Η πρώτη Ferrari του Michael Schumacher βγαίνει στο σφυρί

Το μονοθέσιο που οδήγησε ο θρυλικός Γερμανός πιλότος αμέσως μόλις πήγε στην Scuderia αναζητά νέο ιδιοκτήτη.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 07 Φεβρουαρίου 2020

Ελάχιστοι πιλότοι έχουν κατορθώσει να αφήσουν το στίγμα του στην ιστορία της Formula 1 με τον τρόπο που το έκανε ο Michael Schumacher. Ο 51χρονος Γερμανός υπήρξε επτά φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής, περισσότερες από κάθε άλλον, κερδίζοντας παράλληλα και τα περισσότερα Grand Prix - 91 στον αριθμό. Επιπροσθέτως, έχει το ρεκόρ των περισσότερων γρήγορων γύρων και των περισσότερων νικών σε μία μόνο σεζόν. Πέρα από τους αριθμούς, ο Schumi πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του σε μία μόνο ομάδα, την Ferrari.

Αμέσως μόλις το συμβόλαιό του με την Benetton έληξε, το 1995, εντάχθηκε στην Scuderia και έγραψε ιστορία. Το πρώτο μονοθέσιο που οδήγησε στην ιταλική ομάδα ήταν η 412 T2 - ένα όχημα που όλοι όσοι ασχολούνται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό γνωρίζουν καλά. Η πρώτη Ferrari του Michael Schumacher λοιπόν, βγαίνει σε δημοπρασία στο Λονδίνο και κάθε συλλέκτης αυτού του πλανήτη έχει ενθουσιαστεί. 

Η πρώτη Ferrari του Michael Schumacher βγαίνει στο σφυρί

Όπως αντιλαμβάνεσαι δεν μιλάμε για ένα απλό μονοθέσιο της F1. Δεν είναι μόνο το πρώτο όχημα που οδήγησε ο πιο επιτυχημένος πιλότος όλων των εποχών αλλά και το τελευταίο με κινητήρα V-12 που κέρδισε Grand Prix. Επομένως, υπάρχει και μία ακόμη λεπτομέρεια που το καθιστά ιστορικό κειμήλιο.

Ήταν 1994 όταν ο Michael Schumacher πήρε το πρωτάθλημα με την Benetton και την αμέσως επόμενη χρονιά άλλαξε στρατόπεδο. Ένα από τα βασικότερα διαπραγματευτικά όπλα της Ferrari ήταν το πανίσχυρο μονοθέσιο 412 T2, που ακόμη και σήμερα θεωρείται ένα κόσμημα για τον κόσμο της ταχύτητας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ferrari, τα οποία θα συμπεριληφθούν στην πώληση, ο Schumacher έκανε περίπου 17 γύρους με το εν λόγω όχημα στο Fiorano circuit, την ιδιωτική πίστα του Maranello στην οποία η Scuderia δοκιμάζει κάθε νέο μοντέλο της παραγωγής της. Μετά από αυτό, η 412 T2 μεταφέρθηκε στο Εστορίλ της Πορτογαλίας, ώστε να συνεχιστούν εκεί τα τεστ.

Μέχρι πρότινος, η συλλεκτική 412 T2 άνηκε στον Ολλανδό Klaas Zwart, ο οποίος την είχε χρησιμοποιήσει σε αρκετά events, πριν την επιστρέψει στην Ferrari. Οι μηχανικοί της ιταλικής εταιρείας φρόντισαν να την επεξεργαστούν και να την αποκαταστήσουν πλήρως, κάτι που σημαίνει πως είναι έτοιμη να μπει ξανά και αμέσως στις πίστες.


Διάβασε ακόμη για τις μοναδικές μοτοσυκλέτες του Keanu Reeves, την DeLorean που επαναφέρει τη θρυλική DMC-12 και τη μυθική Mustang του Bullitt που πουλήθηκε για σχεδόν 4 εκατ. δολάρια.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος