Η σπάνια Porsche 911 Carrera του Diego Maradona βγαίνει στο σφυρί

Το supercar με το οποίο ο Diegito κινούταν στη Σεβίλλη αναζητά νέο γκαράζ.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 17 Φεβρουαρίου 2021

Το καλοκαίρι του 1992 και μετά από 7 χρόνια, ο Diego Maradona εγκατέλειπε την Νάπολι και τον ιταλικό Νότο -όχι με τις καλύτερες συνθήκες- για να φορέσει τα ερυθρόλευκα της Σεβίλλης. Ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου αφίχθη στην Ανδαλουσία αναζητώντας μία ευκαιρία να αναζωογονήσει την καριέρα του, αποδεικνύοντας εξαρχής πως είναι ένας μαέστρος της ζωής και εκτός γηπέδου - αν και εδώ που τα λέμε αυτό ήδη το γνώριζαν άπαντες.

Supercar με ιστορία

Αρχικά, επέλεξε ένα από τα καλύτερα σπίτια που υπήρχαν στην ευρύτερη περιοχή και νοίκιασε για τη διαμονή του την βίλα του Juan Antonio Ruiz Roman, του διασημότερου Ισπανού ταυρομάχου εκείνη την εποχή. Έπειτα, έσπευσε να αγοράσει μία ασημένια Porsche 911 Type 964 Carrera 2 Convertible Works Turbo Look, που θεωρούνταν το απόλυτο supercar και είχε παραχθεί σε μόλις 1.200 αντίτυπα, ακριβώς για πελάτες σαν τον Diego.

Η σπάνια Porsche 911 Carrera του Diego Maradona βγαίνει στο σφυρίBonhams

Στην καρδιά της υπήρχε ένας κινητήρας Carrera 2 3,6 λίτρων, που της έδινε ιπποδύναμη 250 αλόγων και τελική ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 260 χλμ/ώρα. Ο Maradona την χρησιμοποιούσε για τις καθημερινές του μετακινήσεις στην πόλη - ναι, ήταν το αυτοκίνητο με το οποίο έτρεχε με 180 χλμ/ώρα μέσα στην πόλη όταν τον σταμάτησαν αστυνομικοί για έλεγχο και τελικά τον άφησαν αφού τους υπέγραψε αυτόγραφα.

Σε τιμή ευκαιρίας

Ο Αργεντινός σταρ έφυγε από τη Σεβίλλη το 1993 και η Porsche του πουλήθηκε από τους βοηθούς του σε έναν συλλέκτη από την Μαγιόρκα, που την κράτησε για πάνω 20 χρόνια, προτού με τη σειρά του την πουλήσει σε μία οικογένεια Γάλλων collectors, το 2016. Αξίζει να αναφερθεί πως στο κοντέρ της έχει περίπου 120.000 χιλιόμετρα.

ΠΟΡΣΕ ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ 1Bonhams

Το εν λόγω αυτοκίνητο βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Bonhams, στο Les Grand Marques Du Monde à Paris Sale event που θα λάβει χώρα από τις 3-10 Μαρτίου. Μαζί με αυτή θα διατεθούν στους υποψήφιους αγοραστές ακόμη 60 συλλακτικά αμάξια, μεταξύ των οποίων και μία Aston Martin DB4 Series II του 1960.

Η Porsche 964 WTL Cabriolet του Diego Maradona αναμένεται να πουληθεί με ένα ποσό που θα ξεπερνά τις €300.000. Το λες και ευκαιρία.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.