Η διαχρονική φινέτσα της Ferrari 275 GTS του 1966

Μία από τις σπανιότερες Ferrari που υπάρχουν αναζητά νέο γκαράζ.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 23 Μαρτίου 2020

Όταν η κουβέντα πηγαίνει στα πολυτελή αυτοκίνητα, ένα όνομα έρχεται αμέσως στο μυαλό -τουλάχιστον πιο γρήγορα σε σχέση με άλλα- και αυτό είναι της Ferrari. Τα αμάξια της βιομηχανίας του Maranello αποτελούν πραγματικά style icons ήδη από το 1947, όταν και ο Enzo Ferrari ίδρυσε την εταιρεία. 

Η διαχρονική φινέτσα της Ferrari 275 GTS του 1966

Ακόμη όμως και ανάμεσα στα μοντέλα της Scuderia, υπάρχουν εκείνα που ξεχωρίζουν για την απαράμιλλη γοητεία τους, όπως για παράδειγμα η νέα Ferrari Monza SP2, η οποία έχει προκαλέσει το θαυμασμό της παγκόσμιας κοινότητας των 4 τροχών χάρη στις εκθαμβωτικές γραμμές της και τη μοναδική κομψότητά της, συνδυαστικά με τις πληθωρικές επιδόσεις της. Εκτός όμως από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στο portfolio του δημοφιλούς ιταλικού brand, εντύπωση συνεχίζουν να κάνουν και κάποια από τα εμβληματικά οχήματα του παρελθόντος. Η  275 GTS του 1966 είναι σίγουρα ένα από αυτά. Αρκεί μόνο να δει κάποιος τις φωτογραφίες για να καταλάβουμε πως πρόκειται για ένα αληθινό dream-car και ασφαλώς για ένα ποθητό κομμάτι για κάθε συλλέκτη. 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΦΕΡΑΡΙ 275 GTS ΤΟΥ 1966 1
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΦΕΡΑΡΙ 275 GTS ΤΟΥ 1966 2
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΦΕΡΑΡΙ 275 GTS ΤΟΥ 1966 3

Η ομορφιά των γραμμών της είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της τεχνοτροπίας που υπήρχε κατά τα 60s, που αποτέλεσε μία μαγική περίοδο για τον κόσμο της αυτοκίνησης. Η καινοτομία και οι μηχανικές προσθήκες των οχημάτων της εποχής ήταν μέρος μίας ευρύτερης αναπτυξιακής έκρηξης - της μεγαλύτερης από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η 275 GTS διατηρεί ένα διακριτικό ύφος που όμως συνδυάζεται με μία επιθετική κομψότητα, την ίδια στιγμή που κάτω από το καπό της βρίσκεται ένας πανίσχυρος κινητήρας που θα μπορούσε άνετα να σταθεί σε πίστες αγώνων ταχύτητας. 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΦΕΡΑΡΙ 275 GTS ΤΟΥ 1966 4

Σήμερα, μία τέτοια, εκπληκτική 275 διατίθεται σε ηλέκτρονική δημοπρασία από τον οίκο Auxietre & Schmidt. Δεδομένου ότι πρόκειται για μία από τις ελάχιστες της κατηγορίας της που υπάρχουν, αναμένεται να πωληθεί έναντι ποσού-ρεκόρ.


Διάβασε ακόμη για την πιο γρήγορη από τον άνεμο McLaren 765 LT, το ποθητό supercar Dallara Stradale και την εκθαμβωτική ομορφιά της Porsche Cayenne Coupe.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Νέα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκθαμβωτική ομορφιά της Porsche Cayenne Coupe

Σπορ χαρακτήρας, εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά, απίστευτη πολυτέλεια.

Η ηλεκτρική αναβίωση του θρυλικού van της Volkswagen e-Bulli

Το κλασικό hippie όχημα συνάντησε την τεχνολογία και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.