Η ακριβότερη Mustang που βγήκε ποτέ στους δρόμους

Η Shelby GT350R του 1965 αξίζει, δικαιολογημένα, μία περιουσία.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 23 Ιανουαρίου 2021

Δεν χρειάζεται να σου πούμε ότι η Mustang είναι ένα αυτοκίνητο μυθικών διαστάσεων. Πρόκειται για ένα από τα πιο εμβληματικά sports cars που έχει δημιουργήσει ποτέ η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία και ένα αναπόσπαστο κομμάτι της γενικότερης ιστορίας των 4 τροχών. Προφανώς και οι περισσότεροι fans και συλλέκτες των συγκεκριμένων μοντέλων της Ford βρίσκονται στις ΗΠΑ αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει θαυμαστές σε κάθε γωνιά του πλανήτη. 

Ένα πραγματικό στολίδι

Η επιθετική γραμμή, οι επιδόσεις και το χαρακτηριστικό τρίξιμο που προκαλεί ο πανίσχυρος κινητήρας της είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει διαχρονικά. Ένα από τα πιο σημειολογικά μοντέλα είναι η περίφημη Shelby GT350R, που δίχως υπερβολή κοιτά στα ματιά την δημοφιλή Mustang GT, που οδηγούσε ο Steve McQueen στην ταινία Bullit του 1968.

Η ακριβότερη Mustang που βγήκε ποτέ στους δρόμους

Μία τέτοια, που μάλιστα είχε οδηγήσει και ο σπουδαίος οδηγός αγώνων Ken Miles, είχε βγει πριν λίγο καιρό στο σφυρί από τον οίκο δημοπρασιών Mecum Auctions. Το ποσό πώλησής της έφτασε τα $3.850.000, κάτι που την κατέστησε την ακριβότερη του είδους της ever.

Από τον ίδιο τον Carroll Shelby

Η ιδιαιτερότητα αυτού του μοντέλου είναι ότι πρόκειται για ένα πρωτότυπο, που χρησιμοποιήθηκε σε πολλά τεστ από τον ίδιο τον Carroll Shelby. Το chassis της έχει σειριακό αριθμό 5R002-è, κάτι που επιβεβαιώνει τη μοναδικότητά της. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία πανίσχυρη Shelby GT, "ντυμένη" με ένα πανάκριβο κοστούμι από τον κορυφαίο οίκο υψηλής ραπτικής.

Το μοντέλο που διατέθηκε προς πώληση ήταν πλήρως ανακατασκευασμένο όσον αφορά τα μέρη που είχαν φθαρεί με το πέρασμα των χρόνων ενώ όλα του τα ηλεκτρικά μέρη έχουν αντικατασταθεί με αυθεντικά ανταλλακτικά της Ford. 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ SHELBY GT350R 3
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ SHELBY GT350R 2

Ασφαλώς, όποιος την έβαλε στο γκαράζ του πρέπει να είχε αρκετά φουσκωμένο πορτοφόλι. Για κάθε πραγματικό συλλέκτη ωστόσο, αξίζει πραγματικά τον κόπο. Μιλάμε άλλωστε για ένα πραγματικό διαμάντι.


Διάβασε ακόμη για την πιο γρήγορη από τον άνεμο McLaren 765 LT, τη βρετανική ανωτερότητα της Bentley Continental GT 'Equestrian Edition', το Mazda R360 Coupe που δείχνει τον δρόμο σε κάθε microcar, την επιθετική και άκρως φουτουριστική ΒΜW i4 και το όνειρο σε τέσσερις ρόδες που ονομάζεται Pininfarina Battista Anniversario.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι τα αυτοκίνητα SDV;

Ό,τι πρέπει να ξέρεις για την επόμενη μέρα της αυτοκίνησης.

Γραφει TopGear

Ανθή Φακιδάρη, η 20χρονη Ελληνίδα που κάνει καριέρα στο μόντελινγκ

Η Ανθή Φακιδάρη έχει περπατήσει μεταξύ άλλων στις πασαρέλες των Chanel, Armani και Givenchy.

Νίκος Παππάς - Βαγγέλης Περρής, ένα ακόμη αχρείαστο beef

Όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες.

Το Dragon's Dogma 2 είναι απλά ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2024

Δοκιμάσαμε το νέο action RPG της Capcom και σου μεταφέρουμε την εμπειρία μας.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Πώς μπορείς να 'ξαναβαφτίσεις' το iPhone σου

Μέσα σε μόλις ένα λεπτό μπορείς να αλλάξεις όνομα στη συσκευή σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης