Η 356 Emory είναι μία από τις ομορφότερες Porsche που υπάρχουν

Και μάλιστα βγαίνει στο σφυρί για $300.000.

Το σύμπαν της Porsche είναι τεράστιο και συναρπαστικό. Μερικά, customised και μη, μοντέλα είναι πραγματικά εντυπωσιακά όσο και δυσεύρετα. Και ασφαλώς συλλεκτικά, όπως για παράδειγμα η Willy, η Type 64 ή ακόμη και η χρυσή Panamera που κατασχέθηκε γιατί ήταν δημόσιος κίνδυνος. Για κάποια από τα πιο ιδιαίτερα στολίδια της γερμανικής εταιρείας, έχει συμβάλλει τα μέγιστα και η Emory Motorsports. Πρόκειται για ένα design brand που λειτουργεί από το 1996 στο Όρεγκον των ΗΠΑ και ειδικεύεται στις βελτιώσεις και τροποποιήσεις vintage κυρίως κομματιών. 

Η 356 Emory είναι μία από τις ομορφότερες Porsche που υπάρχουν

H εταιρεία του μηχανικού Rod Emory συνεργάζεται με κάποιους από τους σημαντικότερους συλλέκτες παγκοσμίως, οι οποίοι τους εμπιστεύονται πολύτιμα αυτοκίνητα προκειμένου αυτά να γίνουν καλύτερα, από κάθε άποψη. Ένα από τα πιο ιδιαίτερα δημιουργήματα της Emory είναι μία Porsche 356 coupe του 1959, που μάλιστα διατίθεται προς πώληση μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας.

Το συγκεκριμένο μοντέλο ανήκει στην κατασκευαστική γραμμή της Porsche, που έφτιαχνε τις 356 από το 1950 μέχρι και το 1965. Αυτή του 1959 ανήκει στις σπανιότερες και πιο όμορφες εκδόσεις.

ΠΟΡΣΕ 3
ΠΟΡΣΕ 4
ΠΟΡΣΕ 5

Πάνω της προσαρμόστηκαν ένα τέλεια αποκαταστημένο τιμόνι από μία πρωτότυπη 911, δισκόφρενα και ζάντες απευθείας από το εργοστάσιο της εταιρείας καθώς και μερικά ακόμη μέρη από εξίσου σημαντικά αυτοκίνητα της Porsche. 

Είναι επίσης εξοπλισμένη έναν τροποποιημένο κινητήρα 2,4 λίτρων που σχεδιάστηκε από τον πρώην μηχανικό του αγωνιστικού τμήματος της Porsche Jeff Gamroth και παράγει ιπποδύναμη 205 αλόγων. Σε πολλά από τα εξωτερικά της μέρη έχουν προσαρμοστεί τμήματα αλουμινίου, που καθιστούν ακόμη πιο επιθετική την εμφάνισή της. 

ΠΟΡΣΕ 1

Ο σχεδιασμός και η σπανιότητα του αμαξιού δικαιολογούν και την τιμή του, που αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα $300.000 και με μόλις λίγες ημέρες ακόμη να απομένουν για να λήξει η δημοπρασία. Πρόκειται ασφαλώς για ένα one of a kind κομμάτι και αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν καλά όλοι οι επίδοξοι αγοραστές. 


Δες ακόμη το νέο concept της Mercedes που θυμίζει διαστημόπλοιο, το πιο ακριβό φορτηγό του πλανήτη με την υπογραφή του Banksy και τα ομορφότερα sports cars των 60s.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος