Η άγρια πλευρά του Rolls-Royce Cullinan

Όταν το βρετανικό luxury brand συναντά τα πιο ζόρικα ένστικτά του.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 04 Νοεμβρίου 2020

Πίσω στο καλοκαίρι του 2018, η Rolls-Royce παρουσίαζε το πρώτο SUV της ιστορίας της. Το Cullinan είναι αυτό ακριβώς που θα περίμενε κάθε fan του βρετανικού luxury brand: Μεγάλων διαστάσεων, φανταχτερό και όμορφο, δείχνει ταυτόχρονα σύγχρονο όσο και απειλητικό, σαν κάθε αυθεντικό off-roader που σέβεται τον εαυτό του. 

Ένα όχημα που πορεί με την ίδια άνεση να περνά μέσα από ποτάμια αλλά και να κυκλοφορεί σαν την πιο κομψή λιμουζίνα, αναλόγως με τον τρόπο που θέλει να το χρησιμοποιήσει ο οδηγός του. 

Ο automotive artist/concept artist/designer Abimelec Arellano όμως θέλησε να πάει το πράγμα αρκετά βήματα πιο μακριά. Γι' αυτό και σχεδίασε μία εκδοχή του Rolls-Royce Cullinan που θα μπορούσε να επιβιώσει στις ακραίες συνθήκες της Αρκτικής και της Ανταρκτικής.

Χρησιμοποιώντας τη φαντασία αλλά και τις γνώσεις του σχεδίασε μία -πρακτικά υλοποιήσιμη- ice-breaking 4x4 έκδοση του Cullinan που θα έκανε θραύση στα αφιλόξενα τερέν των προαναφερθέντων περιοχών. Η πιο άμεσα εμφανής τροποποίηση είναι η προσθήκη ενός συνόλου γιγαντιαίων ελαστικών με μαύρες ζάντες. 

Η άγρια πλευρά του Rolls-Royce CullinanAbimelec Arellano
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ROLLS-ROYCE CULLINAN 3Abimelec Arellano
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ROLLS-ROYCE CULLINAN 1Abimelec Arellano

Υπάρχουν επίσης heavy-duty installations όπως μία γωνιακή ράβδος ώθησης με φώτα ομίχλης, ένα caged undercarriage, off-road άξονας και φώτα οροφής τόσο για το μπροστά όσο και για το πίσω μέρος του οχήματος.

Σύμφωνα πάντοτε με τον Arellano, ο twin-turbo 6.75-liter V12 κινητήρας μπορεί να ενισχυθεί και από τους 563 ίππους να ανέβει στους 600.

Θεωρητικά, όλα αυτά ακούγονται αρκετά ρεαλιστικά αλλά δεν είναι εύκολο κάποιος να αναλάβει την κατασκευή ενός τέτοιου πρωτοτύπου. Από την άλλη βέβαια, δεν είναι και απίθανο. 

Το μόνο βέβαιο είναι πως η ενισχυμένη εκδοχή θα κοστίζει πιθανότατα περισσότερα από τα €282.000, που κοστολογείται αυτή τη στιγμή του Cullinan.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Τεχνολογία