Τα κορυφαία αυτοκίνητα του 2021 σύμφωνα με το Esquire

Τα μοντέλα που ξεχώρισαν στα Esquire Car Awards 2021.

Esquire Team
Γράφει: Γιάννης Σπανός 10 Φεβρουαρίου 2021

Ο κόσμος των 4 τροχών θα συναρπάζει πάντοτε, ειδικά λειτουργώντας σαν αντίδοτο στην υπαρξιακή αδιαθεσία των καιρών μας. Μπορεί μέσα στο 2020 να χρησιμοποιήσαμε τα αυτοκίνητά μας λιγότερο από ποτέ, ωστόσο αυτό το διάστημα ίσως και να ήταν αρκετό να κατανοήσουμε πόσα έχουμε περάσει στο δρόμο μαζί τους. 

Το αμερικανικό Esquire, ακριβώς μέσα σε αυτό το γενικότερο πνεύμα, δημοσίευσε τη λίστα του με τα Cars of the Year, τα οποία ξεχωρίζουν για το στυλ, τον σχεδιασμό, τις επιδόσεις και τη γενικότερη ποιότητα που προσφέρουν στον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι τους.

Car of the Year, Part 1 - Corvette Stingray

Τα κορυφαία αυτοκίνητα του 2021 σύμφωνα με το Esquire

Η Chevrolet, μετά από αναμονή αρκετών χρόνων έβγαλε στους δρόμους την περίφημη Corvette Stingray. Το νέο supercar της αμερικανικής εταιρείας θεωρείται το αντίπαλο δέος για κάθε Ferrari και εν ολίγοις είναι η πιο ισχυρή και γρήγορη Corvette που κατασκευάστηκε ποτέ. Αυτό που ασφαλώς κεντρίζει αρχικά το ενδιαφέρον είναι η εμφάνιση της Corvette Stingray, με μοντέρνες και σπορ γραμμές. Το εσωτερικό είναι πιο φωτεινό σε σχέση με τους προκατόχους της, με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και έναν εντυπωσιακό ψηφιακό πίνακα οργάνων. Ο V8 κινητήρας της βρίσκεται στο μπροστά μέρος και ασφαλώς αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά στοιχεία του οχήματος: Είναι χωρητικότητας 6,2 λίτρων, έχει ιπποδύναμη 495 αλόγων και βοηθά το αυτοκίνητο να πιάσει τα 0-100 σε μόλις 3''. 

Car of the Year, Part 2 - Land Rover Defender

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2021 ESQUIRE 2

Πέρασαν περισσότερα από 20 χρόνια και μπορούμε πια να μιλάμε για το νέο Land Rover Defender. Το κατά πόσο όμως η νέα έκδοση του θρυλικού SUV θα αφήσει ιστορία όπως έκανε ο προκάτοχός του στα 90s είναι κάτι που μένει να το δείξει ο χρόνος. 

Best Electric Car - Mustang Mach-E

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2021 ESQUIRE 6

Στην πράξη, κανένα άλλο αυτοκίνητο στην κατηγορία του δεν μπορεί να επιταχύνει ταχύτερα από το συγκεκριμένο μοντέλο. Πρόκειται για ένα προηγμένο SUV που διαθέτει τετρακίνηση και τροφοδοτείται από μπαταρία και ηλεκτροκινητήρες με απόδοση 465 ίππων. Το σύστημα κίνησης αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες που κατανέμουν τη διαθέσιμη ροπή των 830 Nm ανεξάρτητα στον εμπρός και πίσω άξονα για ακόμα πιο άμεση απόκριση. Η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου περιορίζεται από τον ηλεκτρονικό κόφτη στα 200 χλμ/ώρα. Η αυτονομία του αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα.

Best Designed Car of the Year - Ferrari Roma

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2021 ESQUIRE 3

Από την πρώτη στιγμή που το Maranello έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες της νέας Ferrari Roma (μία κλειστή έκδοση της Portofino) όλοι μιλούσαν γι' αυτήν. Πρόκειται για ένα σπορ πισωκίνητο coupe 2+2 θέσεων. Το "2+" υπονοεί προφανώς την προαιρετική επιλογή δύο επιπλέον θέσεων στο πίσω μέρος. Όπως αναφέρεται από την ίδια την ιταλική εταιρεία, η Roma εκφράζει τη σύγχρονη έννοια της dolce vita των δεκαετιών του '50 και του '60 στην Αιώνια Πόλη, αντλώντας μάλιστα από αυτές και κάποιες από τις σχεδιαστικές της επιρροές. Οι υπέροχες αναλογίες της και ο αφαιρετικός σχεδιασμός έρχονται να πλαισιωθούν με ένα V8 κινητήρα με δύο turbo (3.855 κυβικών), που αποδίδει 620 ίππους και τελική ταχύτητα που ξεπερνά τα 320 χλμ/ώρα, ενώ το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3,4''.

Best "Entry Level” Supercar - Lamborghini Huracán Evo RWD

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2021 ESQUIRE 5

Τα supercars της Lamborghini πάντοτε εντυπωσίαζαν και η Huracán Evo RWD δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Πέρα από το αισθητικό κομμάτι, υπάρχουν και οι εξωπραγματικές επιδόσεις: Κάνει το 0-100 σε 2,5'' και η τελική της ταχύτητα ξεπερνά τα 325 χλμ/ώρα. Τι άλλο να ζητήσει κάποιος από ένα supercar;

Best Compact/Midsize SUV - Ford Bronco Sport

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2021 ESQUIRE 9

Ο τετραγωνισμένος σχεδιασμός του είναι ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά για το νέο Bronco. Σχεδιάστηκε κοιτώντας προς το μέλλον, μένοντας όμως πιστό στις αρχές του brand. Έχει γωνίες, είναι απλό και ισχυρό και διαθέτει αρκετές ακόμη ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. Το μοντέλο της Ford διατίθεται σε δύο εκδοχές, την Sport (ένα 4x4 SUV) αλλά και την πιο "ζόρικη" με 2 ή 5 πόρτες, που φιλοδοξεί να κοντράρει τα αντίστοιχα της κατηγορίας όπως είναι το Wrangler. Τα προσωνύμια Big Bend, Black Diamond, Outer Banks, Badlands, Wildtrak και Sasquatch άλλωστε μόνο τυχαία δεν είναι. 

Ξεχώρισαν επίσης:

  • Best RV - Airstream Flying Cloud
  • Best Sound System - 2021 Acura TLX
  • Best Luxury Car - Genesis G80
  • Best Entry Level Sport Sedan - Mercedes Benz AMG A35
  • Best Hybrid - Polestar 1
  • Best Family Car That Will Get You a Ticket - Audi RS6 Avant

Best Future Collectible - Lexus LC500 Convertible

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2021 ESQUIRE 4

Η οικογένεια LC αντιπροσωπεύει την εξελικτική πορεία της Lexus για την ανάδειξή της σε μία πολυτελή μάρκα η οποία προσφέρει οδηγική απόλαυση και συγκινήσεις και προάγει το lifestyle των πελατών. Το νέο LC 500 Κάμπριο έρχεται να πλαισιώσει το αντίστοιχο coupe στην ελίτ της γκάμας Lexus, μιας οικογένειας μοντέλων που υπόσχονται μοναδικές οδηγικές εμπειρίες, διεγείρουν τις αισθήσεις και αποτελούν πρότυπο αισθητικής.
Το εξωτερικό του συνδυάζει αριστοτεχνικά τη μοναδική γραμμή οροφής του coupe με το χαρακτήρα ενός κάμπριο, διαμορφώνοντας μία όμορφη σιλουέτα με την οροφή ανοιχτή ή κλειστή.

Η εσωτερική δομή του αμαξώματος έχει βελτιστοποιημένη σχεδίαση και τοποθέτηση ενισχύσεων, ώστε η δυναμική συμπεριφορά να ανταποκρίνεται στις προθέσεις του οδηγού. Και χάρη στο συναρπαστικό ήχο του V8, το LC 500 Κάμπριο επιταχύνει με ευχάριστα γραμμικό τρόπο. 

Best Road Trip Car - Lincoln Navigator Monochrome Edition

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2021 ESQUIRE 7

Το luxury brand της Ford αγγίζει τις υψηλότερες προδιαγραφές όσον αφορά τους εσωτερικούς χώρους, σε σημείο που συγκρίνεται ακόμη και με την Rolls-Royce. Γι' αυτό άλλωστε και θεωρείται ακόμη και status symbol στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού. Καθόλου τυχαία, το προτιμούν VIPs και πολιτικοί.

Best Supercar - Ferrari F8 Spider

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2021 ESQUIRE 8

Η F8 Spider είναι σαφώς λιγότερο extreme από την 488 Pista Spider και πιο ορθά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία ανοιχτή εκδοχή της F8 Tributo. Έχει μάλιστα σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά δηλαδή ιπποδύναμη 720 αλόγων, 770 Nm ροπής και όριο στροφών 8.000 αλλά διαφοροποιείται όσον αφορά το βάρος - είναι κατά 20 κιλά ελαφρύτερη. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 2,9'' και η τελική της ταχύτητα είναι τα 240 χλμ/ώρα. Η οροφή χρειάζεται μόλις 14 δευτερόλεπτα για να κλείσει και αυτό μπορεί να γίνει ενώ το όχημα κινείται με ταχύτητα μέχρι και με 45 χλμ/ώρα.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης