Berluti Buggy, ο Σκαραβαίος αλλιώς

Ένα αντικείμενο πραγματικού πόθου για κάθε γνήσιο φίλο των 4 τροχών.

Τα dune buggies αποτελούν απλά μία κατηγορία αυτοκινήτου αλλά μάλλον μία γενικότερη φιλοσοφία ζωής. Η ιστορία του δημοφιλούς οχήματος ξεκινά πίσω στις δεκαετίες του 1920 και 1930, όταν νεαροί που ζούσαν κυρίως στη δυτική ακτή των ΗΠΑ συνήθιζαν να συλλέγουν παλιά κομμάτια από τα εμβληματικά Ford Model T και τα συναρμολογούσαν, δημιουργώντας αυτοκίνητα (custom cars πολύ πριν αυτό γίνει cool) που θα τους επέτρεπαν να κινηθούν με στυλ στις αμμώδεις παραλίες της Καλιφόρνια.

Berluti Buggy, ο Σκαραβαίος αλλιώς

Η τάση ενισχύθηκε τις επόμενες δεκαετίες και ειδικά όταν η Volkswagen λάνσαρε το θρυλικό πια Beetle στην αμερικανική αγορά και το οποίο αποτέλεσε αμέσως τη "βάση" για κάθε νέο buggy.

Σημείο-κλειδί για την καθιέρωσή του ωστόσο ήταν όταν η Meyers Manx, η εταιρεία του καλλιτέχνη, μηχανικού, ναυπηγού και surfer Bruce Meyers, ουσιαστικά έφτιαξε το πρώτο επίσημο buggy της ιστορίας, το οποίο μάλιστα έγινε προϊόν μαζικής παραγωγής, με αρχική χρήση το desert racing.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ BERLUTTI BUGG 3

Η βάση και η μηχανή του προέρχονταν από τα Beetles της Volkswagen, αλλά το όχημα ήταν σχεδόν μισό μέτρο μικρότερο σε μήκος ενώ η χρήση υαλοβάμβακα μείωνε αισθητά το βάρος του.

Σήμερα, αρκετά χρόνια μετά, η Berluti παρουσιάζει τη δική της εκδοχή, σε έναν τομέα που αρχικά μοιάζει έξω από τα χωράφια της αλλά ταυτόχρονα είναι και πολύ σχετικός με αυτήν - από την άποψη πως μιλάμε πλέον για ένα ακόμη εξαιρετικά ποθητό αντικείμενο. Το buggy της Berluti αποτελεί μία σχεδιαστική ιδέα του Kris Van Assche και εμπνέεται από τα αντίστοιχα των 60s. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως πρόκειται για έναν φόρο τιμής στα οχήματα παραλίας της Καλιφόρνια τη συγκεκριμένη εποχή, το οποίο όμως έχει προσεχθεί πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο. 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ BERLUTTI BUGG 1

Είνα εξοπλισμένο με μία μηχανή 90 αλόγων και ένα ελαφρύ κέλυφος, ενώ το ταμπλό, το τιμόνι, ο μοχλός ταχυτήτων και τα δύο καθίσματα καλύπτονται με τα φημισμένα δέρματα του διαβόητου παριζιάνικου fashion brand, κάτι που ισχύει και για τον καμβά της οροφής του.

Το Berluti Bugg -όπως είναι το ορθότερο όνομά του- είναι διαθέσιμο μόνο κατόπιν ειδικής παραγγελίας, σε περιορισμένο αριθμό.


Διάβασε ακόμη για το πιο φρικτό ατύχημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο Le Mans του 1955, τα 90 χρόνια πρωτοποριακής γοητείας της Pininfarina, το γκαράζ του Pierce Brosnan που θυμίζει εκείνο του 007 και το Renault 5 Turbo που είναι η τρέλα των 80s σε ένα αυτοκίνητο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Μοναχογιός και διάδοχος του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Ο θάνατός του σε αεροπορικό δυστύχημα, σε ηλικία 25 ετών, εξύφανε πάμπολλες ιστορίες συνωμοσίας.

Καμία έκπληξη, ο Kanye West ετοιμάζεται να μπει στη βιομηχανία του πορνό

Από ό,τι φαίνεται έχει αφήσει πίσω του τη "θρησκευτική φάση" που περνούσε.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Μία ξεχωριστή Range Rover εμπειρία

Το εμβληματικό brand του σύμπαντος των 4 τροχών παρουσίασε το ​​πρώτο Range Rover House στην Ελλάδα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

3 πράγματα που μπορείς να κάνεις στο LinkedIn για να βρεις δουλειά πιο εύκολα

Οι ειδικοί στην αγορά εργασίας προτείνουν μερικά εύκολα βήματα που μπορείς να κάνεις μέσω του LinkedIn για να βελτιστοποιήσεις τις πιθανότητές σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ξέρουμε πού θα βρεις το πιο φθηνό τσουρέκι στην Ελλάδα

Ψάξαμε την αγορά για εσένα και έτσι σου έχουμε όλες τις απαντήσεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος