Η 356 Emory είναι μία από τις ομορφότερες Porsche που υπάρχουν

Και μάλιστα βγαίνει στο σφυρί για $300.000.

Γράφει: Αδαμάντιος Άττενμπεργκ 16 Οκτωβρίου 2019

Το σύμπαν της Porsche είναι τεράστιο και συναρπαστικό. Μερικά, customised και μη, μοντέλα είναι πραγματικά εντυπωσιακά όσο και δυσεύρετα. Και ασφαλώς συλλεκτικά, όπως για παράδειγμα η Willy, η Type 64 ή ακόμη και η χρυσή Panamera που κατασχέθηκε γιατί ήταν δημόσιος κίνδυνος. Για κάποια από τα πιο ιδιαίτερα στολίδια της γερμανικής εταιρείας, έχει συμβάλλει τα μέγιστα και η Emory Motorsports. Πρόκειται για ένα design brand που λειτουργεί από το 1996 στο Όρεγκον των ΗΠΑ και ειδικεύεται στις βελτιώσεις και τροποποιήσεις vintage κυρίως κομματιών. 

Η 356 Emory είναι μία από τις ομορφότερες Porsche που υπάρχουν

H εταιρεία του μηχανικού Rod Emory συνεργάζεται με κάποιους από τους σημαντικότερους συλλέκτες παγκοσμίως, οι οποίοι τους εμπιστεύονται πολύτιμα αυτοκίνητα προκειμένου αυτά να γίνουν καλύτερα, από κάθε άποψη. Ένα από τα πιο ιδιαίτερα δημιουργήματα της Emory είναι μία Porsche 356 coupe του 1959, που μάλιστα διατίθεται προς πώληση μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας.

Το συγκεκριμένο μοντέλο ανήκει στην κατασκευαστική γραμμή της Porsche, που έφτιαχνε τις 356 από το 1950 μέχρι και το 1965. Αυτή του 1959 ανήκει στις σπανιότερες και πιο όμορφες εκδόσεις.

ΠΟΡΣΕ 3
ΠΟΡΣΕ 4
ΠΟΡΣΕ 5

Πάνω της προσαρμόστηκαν ένα τέλεια αποκαταστημένο τιμόνι από μία πρωτότυπη 911, δισκόφρενα και ζάντες απευθείας από το εργοστάσιο της εταιρείας καθώς και μερικά ακόμη μέρη από εξίσου σημαντικά αυτοκίνητα της Porsche. 

Είναι επίσης εξοπλισμένη έναν τροποποιημένο κινητήρα 2,4 λίτρων που σχεδιάστηκε από τον πρώην μηχανικό του αγωνιστικού τμήματος της Porsche Jeff Gamroth και παράγει ιπποδύναμη 205 αλόγων. Σε πολλά από τα εξωτερικά της μέρη έχουν προσαρμοστεί τμήματα αλουμινίου, που καθιστούν ακόμη πιο επιθετική την εμφάνισή της. 

ΠΟΡΣΕ 1

Ο σχεδιασμός και η σπανιότητα του αμαξιού δικαιολογούν και την τιμή του, που αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα $300.000 και με μόλις λίγες ημέρες ακόμη να απομένουν για να λήξει η δημοπρασία. Πρόκειται ασφαλώς για ένα one of a kind κομμάτι και αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν καλά όλοι οι επίδοξοι αγοραστές. 


Δες ακόμη το νέο concept της Mercedes που θυμίζει διαστημόπλοιο, το πιο ακριβό φορτηγό του πλανήτη με την υπογραφή του Banksy και τα ομορφότερα sports cars των 60s.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Τεχνολογία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Το μέλλον της Mercedes λέγεται Vision EQS

Το φουτουριστικό μοντέλο της γερμανικής εταιρείας συνδυάζει επιδόσεις, design και τεχνολογία.

6 απλές συμβουλές για καλύτερη οδήγηση

Μήπως δεν είσαι τόσο καλός όσο νομίζεις; Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.