Και η Alpine έτοιμη για ηλεκτρικά SUV

Μην κλαις και μην λυπάσαι θα έρθει και ένα καυτό ηλεκτρικό Renault 5 και για εμάς και για κάποιους άλλους 2 ηλεκτρικά SUV από την Alpine που θα είναι μόνο ηλεκτρική από το 2026.

Γράφει: TopGear 09 Νοεμβρίου 2022

Alpine θα κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2026 και μετά, και τώρα μάθαμε ότι δύο από αυτά θα είναι SUV. Σε μια πρόσφατη παρουσίαση του ομίλου Renault, η Renault ανακοίνωσε ότι εκτός από το νέο ηλεκτρικό A110 της Alpine, μια καυτή ηλεκτρική έκδοση του Renault 5 και ένα crossover, η Alpine θα κατασκευάσει επίσης ένα μεσαίου και ένα μεγάλου μεγέθους SUV. Με ρεύμα φυσικά.

Τα νέα μοντέλα της Alpine

Δακρύζεις, λες μανιάτικα μοιρολόγια, ανοίγεις τρύπες σε γυψοσανίδες ή το δέχεσαι μοιρολάτρικά και ανασηκώνεις τους ώμους το γεγονός είναι ότι α) κανείς δεν σε αναγκάζει να αγοράσεις ένα τέτοιο αυτοκίνητο και β) η κατασκευή SUV είναι λίγο πολύ αποδεδειγμένο ότι είναι ένα επιχειρηματικό μοντέλο που σώζει την εταιρεία.

Και η Alpine έτοιμη για ηλεκτρικά SUVΈνα πλάνο της μελλοντικής γκάμας της Alpine

Έτσι, οι άνθρωποι που θέλουν ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV παίρνουν ένα, και εμείς παίρνουμε -σε περίπτωση που σου ξέφυγε- ένα νέο A110 και ένα καυτό ηλεκτρικό Renault 5. Ναι, θα δεχτούμε αυτή την ανταλλαγή. Αλλά είμαστε σίγουροι ότι αφήνει κάποιους να αναρωτιούνται τι θα είναι η Alpine στο μέλλον, δεδομένου ότι στο παρελθόν ήταν κάτι σαν μια γαλλική Lotus.

Λοιπόν, σύμφωνα με την παρουσίαση της Renault, η Alpine είναι "μια παγκόσμια μάρκα υψηλών προδιαγραφών με μηδενικές εκπομπές ρύπων και αγωνιστική καταγωγή", με "ένα μοναδικό, ελαφρύ [επιχειρηματικό] μοντέλο περιουσιακών στοιχείων" που χρησιμοποιεί "ιδιόκτητες τεχνολογίες". Και αυτό είναι κάπως λεπτοµερές, αλλά µπορούµε να καταλάβουµε σε τι αποσκοπούν.

Η Alpine F1 και μερικές ιστορικές εικόνες της αρχικής A110 ξεκαθαρίζουν την αγωνιστική καταγωγή, ενώ η μικρή ομάδα της Alpine (περίπου 2.000 άτομα, εκ των οποίων οι μισοί είναι μηχανικοί) και τα κυρίως χειροποίητα αυτοκίνητα καλύπτουν λίγο πολύ το κομμάτι "ελαφρύ περιουσιακό στοιχείο". Όσον αφορά τις "ιδιόκτητες τεχνολογίες", θα πρέπει να σας ενημερώσουμε, αλλά είναι ένα καλό στοίχημα ότι θα προέρχονται -ή τουλάχιστον θα αποδίδονται- από τις προσπάθειες της Alpine στη Formula 1. 

Η πιθανή πηγή της ηλεκτρικής τεχνολογίας είναι η νέα εταιρεία EV και λογισμικού Ampere της Renault, η οποία περιγράφεται από τη Renault ως "καθαρός παίκτης που γεννήθηκε από μια αναστάτωση του ΟΕΜ (δηλαδή των προμηθευτών)".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου