Ferrari Portofino M, ένα άνετο supercar

Στο Μαρανέλο ασχολούνται όλο και πιο σοβαρά με τη βελτίωση της κλασικής Portofino. Το αποτέλεσμα είναι πια εκπληκτικό.

Ferrari Portofino M λοιπόν. Η Ferrari πρόσθεσε στη νέα Portofino το 'Μ' (όπως λέμε Modificata δηλαδή) για να καταδείξει την ικανότητά της να βαδίζει στο μέλλον των 4 τροχών, χωρίς να ξεχνάς ασφαλώς τις ρίζες και τις αξίες της. Η συγκεκριμένη φιλοσοφία είναι πια το θεμέλιο για πολλές εταιρείες αλλά η αλήθεια είναι πως η Scuderia το κάνει με έναν πραγματικά ιδιαίτερο τρόπο, παραδίδοντας κάποια από τα πιο κομψά supercars που υπάρχουν. 

Όχι απλά μία νέα έκδοση

Περισσότερο όμως από μία καινούρια έκδοση, το 'Μ' σηματοδοτεί την ενασχόληση του μηχανολογικού τμήματος στο Μαρανέλο με το αρχικό μοντέλο της Portofino και τη διαρκή εξέλιξή του. Ένας νέος σε σχεδιασμό προφυλακτήρας έχει προσαρμοστεί ώστε να δώσει μία πιο σπορ και επιθετική εμφάνιση, κάνοντας το αυτοκίνητο ακόμη πιο ελκυστικό. 

> Διάβασε ακόμη: Η ιστορία της Maserati

Από πλευράς επιδόσεων, το νέο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων έχει 'μικρύνει' τις σχέσεις μετάδοσης και συνδυάζεται με έναν διπλό τούρμπο V-8 κινητήρα 3,9 λίτρων και ένα βελτιωμένο σύστημα εξάτμισης - συνδυαστικά φέρνουν επιπλέον 21 ίππους στην Portofino M, σε σύνολο ιπποδύναμη συνολικά 612 αλόγων.

Ferrari Portofino M, ένα άνετο supercar

Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3,45'' και τα 200 χλμ/ώρα πιάνονται σε λιγότερο από 5'', την ίδια στιγμή που η τελική της ταχύτητα σκαρφαλώνει στα 320 χλμ/ώρα.

Στο εσωτερικό της είναι κάτι παραπάνω από εμφανής η less is more φιλοσοφία, ειδικά αν τη συγκρίνει κανείς με την προκάτοχό της. Εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μία από τις πιο άνετες και ευέλικτες Ferrari.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΦΕΡΑΡΙ ΠΟΡΤΟΦΙΝΟ Μ 1
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΦΕΡΑΡΙ ΠΟΡΤΟΦΙΝΟ Μ 2

Extra λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά; Το περιβόητο Manettino, ο περιστροφικός διακόπτης στο τιμόνι που χαρίζει στον οδηγό μία αίσθηση Formula 1 (εκτός από ένα επιπλέον οδηγικό mode με σαφή αγωνιστικό προσανατολισμό).

> Διάβασε ακόμη: Πόσο κοστίζουν τα αυτοκίνητα του James Bond

Ο συνδυασμός τεχνολογίας, απόδοσης, καθημερινής χρηστικότητας και καθαρού, μεγαλειώδους ιταλικού στυλ, κάνουν την Portofino M ένα από τα αυτοκίνητα της χρονιάς. Ένα αληθινά comfortable supercar του 21ου αιώνα.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης