ΜC20: Η ηχηρή επιστροφή της Maserati

Το νέο supercar της ιταλικής εταιρείας δικαιολογεί την αναμονή 15 ετών.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 10 Σεπτεμβρίου 2020

Οι Ιταλοί συνηθίζουν να χρησιμοποιούν την -εξαιρετικά οικεία και σε εμάς- λέξη lusso για να περιγράψουν την πολυτέλεια. Μία λέξη που φαίνεται να ταιριάζει απόλυτα με brands όπως η Maserati, που ουσιαστικά επαναπροσδιόρισε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζαν όλοι τα αυτοκίνητα, θέτοντας νέα όρια επιδόσεων και καλπάζοντας σε τολμηρές σχεδιαστικές λεωφόρους. Αυτοί είναι μόνο κάποιοι από τους λόγους άλλωστε που τύποι όπως οι Lionel Messi και Bradley Cooper επιλέγουν τα μοντέλα της. Πιστό στην ιστορία και το legacy των έξι αδελφών από την Μπολόνια, το brand παρουσίασε το νέο του supercar, μετά από 15 ολόκληρα χρόνια. 

Παρότι το 2020 είναι για όλο τον πλανήτη μία δύσκολη χρονιά, για την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία αποτελεί ένας έτος καινοτομίας, μέσα στο οποίο έκανε την πρώτη της εμφάνιση και η υπέροχη Maserati MC20. Η παρουσίασή της έγινε ψηφιακά από το εργοστάσιο στη Μόντενα και το σλόγκαν που το συνόδευε ήταν το "MMXX: Time to be audacious”.

Ασφαλώς το πρώτο πράγμα που τραβά τα βλέμματα είναι το ξεκάθαρα σπορ εξωτερικό, με κομψές γραμμές και μία διχρωμία που προσδίδει ρετρό στυλ. Στην καρδιά της MC20 υπάρχει ένας ολοκαίνουριος κινητήρας που ονομάζεται Nettuno - πρόκειται για έναν bi turbo V6 των 3.000 κυβικών που αποδίδει 630 ίππους και 730 Nm ροπής που συνδέεται με ένα κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη της Getrag, 8 σχέσεων. Η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 325 χλμ/ώρα και το 0-100 επιτυγχάνεται σε λιγότερα από 3''.

Το ολόφρεσκο mid-engined super sports car είναι ουσιαστικά ο διάδοχος της περιβόητης MC12, η οποία σταμάτησε να βγαίνει από την παραγωγή το 2005. Αυτό από μόνο του σηματοδοτεί μία νέα εποχή για το ιταλικό brand.

ΜC20: Η ηχηρή επιστροφή της Maserati
ΝΕΑ ΜΑΖΕΡΑΤΙ MC20 2

H MC20 έχει σχεδιαστεί σε coupé και convertible εκδόσεις, καθώς και σε μία πλήρως ηλεκτρική, η οποία όμως δεν θα κυκλοφορήσει πριν το 2022 (θα διαθέτει τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες και μία μπαταρία 800-Volt).

Η τιμή της θα ξεκινά από τις €200.000 και θα είναι διαθέσιμη το φθινόπωρο του 2021.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης