
Chaos, το ελληνικό supercar των 12,5 εκατ. Ευρώ
Πρόκειται για το πρώτο υπεραυτοκίνητο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας που θα χρησιμοποιεί έναν V10 κινητήρα βενζίνης 4.000 κ.εκ. με δύο turbo.

Πραγματοποιήθηκε η επίσημη αποκάλυψη του Chaos από την ελληνική εταιρία Spyros Panopoulos Automotive. Πρόκειται για το πρώτο υπεραυτοκίνητο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας που θα χρησιμοποιεί έναν V10 κινητήρα βενζίνης 4.000 κ.εκ. με δύο turbo, ο οποίος θα λειτουργεί ως τις 11.000 σ.α.λ. στη βασική έκδοση Earth Version και ως τις 12.200 σ.α.λ. στην κορυφαία Zero Gravity. Η πρώτη έκδοση θα αποδίδει 2.049 ίππους και η δεύτερη 3.064 ίππους.
Κάτι από Formula 1
Το μπροστινό μέρος έχει στοιχεία από την Formula 1. To Chaos έχει φτιαχτεί εξ' ολοκλήρου στην χώρα μας και ένα μεγάλο μέρος του οχήματος είναι φτιαγμένο σε 3d εκτυπωτή.
> Διάβασε ακόμη: Πόσο κοστίζουν τα αυτοκίνητα του James Bond
Οι διαστάσεις του θα είναι 5.053 x 2.068 x 1.121μ και το μεταξόνιο φτάνει τα 2.854 μ. Το βάρος θα είναι 1.388 κιλά στη βασική έκδοση και 1.272 κιλά στη Zero Gravity.



H τελική ταχύτητα θα ξεπερνά και στις δύο περιπτώσεις τα 500 χλμ/ώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας η έκδοση Earth Version από την στάση μέχρι τα πρώτα 100χλμ/ώρα χρειάζεται 1,9 δευτερόλεπτα, ενώ στην έκδοση Zero Gravity η επιτάχυνση έρχεται σε μόλις 1,55 δευτερόλεπτα.



Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν το μοναδικής αισθητικής τιμόνι που θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας. Εσωτερικά μπορούν να φιλοξενηθούν δύο επιβάτες, ενώ αίσθηση προκαλούν τα καθίσματα τύπου μπάκετ που προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες των οδηγών.
> Διάβασε ακόμη για την Ferrari Portofino M, ένα άνετο supercar, την ανάρπαστη νέα Alfa Romeo Giulia GTA και το Urban Collective που είναι το όραμα της Citroen για την αστική μετακίνηση.
Η πρώτη έκδοση, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ θα κοστίζει 5,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ δεύτερη που είναι και η πιο δυνατή στοιχίζει 12,5 εκατομμύρια ευρώ.
Το εργοστάσιο όπου κατασκευάζεται το υπεραυτοκίνητο είναι 38.000 τ.μ σε έκταση 108 στρεμμάτων.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Τα καφέ που μπορείς να κλάψεις με την ησυχία σου γίνονται η νέα τάση-Που βρίσκονται
Τα καφέ του κλάματος δίνουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να χαλαρώσουν σε ήρεμο περιβάλλον με μουσική, ταινίες και χαρτομάντιλα, ενθαρρύνοντας την απελευθέρωση των συναισθημάτων.
Γραφει Πωλινα ΦραγκουΑνακοινώθηκε το Dolby Vision 2: Ποια εταιρεία θα το λανσάρει πρώτη
Το Dolby Vision 2 υπόσχεται να αλλάξει ξανά τον τρόπο που βλέπουμε τηλεόραση, με AI, πιο ρεαλιστική κίνηση και εικόνα που προσαρμόζεται σε κάθε χώρο και περιεχόμενο.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ ανώτερη εκπαίδευση μας προστατεύει από τη νόσο Αλτσχάιμερ; Τα δεδομένα μιας νέας έρευνας που προκαλούν έκπληξη
Νέα μελέτη σε Ευρωπαίους ασθενείς φωτίζει τη σύνδεση εκπαίδευσης και Αλτσχάιμερ, ανοίγοντας τον δρόμο για καλύτερη κατανόηση και έγκαιρη διάγνωση.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΓιατί αξίζει να συνεχίσεις το κολύμπι και τον χειμώνα
Η χειμερινή κολύμβηση δεν είναι μόνο για τους πιο τολμηρούς. Προσφέρει εντυπωσιακά οφέλη για το σώμα, την ψυχολογία και τη σχέση μας με τη φύση, μετατρέποντας τη θάλασσα σε σύμμαχο υγείας όλο τον χρόνο.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό είναι το Ozempic της φύσης: πολύ καλύτερο αν θες να χάσεις κιλά
Δε μπορείς τις ενέσεις και γενικά αποφεύγεις τα φάρμακα, αλλά θέλεις έναν σύμμαχο στην προσπάθεια που κάνεις για να χάσεις βάρος. Σου βρήκαμε τη λύση, που είναι ανέξοδη και κυρίως απόλυτα ασφαλής και υγιεινή.
Γραφει Νικη ΚοντομηναEchoes of the End: Πολύ όμορφο και φιλόδοξο action RPG [Game Review]
Δοκιμάσαμε το video game Echoes of the End. Αυτές είναι οι τελικές μας εντυπώσεις.
Γραφει Παυλος Κρουστης