμβριο του 2004 έγινε ρεζίλι στα American Music Awards όταν ανέβηκε στη σκηνή για να δώσει ένα βραβείο προφανώς 'φτιαγμένη' και αφού την είχαμε δει στο βίντεο κλιπ The New Workout Plan του Kanye West. Ένα χρόνο αργότερα, στα βραβεία του αυστραλέζικου MTV, ξεκούμπωσε on camera και κατέβασε το πάνω μέρος του φορέματός της, για να αποκαλύψει το στήθος της, με τις ρόγες να είναι καλυμμένες με αυτοκόλλητα.

Ο θάνατος του γιου της

Ενώ ο κόσμος ζούσε παρακολουθώντας τις κάθε φορά νέες περιπέτειές της από τα tabloids, στις 7 Σεπτεμβρίου του 2006, ήρθε στη ζωή η κόρη της, Dannielynn, που σήμερα είναι μοντέλο, χωρίς κανείς να γνωρίζει το ποιος είναι ο πατέρας (πολλά test DNA μετά, ταυτοποιήθηκε ότι ήταν ο περιστασιακός εραστής της και φωτογράφος Larry Birkhead).

> Διάβασε ακόμη: Κι αν η Eiza González είναι η νέα Salma Hayek;

Τρεις ημέρες αργότερα, ενώ βρισκόταν ακόμη στο μαιευτήριο που γέννησε στις Μπαχάμες, ο γιος της πήγε να την επισκεφθεί αφού είχε καταναλώσει, μάλλον κατά λάθος, υπερβολική λήψη συνταγογραφούμενων φαρμάκων που ανήκαν στην ίδια. Άφησε την τελευταία του πνοή στους διαδρόμους του.

Το τέλος της αθωότητας

Στις 8 Φεβρουαρίου της επόμενης χρονιάς, η Anna Nicole Smith βρέθηκε νεκρή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της στο Χόλιγουντ. Ήταν μόλις 39 ετών. Ο θάνατός της, αποτέλεσμα λήψης υπερβολικής δόσης ουσιών, θεωρήθηκε "περίεργος". Επιπλέον, το άνοιγμα της διαθήκης της δημιούργησε χάος: είχε ορίσει ως αποκλειστικό κληρονόμο της περιουσίας της -10.000 δολάρια σε μετρητά και υποθηκευμένη κατά τα 2/3 ακίνητη περιουσία αξίας 1,8 εκατομμυρίου δολαρίων - τον ήδη νεκρό γιο της.

Anna Nicole Smith 4Getty Imges

Πέρυσι, στην επέτειο του θανάτου της, μία άλλη διάσημη χήρα, η χήρα Cobain a.k.a. Courtney Love, σταμάτησε για λίγο να φωτογραφίζει τα σκυλιά της και τη μνημόνευσε με μία ανάρτησή της στο Instagram. Σε αυτή, ανέφερε ότι στην πρώτη τους γνωριμία της είχε προσφέρει μαλλί της γριάς. Και ότι ήταν η πιο όμορφη γυναίκα που είχε δει ποτέ.

> Διάβασε ακόμη: Sydney Sweeney, τραβώντας και πάλι την προσοχή

Σήμερα, το πληθωρικό μοντέλο που έζησε μία ζωή σαν trash παραμύθι και ενσάρκωσε το "αμερικάνικο όνειρο" καταφέρνοντας να γίνει όντως Κάποια, όπως είχε ονειρευτεί φεύγοντας από το Τέξας, συνεχίζει να συγκινεί με την ιστορία της. Γιατί; Ίσως λόγω της αυθεντικότητάς της.

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Η Emma Watson έχει 'ξεπεράσει' τον Harry Potter

To σπασικλάκι του Hogwarts είναι ολόκληρη γυναίκα πια. Και μάλιστα, πάρα πολύ γοητευτική.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Saoirse Ronan, Α Woman We Love

Η δημοφιλής ηθοποιός έχει ήδη προταθεί για 4 βραβεία Όσκαρ και αυτό λέει πολλά.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Alessandra Ambrosio, από την Βραζιλία με αγάπη

Μία πραγματικά σταθερή αξία στην καρδιά μας, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Kaya Scodelario, αργήσαμε να σε προσέξουμε

Το κορίτσι του The Gentlemen είναι το νέο μας crush.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Kristen Stewart, ένα ατίθασο πλάσμα

Το πιο rock n' roll κορίτσι του Χόλιγουντ κλείνει σήμερα 34 χρόνια ζωής.

Γραφει Πωλινα Φραγκου