Ακόμα και 3D-printed, η BMW R nineT παραμένει ασυγκράτητη

Η εντυπωσιακή μοτοσυκλέτα με το κωδικό όνομα Cara μοιάζει έτοιμη να ξεχυθεί στους δρόμους.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 20 Μαρτίου 2020

Η γαλλική εταιρεία custom μοτοσυκλετών VIBA ένωσε τις δυνάμεις της με την -επίσης γαλλική- εταιρεία τρισδιάστατων εκτυπώσεων Erpro 3D Factory και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό: Μαζί δημιούργησαν μία 3D-printed εκδοχή της BMW R nineT, με την ειδική ονομασία Cara - το όνομα είναι εμπνευσμένο από το γνωστό μοντέλο και ηθοποιό Cara Delevingne, γιατί όπως σημειώνεται στη σελίδα της VIBA "είναι και οι δύο εξίσου συναρπαστικές".

Η BMW R nineT είναι ένα δίτροχο που απευθύνεται σε εκείνους που αγαπούν το κλασικό design των roadster μοντέλων και αναζητούν τις "καθαρές" εμπειρίες οδήγησης. Ο σχεδιασμός της παραπέμπει στις πρώτες μοτοσυκλέτες του είδους της που έκαναν την εμφάνισή τους τις δεκαετίες του 1970 και του 1980. Πάνω σε αυτές τις αρχές πατούν οι δύο εταιρείες που θα "εκτυπώσουν" μόλις 23 αντίτυπα, τα οποία θα έχουν ασφαλώς συλλεκτική αξία. 

Ακόμα και 3D-printed, η BMW R nineT παραμένει ασυγκράτητη
BMW R nineT 2
BMW R nineT 3

Η κατασκευή της γίνεται με εντυπωσιακή ακρίβεια ακόμη και για τα πιο εξειδικευμένα και ιδιαίτερα μέρη της R nineT όπως το υποπλαίσιο από ανοξείδωτο χάλυβα και το τμήμα της ουράς αλλά και για δομικά στοιχεία του οχήματος όπως το τιμόνι και το ενσωματωμένο σε αυτό ταχύμετρο, τα winglets και τα LED headlights.

Η Cara είναι εξοπλισμένη με έναν flat-twin κινητήρα της BMW 1.170 κυβικών και four-piston δισκόφρενα. Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για μία από τις 23 συνολικά μοτοσυκλέτες, μπορεί να κάνει την αγορά του μέσω του επίσημου σάιτ της VIBA.

BMW R nineT 4

Διάβασε ακόμη για τις μοναδικές μοτοσυκλέτες του Keanu Reeves, την μοναδική Harley-Davidson Softail και τον πιο επικίνδυνο αγώνα του πλανήτη, Isle of Man TT.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ταξίδια & Ξενοδοχεία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Dallara Stradale, ένα ποθητό supercar

Ένα ακόμη διαμάντι της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας που συνδυάζει στυλ και επιδόσεις.

Η εκθαμβωτική ομορφιά της Porsche Cayenne Coupe

Σπορ χαρακτήρας, εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά, απίστευτη πολυτέλεια.