Η ακριβότερη Mustang που βγήκε ποτέ στους δρόμους

Η Shelby GT350R του 1965 αξίζει, δικαιολογημένα, μία περιουσία.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 16 Μαρτίου 2020

Δεν χρειάζεται να σου πούμε ότι η Mustang είναι ένα αυτοκίνητο μυθικών διαστάσεων. Πρόκειται για ένα από τα πιο εμβληματικά sports cars που έχει δημιουργήσει ποτέ η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία και ένα αναπόσπαστο κομμάτι της γενικότερης ιστορίας των 4 τροχών. Προφανώς και οι περισσότεροι fans και συλλέκτες των συγκεκριμένων μοντέλων της Ford βρίσκονται στις ΗΠΑ αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει θαυμαστές σε κάθε γωνιά του πλανήτη. 

Η επιθετική γραμμή, οι επιδόσεις και το χαρακτηριστικό τρίξιμο που προκαλεί ο πανίσχυρος κινητήρας της είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει διαχρονικά. Ένα από τα πιο σημειολογικά μοντέλα είναι η περίφημη Shelby GT350R, που δίχως υπερβολή κοιτά στα ματιά την δημοφιλή Mustang GT, που οδηγούσε ο Steve McQueen στην ταινία Bullit του 1968.

Η ακριβότερη Mustang που βγήκε ποτέ στους δρόμους

Μία τέτοια, που μάλιστα είχε οδηγήσει και ο σπουδαίος οδηγός αγώνων Ken Miles, βγαίνει στο σφυρί από τον οίκο δημοπρασιών Mecum Auctions σε μερικές ημέρες και το ποσό πώλησής της αναμένεται να ξεπεράσει τα $3.500.000, ίσως και τα $4.000.000, κάτι που θα την καταστήσει την ακριβότερη του είδους της ever.

Η ιδιαιτερότητα αυτού του μοντέλου είναι ότι πρόκειται για ένα πρωτότυπο, που χρησιμοποιήθηκε σε πολλά τεστ από τον ίδιο τον Carroll Shelby. Το chassis της έχει σειριακό αριθμό 5R002-è, κάτι που επιβεβαιώνει τη μοναδικότητά της. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία πανίσχυρη Shelby GT, "ντυμένη" με ένα πανάκριβο κοστούμι από τον κορυφαίο οίκο υψηλής ραπτικής. Το μοντέλο που διατίθεται προς πώληση είναι πλήρως ανακατασκευασμένο όσον αφορά τα μέρη που είχαν φθαρεί με το πέρασμα των χρόνων ενώ όλα του τα ηλεκτρικά μέρη έχουν αντικατασταθεί με αυθεντικά ανταλλακτικά της Ford. 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ SHELBY GT350R 3
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ SHELBY GT350R 2

Ασφαλώς, όποιος θέλει να τη βάλει στο γκαράζ του θα πρέπει να έχει αρκετά φουσκωμένο πορτοφόλι. Για κάθε πραγματικό συλλέκτη ωστόσο, αξίζει πραγματικά τον κόπο. Μιλάμε άλλωστε για ένα πραγματικό διαμάντι.


Διάβασε ακόμη για την πιο γρήγορη από τον άνεμο McLaren 765 LT, τη βρετανική ανωτερότητα της Bentley Continental GT 'Equestrian Edition', το Mazda R360 Coupe που δείχνει τον δρόμο σε κάθε microcar, την επιθετική και άκρως φουτουριστική ΒΜW i4 και το όνειρο σε τέσσερις ρόδες που ονομάζεται Pininfarina Battista Anniversario.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Auto & Moto

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

McLaren 765 LT, πιο γρήγορη από τον άνεμο

Ένα supercar κατευθείαν από τις πίστες της Formula 1.

Απολυμαίνοντας σωστά το αυτοκίνητο

Η καθαριότητά του πρέπει να επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ειδικά εν μέσω κορονοϊού.