SsangYong Korando: Ένας δράκος σε 4 τροχούς

Το νέο SUV της κορεάτικης εταιρείας μοιάζει έτοιμο να αφήσει το στίγμα του.

Η Ssangyong σίγουρα δεν είναι μία από τις δημοφιλέστερες μάρκες αυτοκινήτων για το ελληνικό κοινό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να προσφέρει πολλά στον κόσμο των 4 τροχών και σε οποιονδήποτε επιλέξει κάποιο από τα μοντέλα της. Αρχικά, οφείλεις να γνωρίζεις ότι πρόκειται για τον παλαιότερο κατασκευαστή αυτοκινήτων της Νοτίου Κορέας, που όμως συνδέεται στενά με την ινδική, κορυφαία φίρμα Mahindra. Το δύσκολο στη γραφή αλλά αρκετά πιο εύκολο στην προφορά όνομά της ("Σανγκ-γιονγκ") μεταφράζεται ως "διπλός δράκος".

Από το 1954 ειδικεύεται σε οχήματα με τετρακίνηση, διατηρώντας σημαντική συνεργασία στο τεχνικό κομμάτι με την Mercedes-Benz. Δύο από τα πιο χαρακτηριστικά αυτοκίνητά της, είναι τα Musso και Korando, που ήδη ξεχωρίζουν από τις αρχές του 1980, όταν και παρουσιάστηκαν οι πρώτες εκδοχές τους. Από το 2000 και έπειτα, η Ssangyong αναπτύσσει μία πλήρη γκάμα SUV οχημάτων, που περιλαμβάνει ακόμη σειρές όπως οι Rexton, Kyron και Actyon. 

SsangYong Korando: Ένας δράκος σε 4 τροχούς

Πριν λίγες ημέρες, η κορεάτικη εταιρεία παρουσίασε την καινούρια εκδοχή του Korando, που πατά πάνω στις απαρχές του brand -δηλαδή στις επιδόσεις, την πολυτέλεια, τη διαφορετικότητα και τις ξεχωριστές υπηρεσίες- και διατίθεται και σε ηλεκτρική έκδοση. Το Korando του 2020 λοιπόν σχεδιάστηκε με τη βοήθεια της Italdesign Giugiaro S.p.A, η οποία συνεργάζεται επίσης και με την Hyundai.

Το σώμα του έχει περισσότερες γωνίες σε σχέση με τους προκατόχους του και οι γραμμές του είναι πιο καθαρές. Στην καρδιά του είναι τοποθετημένος ένας πανίσχυρος turbo diesel κινητήρας 1,6 λίτρων, που φέρει την υπογραφή της ιαπωνικής εταιρείας Aisin, χωρίς ωστόσο να γίνονται γνωστές περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες. Ο κινητήρας διατίθεται ακόμη σε μία LPG version, σε μία υβριδική έκδοση και σε μία πλήρως ηλεκτρική.

SSANGYONG KORANDO 2020 1
SSANGYONG KORANDO 2020 3

Στο εσωτερικό του, πέρα από το κομψό, δερμάτινο και ευρύχωρο σαλόνι, συναντά κάποιος μία multimedia touchscreen 8'', εξοπλισμένη με Apple CarPlay και Android Auto, ενώ άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά είναι τα LED tail-lights, οι τροχοί των 17 ιντσών και οι αναδιπλούμενοι θερμαινόμενοι καθρέφτες. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι συγκριτικά φθηνότερο από αντίστοιχα μοντέλα της κατηγορίας του όπως τα Mazda CX-5, Toyota RAV4 και Nissan X-Trail, με την τιμή του να ξεκινά από τα €25.000.


Διάβασε ακόμη για το νέο εντυπωσιακό roadster της McLaren Elva, τον εξολοθρευτή των supercars Corvette C2 και την ηλεκτρική και άγρια Ford Mustang Litium.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος